Μερικές ωραίες μακαρονάδες! Από την Ελένη Ψυχούλη

Μερικές ωραίες μακαρονάδες! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
9
Μερικές ωραίες μακαρονάδες! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
Εικονογράφηση: Dreyk the Pirate

Μακαρονάδα με ονομασία προέλευσης ελληνική

 

*Ωραία μακαρονάδα με κιμά μαγειρεύει το “Φίλεμα” Ρόμβης 16, 2103250222 κι ακόμη νοστιμότερα η ‘Κανέλα”, Κωνσταντινουπόλεως 70, Γκάζι, 2103476320

 

*Το ροσμπίφ με χοντρό μακαρόνι του Ηλία Μπαξάνη στον «Κούβελο». Μαμάδες μπορείτε να κρυφτείτε! Γενναίου Κολοκοτρώνη 66, Α. Κουκάκι, 2109221183

 

*Ο Αντώνης Ρούσος, στο “Καλοσώρισμα του Αντώνη” επιμένει στη θεϊκή κατσικομακαρονάδα του με φρέσκια ντοματούλα, ντοματίνια, πελτέ Σαντορίνης, vinsanto και κατσικάκι γάλακτος στο πείσμα όλων των αστακομακαρονάδων της επικράτειας. Γ. Λύρα 41, Ν. Κηφισιά, 2108017869

 

*Χειροποίητες μακαρούνες με σάλτσα ντομάτας και ξερό ανθότυρο θα βρείτε και στον ‘Κατσούρμπο», Αμύντα 2, Παγκράτι, 2107222167-8

 

*Κόκορας αλανιάρης κρασάτος με χυλοπίτες βρασμένες α λα ιταλικά, συγκλινοκεφτέδες με χωριάτικο χυλοπιτάκι σε σάλτσα από αμύγδαλο και πορτοκάλι αλλά και μια από τις νοστιμότερες και πιο πρωτότυπες μακαρονάδες που δοκιμάσαμε: μανιάτικες μακαρούνες με καβουρδισμένη μυζήθρα σκεπασμένες με τηγανητό αβγό: στο «Μάνη-Μάνη», Φαλήρου 10, Κουκάκι, 2109218180

 

*Θάλασσα εναντίον στεριάς και το «Ψάριστον» μαγειρεύει ονειρεμένη αχινομακαρονάδα και μακαρονάδα με θαλασσινά από τις καλύτερες στην πόλη, Καλαβρύτων 16, Ν. Ηράκλειο, 210 2850746

 

*Πολλά και καλά έχει να σου πει και η αστακομακαρονάδα της «Σμαράγδας» με ολόφρεσκους δωδεκανήσιους αστακούς, Πίνδου 24 & Νικ. Πλαστήρα, Πεύκη, 2108056379.

 

*Σπαγγέτι με φιλετάκια κοτόπουλου και σάλτσα μαστίχας ή με χοιρινά φιλετάκια, πιπεριές και κονιάκ, νόστιμες και ελεγχόμενα δημιουργικές στο «Πετάει ο Γάιδαρος», Παπαζαχαρίου 20-22, Καλλιθέα, 2109210640

 

*Τα σπαγγέτι με ταραμά, σκόρδο, θυμάρι, μαϊντανό και φετάκια λεμονιού στη «Ντομάτα», Ξενοφώντος 20, Γλυφάδα, 2109606801. Άκρως ελληνική, πρωτότυπη και πετυχημένη.

 

 

Μερικές ωραίες μακαρονάδες! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter

 

 

+ Με ιταλικό αξάν

 

*Μεγαλωμένες ανάμεσα σε τόνους ιταλικής pasta η Ταλίτα και η Ναόμι μαγειρεύουν τις πιο αυθεντικά ναπολετάνικες τους παπαρδέλες με γαρίδες, κρέμα μαύρης τρούφας και μια σταλίτσα κρέμα να δέσει το σύνολο αλλά και παπαρδέλες με κρεμμύδι, καπνιστή παντσέτα, λευκό κρασί, σάλτσα ντομάτας και μαϊντανό για το άρωμα. (Peccati di gola, Kύπρου 50, Γλυφάδα, 2108981511)

 

*Παπαρδέλες α λα μπολονιέζε, αλλά που νοστιμότερες και μελωμένες δεν έχω δοκιμάσει. Εξαιρετικές και με με σος καρύδι ή με πορτσίνι. (Αglio, olio e peperoncino, Πορινού 13, Μακρυγιάννη, 2109211801)

 

*Ο Vincenzo είναι μεγάλος μάστορας της φρέσκιας πάστας, που παρασκευάζεται εδώ με τον πιο παραδοσιακό τρόπο. Ωραία fetuccine με σάλτσα πορτσίνι και μια θαλασσινή με όλες τις νοστιμιές του βυθού, στην πιο ανάλαφρη εκδοχή της.  (Trattoria, Αναξαγόρα 19, Ν. Ερυθραία, 2106253633)

 

*Λαζάνια με μοσχαρίσιο κιμά και κρέμα παρμεζάνας από τον “καθηγητή” της αυθεντικής, παραδοσιακής ιταλικής μακαρονάδας Νίκο Δημητροκάλη (Dal Professore, Διονύσου 47 & Χατζηαντωνίου, Μαρούσι, 2106149000-1)

 

*Στο κλασικό στέκι του Κολωνακίου, η καλύτερη μακαρονάδα με σολομό στην Αθήνα και πολύ ωραία al oglio με μανιτάρια. (Il postino, Γριβαίων 3 & Σκουφά, 210 3641414)

  

*Η βέρα καρμπονάρα στο «Σπίτι»: χοντρές, φρέσκιες ταλιατέλες με guanciale (αλλαντικό από χοιρινό μάγουλα) με πεκορίνο και φρέσκο αβγό. (Καποδιστρίου 42, Φιλοθέη, 2106850950)

 

 

 

Γεύση
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM
Alchemist

Γεύση / Στο Alchemist, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, η δυσφορία είναι στο μενού

Σε ένα εστιατόριο της Κοπεγχάγης σερβίρονται ωμές μέδουσες και παγωτό από αίμα γουρουνιού ενώ στην οροφή προβάλλονται βίντεο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για «γαστρονομική όπερα» ή για μια ηδονιστική υπερβολή;
THE LIFO TEAM
Kennedy

Γεύση / Kennedy: Για γαλλικά κρασιά, ψωμί με βούτυρο και ακροάσεις δίσκων

Στο νέο wine bar του κέντρου -που έχει πάρει το όνομα του από το biannual περιοδικό του Chris Kontos- θα βρίσκουμε κρασιά που δεν παίζουν αλλού στην Αθήνα ενώ η μουσική και ο ήχος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Γεύση / Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Ο σταρ σεφ που όλοι θεωρούν «δικό τους άνθρωπο», σε μια συνέντευξη για την κατάσταση της εστίασης στην Αθήνα και την επιλογή του να αποχωρήσει από τρία από τα μαγαζιά που έστησε στο κέντρο της πόλης.
M. HULOT

σχόλια

3 σχόλια
Παιδια συγγνωμη......αυτα δεν ειναι μακαροναδα...αυτα ειναι κατι αλλο αλλα οχι μακαροναδα.....Μακαροναδα ειναι , παιρνω βασιλικο-αν δεν εχετε παρτε ροκκα-, παιρνω λιγο καρυδοψυχα η/και λιγο κουκουναρι, παιρνω λιγο ελαιολαδο απο το χωριο μου, πεκκορινο αμφιλοχιας, και λιγο Grana Padano-μην παρετε Parmegiana Reggiano γλυτωστε 5 ευρω στο κιλο -. Βαλτε τα ολα στο multi με αλατι, πιππερι (μεχρι εδω δεν ξεπερναει τα 2 ευρω η μεριδα-. Στην συνεχεια βραστε al dente ενα 5αρι της Barilla η Μακαρουνες της Misko -αλλο μεγεθος, αλλα εξαιρετικα- . 2 Κουταλιες σαλτσα ανα μεριδα μακαρονια, ανοιγεται και ενα Κτημα Αβαντις- 5 ευρω ανα μπουκαλι για δυο ατομα- και με συνολο 10 ευρω για 2 ατομα εχετε φτιαξει μια απιστευτη ιστορια που απλα δεν υπαρχει. Για οποιους δε νιωθουν filthy rich η απλα θελουν να παραγκουρμεδιασουν παρτε λιγο σκορδο, λιγο λαδι, 2 κουταλιες νερο απο τα μακαρονια που βραζουν, peperoncino και λίγο μπουκοβο. Τα αφηνετε σε ενα τηγανακι να δεσουν για 3-4 λεπτα. Το χυνετε στα βρασμενα al tende μακαρονια και απο πάνω τρίβετε λιγο αυγοταραχο........ανοιγετε ένα Σαββατιανο Σωκου των 3 ευρω.....και το πινετε στην υγεια μου. Αυτα ειναι μακαροναδα!
Μια που προτιμας το πεκορινο Αμφιλοχιας και το ελαιολαδο απο το χωριο,ισως να τα συνδυαζες καλυτερα και με κανενα ελληνικο ζυμαρικο!Κατα τ'αλλαμε εκανες να αποφασισω απο τωρα τι θα μαγειρεψω αποψε...
Οι μακαρούνες της Μισκο ειναι ελληνικοτατες, εξαιρετικες, επισης το αυγοταραχο να ειναι μόνο Αμφιλοχίας! Ο Βασιλικός απο την μανουλα μου Μυκονιάτικος και πλατυφυλλος η ροκα απο τον Μαραθώνα! Οποιος έχει όρεξη για πειραματισμο αντικαθιστα την Grana με υπεροχο Σαν Μιχάλης , Συριανό!