Λέμε «Καλή Χρονιά» με ελληνικά αφρώδη ή γλυκά κρασιά!

Λέμε «Καλή Χρονιά» με ελληνικά αφρώδη ή γλυκά κρασιά! Facebook Twitter
2

Φυσαλλίδες και ροζ

1.

Λέμε «Καλή Χρονιά» με ελληνικά αφρώδη ή γλυκά κρασιά! Facebook Twitter

Καρανίκα Brut και Rose (16.60)

Πρόκειται για ένα μοναδικό αφρώδες κρασί από 100% Ξινόμαυρο που επιτυγχάνεται με δεύτερη ζύμωση στη φιάλη (methode traditionelle ). Έχει έντονα αρώματα φρούτων, τραγανή οξύτητα, μέτριο σώμα, μαλακό κρεμώδη αφρισμό μεγάλης διάρκειας και μακριά επίγευση. Η παραγωγή αυτού του εξαιρετικού κρασιού είναι περιορισμένη και κάθε μπουκάλι αριθμείται και χρονολογείται χειρόγραφα.

2.

Λέμε «Καλή Χρονιά» με ελληνικά αφρώδη ή γλυκά κρασιά! Facebook Twitter

Αμαλία Τσέλεπου (13.50)

Κομψό αφρώδες κρασί με ανοιχτό κιτρινοπράσινο χρώμα και λεπτές φυσαλίδες με ένταση και αντοχή στο χρόνο. Στη μύτη διακρίνονται αρώματα τριαντάφυλλου και μελιού, με φόντο γοητευτικές ευωδιές ζύμης.

3.

Λέμε «Καλή Χρονιά» με ελληνικά αφρώδη ή γλυκά κρασιά! Facebook Twitter

Κτήμα Σπυρόπουλου – Ωδή Πανός (13,80)

Η Ωδή Πανός είναι έντονα αρωματική, με χαρακτηριστικά πράσινου μήλου, εσπεριδοειδών, μπανάνας και τριαντάφυλλου, με χρώμα λευκοκίτρινο και συνεχή, επίμονα κορδόνια φυσσαλίδων που λειτουργούν ως αγωγός φρεσκάδας.Ιδανικό για aperitif ή για να ολοκληρώνει γεύματα συνοδεύοντας φρούτα, γλυκίσματα, φρουτοσαλάτες. Επιδέχεται παλαίωση τουλάχιστον 4 ετών.

4.

Λέμε «Καλή Χρονιά» με ελληνικά αφρώδη ή γλυκά κρασιά! Facebook Twitter

Κυρ Γιάννη – Ακακίες Ροζέ (11,45)

Ένα κρασί με ζωντανό χρώμα κερασιού και πλούσιο αφρισμό. Στη μύτη, τα γοητευτικά φρουτώδη αρώματα της φράουλας και του βύσσινου κερδίζουν σε πολυπλοκότητα χάρη στη χαρακτηριστική φυτικότητα του Ξινόμαυρου, ενώ το στόμα είναι ευχάριστο, με όγκο, πολύπλοκο αρωματικό χαρακτήρα και δροσιστική οξύτητα, η οποία ισορροπείται ιδανικά από τη διακριτική γλυκύτητα και τη μακρά και φρουτώδη επίγευση. Συνοδεύει ιδανικά στιγμές γιορτής, μαζί με ελαφρύ τσιμπητό φαγητό, ή φρουτένια γλυκά, αλλά και μόνο του. Πιείτε το σκέτο ή σε κοκτέιλ.

5.

Λέμε «Καλή Χρονιά» με ελληνικά αφρώδη ή γλυκά κρασιά! Facebook Twitter

Nico Lazaridi – Solitaire (9,70)

Κιτρινοπράσινο χρώμα και ευωδιές από βερίκοκο, λεμόνι, μέλι και ανοιξιάτικο τριαντάφυλλο. Λεμονάτη διακριτική οξύτητά και ντελικάτη μακρά επίγευση. Πίνεται ευχάριστα για τα επόμενα 3 χρόνια από τον τρύγο. Γευστικό ταίριασμα: Σερβίρεται στους 7-8 βαθμούς κελσίου, συνοδεύοντας ευχάριστα ένα πολύ μεγάλο εύρος γεύσεων όπως κροκέτες υψηλής γαστρονομίας, δημοφιλείς μεσογειακές μπρουσκέτες και γεύματα που προσδιορίζονται από umami χαρακτήρα.

6.

Λέμε «Καλή Χρονιά» με ελληνικά αφρώδη ή γλυκά κρασιά! Facebook Twitter

Kτήμα Εύχαρις – Εύα (11,90)

Πλούσιο ροζέ χρώμα με λεπτό φρουτώδες άρωμα, ευχάριστη γλυκιά φρεσκάδα και φυσαλίδες που διαρκούν.

Γλυκά Κρασιά (στα γρήγορα!)

 

Σάμος- Grand Cru (7,50) / Nέκταρ Σάμου (10,60) / Άνθεμις Σάμου (9,00) / Κτήμα Άλφα – Ωμέγα (15,40) / Βιβλία Χώρα – BB (9,65) / Λήμνος – Grand Cru (8,10) / Μαυροδάφνη Αχαίας Παλαιωμένη Reserve Παρπαρούση (24,60) / Μοσχάτος Ρίου Παρπαρούση (14,80) / Λευκό Vin Santo Σιγάλα (27,60) / Kόκκινο Mezzo «Απηλιώτης» (21.15) /  Χαρλαύτη Λιαστός 1997 (από 18,45 προσφορά στα 14,75) / Aργυρός Vin Santo με τρεις διαφορετικές παλαιώσεις: 4 ετών (25.80), 12 ετών (39.85) και 20 ετών (49.80) / Κτήμα Γεροβασιλείου Γλυκύς Οίνος από Μαλαγουζιά (25,80) / Χατζιδάκις Vin Santo (21,30) / Aντώνης Παπαντώνης «Λυσιμέλης»(18,45) 

Οι τιμές είναι ενδεικτικές και περιλαμβάνουν ΦΠΑ 23%

 

Ευχαριστούμε τη Cava Vinifera και τον Νίκο Σταυρινίδη για τις συμβουλές του.

Cava Vinifera. 210-8077709, 210-8079345. www.vinifera.gr, Λεωφ. Κηφισίας 317.

Γεύση
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

2 σχόλια
.Για όσους θα είναι τυχεροί και θα έχουν αγριογούρουνο,προτείνω από ελληνικά ξηρά ερυθρά:Κατώγι Αβέρωφ http://www.katogi-strofilia.gr/katogi-averoff-red.html Τιμή ~6.50-13 Κτήμα βιβλία Χώρα http://www.greek-wines-cava.gr/index.php?act=viewProd&productId=208Τιμή ~12-16Πλαγίως,Βιβλία Χώραhttp://www.houseofwine.gr/how/plagios-erythros.html!Πολύ στυφό,ίσως το πιο στυφό ελληνικό κρασί!Τιμή ~18-22Όβηλος,Βιβλία Χώραhttp://www.houseofwine.gr/how/ovilos-erythros.htmlΤιμή ~24.90-26Μαγικό βουνόhttp://www.houseofwine.gr/how/magiko-vouno-erythro-4045.htmlΤιμη ~45-55Mετά τα κλασικά,μπουτάρης,αγεωργήτικο(χωρίς σύγχυση με άλλο είδος) κτλπ.