H ματωμένη Μις Κροταλίας του Τέξας

H ματωμένη Μις Κροταλίας του Τέξας Facebook Twitter
10

Για πρώτη φορά το 1958 οι κάτοικοι στο Sweetwater του Τέξας αποφάσισαν πως ο καλύτερος τρόπος για να ελεγχθεί ο πληθυσμός κροταλιών της περιοχής ήταν μια επιδρομή στις φωλιές τους.

Από την επόμενη χρονιά, η σφαγή των ερπετών έλαβε φεστιβαλικό χαρακτήρα και οδήγησε στην ετήσια διοργάνωση του Rattlesnake Round-up.

Περίπου 10.000 κροταλίες θανατώνονται κάθε χρόνο για να προσφέρουν θέαμα σε εκατοντάδες επισκέπτες που καταφθάνουν για τις εκδηλώσεις.

Εκτός από το θάνατο των ερπετών το φεστιβάλ περιλαμβάνει και καλλιστεία για τη "Μις Κροταλίας" η οποία στο τέλος της βραδιάς καλείται να γδάρει ζωντανό ένα φίδι. Mετά γδέρνονται και τα υπόλοιπα φίδια ενώ όσοι συμμετέχουν αφήνουν το ματωμένο αποτύπωμα σε ένα τοίχο.

Ο φωτογράφος David Kasnic βρέθηκε στο περσινό φεστιβάλ και απαθανάτισε τη γκροτέσκ γιορτή.

H ματωμένη Μις Κροταλίας του Τέξας Facebook Twitter
H ματωμένη Μις Κροταλίας του Τέξας Facebook Twitter
H ματωμένη Μις Κροταλίας του Τέξας Facebook Twitter
H ματωμένη Μις Κροταλίας του Τέξας Facebook Twitter
H ματωμένη Μις Κροταλίας του Τέξας Facebook Twitter
H ματωμένη Μις Κροταλίας του Τέξας Facebook Twitter
H ματωμένη Μις Κροταλίας του Τέξας Facebook Twitter
H ματωμένη Μις Κροταλίας του Τέξας Facebook Twitter
H ματωμένη Μις Κροταλίας του Τέξας Facebook Twitter
Φωτογραφία
10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγγελος Μπαράι: «Βλέπω τη φωτογραφία ως μέσο επούλωσης τραυμάτων»

Φωτογραφία / Άγγελος Μπαράι: «Βλέπω τη φωτογραφία ως μέσο επούλωσης τραυμάτων»

Ο βραβευμένος φωτογράφος εστιάζει στα ανθρώπινα δικαιώματα, τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, τη μετανάστευση και το προσφυγικό, δίνοντας φωνή σε ανθρώπους και ιστορίες που θα έμεναν στο σκοτάδι.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Στο Παρίσι μετά τους Ολυμπιακούς, ο Σουρεαλισμός ήρθε να κατακτήσει την πόλη

Φωτογραφία / Μια επίσκεψη σε ένα Παρίσι που αναζητά την επόμενη μέρα

Στο ανακαινισμένο Grand Palais, με επίκεντρο τον σουρεαλισμό, την τέχνη και καλεσμένο τον Τζιμ Τζάρμους, η Paris Photo 2024 καθρεφτίζει μια πόλη που επαναπροσδιορίζεται πολιτιστικά μετά τους Ολυμπιακούς.
ΟΡΕΣΤΗΣ ΣΕΦΕΡΟΓΛΟΥ
Φωτογραφική έκθεση για την επανένωση της Γερμανίας 35 χρονια μετά από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου

Πολιτισμός / Φωτογραφική έκθεση για την επανένωση της Γερμανίας 35 χρονια μετά από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου

Με αφορμή τα 35 χρόνια από την Πτώση του Τείχους (09.11.89) μια φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Dream on- Βερολίνο, δεκαετία του 90» αποτυπώνει την κρίσιμη αυτή δεκαετία μετάβασης ανάμεσα στο παρελθόν και το αβέβαιο μέλλον, την αισιοδοξία και το φόβο για το νέο Βερολίνο
ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Η αθέατη Αίγυπτος του Denis Dailleux

Φωτογραφία / Η αθέατη Αίγυπτος του Denis Dailleux

Ο βραβευμένος Γάλλος φωτογράφος που έχει καταγράψει μοναδικά τις φτωχογειτονιές του Καΐρου, τους γονείς των Μαρτύρων της Επανάστασης, νεαρούς γυμνασμένους άντρες δίπλα σε μαυροφορεμένες μανάδες αλλά και λαμπερούς σταρ του κινηματογράφου, εξηγεί πώς ξεκίνησε η ιδιότυπη και πολύχρονη αυτή διαδρομή του.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ισπανία: Έκθεση αφιερωμένη στο έργο του Ίρβινγκ Πεν στο Ίδρυμα MOP στη Λα Κορούνια

Φωτογραφία / Ισπανία: Έκθεση αφιερωμένη στο έργο του Ίρβινγκ Πεν στο Ίδρυμα MOP στη Λα Κορούνια

Πορτρέτα διάσημων και σκηνές δρόμου περιλαμβάνονται στην έκθεση «Irving Penn: Centennial» που διοργανώνεται από το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης και παρουσιάζεται στην Ισπανία
LIFO NEWSROOM
Ζήτημα ζωής και θανάτου: Το θρυλικό φωτογραφικό βιβλίο του Peter Hujar επανεκδίδεται μετά από σχεδόν μισό αιώνα

Φωτογραφία / Ζήτημα ζωής και θανάτου: Το θρυλικό φωτογραφικό βιβλίο του Peter Hujar επανεκδίδεται μετά από σχεδόν μισό αιώνα

Το λεύκωμα «Portraits in Life and Death» εξελίχθηκε σε θρύλο τις δεκαετίες μετά τον θάνατο του φωτογράφου το 1987 και έγινε το σύμβολο ενός χαμένου κόσμου που ζούσε και δημιουργούσε στο νεοϋρκέζικο downtown.
THE LIFO TEAM
Enri Canaj, φωτογράφος

Φωτογραφία / Enri Canaj: «Δεν έχω εξοικειωθεί με τον πόνο»

Ο φωτογράφος των ασπρόμαυρων κάδρων, που κατέγραψε την Ελλάδα της κρίσης και το μεταναστευτικό ζήτημα της Ευρώπης, μιλά για τη δική του πορεία μετανάστευσης, για το πώς ο ερχομός του από τα Τίρανα στην Αθήνα ήταν μια «έκρηξη» μέσα στο κεφάλι του. Και είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας
M. HULOT
Οι φιναλίστ του διαγωνισμού φωτογραφίας Australian Life 2024 - σε εικόνες

Φωτογραφία / Η ζωή στην Αυστραλία μέσα από τον διαγωνισμό φωτογραφίας Australian Life 2024

Εκτροφή προβάτων, βρικόλακες στο σαλόνι, Αβορίγινες στη γη τους και στα σπίτια τους: Μια περιήγηση στην Αυστραλία μέσα από τις εικόνες των φιναλίστ του διαγωνισμού φωτογραφίας Australian Life 2024.
THE LIFO TEAM
Κοιτάζοντας τους άλλους: Η Μαρτίν Φρανκ στην Άνδρο 

Φωτογραφία / «Κοιτάζοντας τους άλλους»: Οι ανθρωποκεντρικές εικόνες της Μαρτίν Φρανκ σε μια έκθεση στην Άνδρο

Στη χώρα της Άνδρου, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, 150 φωτογραφίες και αρχειακό υλικό αναδεικνύουν τη δημιουργική πορεία μιας καλλιτέχνιδας που παραμένει ελάχιστα γνωστή σήμερα στη διεθνή κοινότητα ενώ το έργο της συχνά ταυτίζεται με αυτό του Καρτιέ-Μπρεσόν.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ

σχόλια

7 σχόλια
Bασικά πρόκειται για εμπορικό event όπου εμπορεύονται το δέρμα των φιδιών, τα υπόλοιπα είναι πανηγυράκι. Διαφορετικές κουλτούρες, προς τι η έκπληξη? Όταν μας βλέπουν και εμάς να σουβλίζουμε τα αρνιά μπορεί να μην τους φαίνεται και τόσο ωραίο.
πωπω,μου θυμησε εκεινο το αλλο το πρωτογωνο ,οπου συσσωμος ο λαος σφαζει αρνια,τα γδερνει και μετα τους περναει ενα σιδερο διαμεσου το σωματος τους,πριν τα φαι,στα πλαισια ενος βουκολικου hardcore porn.
Συμφωνώ, αν και το όλο σκηνικό είναι, για μένα προσωπικά, αποκρουστικό. Αλλά, ο ihateuall έχει δίκιο. Για τους Αμερικανούς το έθιμο της σφαγής των αμνποεριφίων, το σούβλισμα και το ψήσιμο με τη συνοδεία Δημοτικών τραγουδιών (στα Σάλωνα σφάζουν αρνιά, π.χ.) μπορεί να είναι έξίσου αποκρουστικό. Το λέω, γιατί έψησα άρνί τη Κυριακή σε ένα πάρκο και κάτι εκδρομείς που το είδαν με κοίταξαν κάπως στραβά. Αφού νόμισαν ότι έψηνα σκύλο.Περί ορέξεως ουδείς λόγος.
ως γνωστόν όλα τα άλλα είδη σκοτώνουν με σεβασμό στην ισορροπία της φύσης και αφού σου χορηγήσουν ηρεμιστικά και παυσίπονα. Δε θα δεις για παράδειγμα φίδι να καταπίνει ποντίκι ζωντανό.