Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s.

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
1

[Από τον Θανάση Χαραμή]

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Πούπα Νικολαϊδου / Pupa's Design

Η ομάδα Food4Good και το Βιτάμ γιορτάσαν το Σάββατο το πρωί την Παγκόσμια Ημέρα Κέικ στον κήπο του six d.o.g.s.

Ένας υπέροχος μπουφές με πεντανόστιμα και θεαματικά φρεσκοψημένα γλυκά και αλμυρά κέικ, είχε στηθεί από νωρίς. Περίπου 350 Αθηναίοι φρόντισαν ώστε να αδειάσει όσο πιο γρήγορα γίνεται και συνέβαλαν με το συμβολικό εισιτήριο των 5 ευρώ ώστε να ενισχυθεί το σημαντικό έργο της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων Παιδιών -Νοητικά Υστερούντων.

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Tόνια Τ./ LIFO
Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Πούπα Νικολαϊδου / Pupa's Design
Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη
Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη

Μιλήσαμε με την Έυα Μονοχάρη [www.funkycook.gr] η οποία είναι και η διοργανώτρια του Food for Good by Food Bloggers και της ζητήσαμε να μάθουμε καμιά καλή συνταγή τόσο για κέικ όσο και για το πώς μπορείς με μερικά αυγά, ζάχαρη και ένα φούρνο να φανείς χρήσιμος σε κάποιους που έχουν ανάγκη.

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Tόνια Τ./ LIFO

" Η εκδήλωση υποστηρίχτηκε με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ψησίματος από το Βιταμ. Eίναι μια γιορτή όπου γιορτάζεται την τρίτη Κυριακή του Μαΐου κάθε χρόνο και το φετινό της κόνσεπτ ήταν εσύ για ποιον θα ψήσεις ένα κέικ. Εμείς ψήσαμε για τα παιδιά της pegkap και το πολύ σημαντικό έργο που γίνεται από τον οργανισμό.


Ψήσαμε λοιπόν για καλό σκοπό περίπου 2000 μερίδες και 19 μοναδικά κέικ. Κάθε event μας συνήθως υποστηρίζεται από μια εταιρεία κι εμείς το συνδυάζουμε με ένα κόνσεπτ σύμφωνα με το προϊόν του υποστηρικτή. Είναι πολύ σημαντικό που οι εταιρείες ανταποκρίνονται και έχουν την διάθεση μέσα από τις δράσεις μας να βοηθήσουν κόσμο που το έχει ανάγκη.


Στην ουσία συνδυάζεται η δική μας εμφάνιση στα μέσα μαζικής επικοινωνίας, η ανάγκη της εταιρείας να επικοινωνήσει στους καταναλωτές το προϊόν που έτσι και αλλιώς θα το έκανε με κάποιον τρόπο και τελικά όλα δείχνουν ότι το φαγητό μπορεί μέσα από μια όμορφη συνάντηση όπου όλοι περνούν καλά, να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας."

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη
Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη
Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη
Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη


Κάθε φορά στο μαγείρεμα βοηθούν bloggers, editors αλλά και όποιος εθελοντής θέλει...Μέχρι στιγμής όλες μας οι δράσεις είναι ένας μπουφές με κόστος 5 ευρώ όπου το κοινό τρώει όσο σπιτικό φαγητό θέλει. Στο ΙΔΕΑ μαγειρέψαμε δωρεάν για εκατό άστεγους τα οποία τα μοιράσαμε κιόλας στον καθέναν ξεχωριστά.  Ήταν συγκλονιστικό να νιώθεις πόσος κόσμος βρίσκεται σε ανάγκη και πόσο μια μερίδα φαγητό μπορεί να ανακουφίσει κάποιον άνθρωπο και ας ακούγεται «λίγο».

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη
Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη
Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη


Με τον καιρό θα δείτε και άλλες δράσεις να πραγματοποιούνται. Οι χώροι που πραγματοποιούνται τα event, μας παραχωρούνται δωρεάν και έτσι έχουμε την δυνατότητα όλα τα έσοδα να πηγαίνουν υπέρ αυτών που βοηθάμε! Μπορεί οι εποχές να είναι δύσκολες για όλους αλλά « το φαγητό μπορεί...»


Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη



Θα αποκαλύψω πρώτη φορά στο LIFO.gr και την επόμενή μας δράση. Είναι 1η Ιουνιου στο Κωπηλατοδρόμειο στο Σχοινιά στο φεστιβάλ Ευ Ζην που γίνεται για δεύτερη χρονιά και το διοργανώνουν οι Surfers 4 Life, μια ομάδα που στηρίζει συλλόγους που σχετίζονται με καρκινοπαθείς όπου καταφέρνουν να επιβιώνουν από τον καρκίνο, αλλά και τις οικογένειες τους.


Mας προσκάλεσαν να μαγειρέψουμε σχεδόν για 3000 κόσμο ενώ θα συμμετάσχουν 500 αθλητές, θα διεξαχθούν διάφορα αθλήματα, ομιλίες και το φεστιβάλ θα κλείσει με συναυλία.


Το περιμένω πως και πως γιατί αυτό είναι μια μεγάλη πρόκληση για την ομάδα food4good!

 

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη

 

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη

 

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Πούπα Νικολαϊδου / Pupa's Design

 

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Tόνια Τ./ LIFO

 

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Tόνια Τ./ LIFO

 

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Πούπα Νικολαϊδου / Pupa's Design

 

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Tόνια Τ./ LIFO

 

 

 

Την ιδέα μοιράζονται και υποστηρίζουν οι:


Ελένη Βονισάκου: The Foodie Corner www.thefoodiecorner.gr
Εύα Μονοχάρη: Funky cook www.funkycook.gr
Αθηνά Πάνου: Sugar Buzz www.santie-athina.blogspot.gr
Κωνσταντίνα Παπαγεωργίου-Μαραγκουδάκη:Sabor www.saborconna.blogspot.com
Έλενα Σμπώκου: Elena's Cooking www.elenascooking.blogspot.com
Άρτεμις Τσίπη: Wonderfoodland www.wonderfoodland.gr
Μαριλίτα Χατζηβασιλείου: Gourmelita www.gourmelita.blogspot.com

 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT

σχόλια

1 σχόλια