Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s.

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
1

[Από τον Θανάση Χαραμή]

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Πούπα Νικολαϊδου / Pupa's Design

Η ομάδα Food4Good και το Βιτάμ γιορτάσαν το Σάββατο το πρωί την Παγκόσμια Ημέρα Κέικ στον κήπο του six d.o.g.s.

Ένας υπέροχος μπουφές με πεντανόστιμα και θεαματικά φρεσκοψημένα γλυκά και αλμυρά κέικ, είχε στηθεί από νωρίς. Περίπου 350 Αθηναίοι φρόντισαν ώστε να αδειάσει όσο πιο γρήγορα γίνεται και συνέβαλαν με το συμβολικό εισιτήριο των 5 ευρώ ώστε να ενισχυθεί το σημαντικό έργο της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων Παιδιών -Νοητικά Υστερούντων.

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Tόνια Τ./ LIFO
Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Πούπα Νικολαϊδου / Pupa's Design
Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη
Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη

Μιλήσαμε με την Έυα Μονοχάρη [www.funkycook.gr] η οποία είναι και η διοργανώτρια του Food for Good by Food Bloggers και της ζητήσαμε να μάθουμε καμιά καλή συνταγή τόσο για κέικ όσο και για το πώς μπορείς με μερικά αυγά, ζάχαρη και ένα φούρνο να φανείς χρήσιμος σε κάποιους που έχουν ανάγκη.

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Tόνια Τ./ LIFO

" Η εκδήλωση υποστηρίχτηκε με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ψησίματος από το Βιταμ. Eίναι μια γιορτή όπου γιορτάζεται την τρίτη Κυριακή του Μαΐου κάθε χρόνο και το φετινό της κόνσεπτ ήταν εσύ για ποιον θα ψήσεις ένα κέικ. Εμείς ψήσαμε για τα παιδιά της pegkap και το πολύ σημαντικό έργο που γίνεται από τον οργανισμό.


Ψήσαμε λοιπόν για καλό σκοπό περίπου 2000 μερίδες και 19 μοναδικά κέικ. Κάθε event μας συνήθως υποστηρίζεται από μια εταιρεία κι εμείς το συνδυάζουμε με ένα κόνσεπτ σύμφωνα με το προϊόν του υποστηρικτή. Είναι πολύ σημαντικό που οι εταιρείες ανταποκρίνονται και έχουν την διάθεση μέσα από τις δράσεις μας να βοηθήσουν κόσμο που το έχει ανάγκη.


Στην ουσία συνδυάζεται η δική μας εμφάνιση στα μέσα μαζικής επικοινωνίας, η ανάγκη της εταιρείας να επικοινωνήσει στους καταναλωτές το προϊόν που έτσι και αλλιώς θα το έκανε με κάποιον τρόπο και τελικά όλα δείχνουν ότι το φαγητό μπορεί μέσα από μια όμορφη συνάντηση όπου όλοι περνούν καλά, να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας."

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη
Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη
Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη
Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη


Κάθε φορά στο μαγείρεμα βοηθούν bloggers, editors αλλά και όποιος εθελοντής θέλει...Μέχρι στιγμής όλες μας οι δράσεις είναι ένας μπουφές με κόστος 5 ευρώ όπου το κοινό τρώει όσο σπιτικό φαγητό θέλει. Στο ΙΔΕΑ μαγειρέψαμε δωρεάν για εκατό άστεγους τα οποία τα μοιράσαμε κιόλας στον καθέναν ξεχωριστά.  Ήταν συγκλονιστικό να νιώθεις πόσος κόσμος βρίσκεται σε ανάγκη και πόσο μια μερίδα φαγητό μπορεί να ανακουφίσει κάποιον άνθρωπο και ας ακούγεται «λίγο».

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη
Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη
Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη


Με τον καιρό θα δείτε και άλλες δράσεις να πραγματοποιούνται. Οι χώροι που πραγματοποιούνται τα event, μας παραχωρούνται δωρεάν και έτσι έχουμε την δυνατότητα όλα τα έσοδα να πηγαίνουν υπέρ αυτών που βοηθάμε! Μπορεί οι εποχές να είναι δύσκολες για όλους αλλά « το φαγητό μπορεί...»


Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη



Θα αποκαλύψω πρώτη φορά στο LIFO.gr και την επόμενή μας δράση. Είναι 1η Ιουνιου στο Κωπηλατοδρόμειο στο Σχοινιά στο φεστιβάλ Ευ Ζην που γίνεται για δεύτερη χρονιά και το διοργανώνουν οι Surfers 4 Life, μια ομάδα που στηρίζει συλλόγους που σχετίζονται με καρκινοπαθείς όπου καταφέρνουν να επιβιώνουν από τον καρκίνο, αλλά και τις οικογένειες τους.


Mας προσκάλεσαν να μαγειρέψουμε σχεδόν για 3000 κόσμο ενώ θα συμμετάσχουν 500 αθλητές, θα διεξαχθούν διάφορα αθλήματα, ομιλίες και το φεστιβάλ θα κλείσει με συναυλία.


Το περιμένω πως και πως γιατί αυτό είναι μια μεγάλη πρόκληση για την ομάδα food4good!

 

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη

 

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη

 

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Πούπα Νικολαϊδου / Pupa's Design

 

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Tόνια Τ./ LIFO

 

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Tόνια Τ./ LIFO

 

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Πούπα Νικολαϊδου / Pupa's Design

 

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Tόνια Τ./ LIFO

 

 

 

Την ιδέα μοιράζονται και υποστηρίζουν οι:


Ελένη Βονισάκου: The Foodie Corner www.thefoodiecorner.gr
Εύα Μονοχάρη: Funky cook www.funkycook.gr
Αθηνά Πάνου: Sugar Buzz www.santie-athina.blogspot.gr
Κωνσταντίνα Παπαγεωργίου-Μαραγκουδάκη:Sabor www.saborconna.blogspot.com
Έλενα Σμπώκου: Elena's Cooking www.elenascooking.blogspot.com
Άρτεμις Τσίπη: Wonderfoodland www.wonderfoodland.gr
Μαριλίτα Χατζηβασιλείου: Gourmelita www.gourmelita.blogspot.com

 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

1 σχόλια