Μεσημεριανό στα σχολεία της γης

Facebook Twitter
1

Ιαπωνία

Κυρίως ψάρι και ρύζι, με συνοδεία σούπας, αν και μερικά σχολεία έχουν ολισθήσει στις δυτικές συνήθειες με μακαρόνια και κιμά.

Κορέα

Στην Κορέα χρησιμοποιούν στάνταρ μεταλλικούς δίσκους που γεμίζουν με ρύζι και σούπα με kimchi (τουρσί λάχανο, περίπου) στα μεγαλύτερα τμήματα, και τα μικρότερα γεμίζουν με ψάρι και λαχανικά.

Γαλλία 

Οι μικροί μαθητές αντιμετωπίζονται ως ενήλικες και τρώνε φαγητά όπως μύδια στον ατμό ή αγκινάρες που οι συνομήλικοι άλλων χωρών μερικές φορές περνάνε τα 30 πριν καταφέρουν να βάλουν στο στόμα τους.

Σουηδία

Πατάτες, λάχανο, φασόλια, κράκερ, χυμός από μούρα.

Τσεχία

Ιταλία

Η πλειονότητα των σχολείων στην Ιταλία προσφέρει στους μαθητές τοπικά προϊόντα, συχνά βιολογικά και με γεύσεις που στόχο έχουν να διδάξουν στα παιδιά την παράδοση και την κουλτούρα όχι μόνο της Ιταλίας, αλλά της περιοχής τους. 

Σιγκαπούρη

Κένυα

...αβοκάντο.

Ονδούρες

Χυλός βρώμης.

Σλοβακία

Καπνιστό σκουμπρί.

Αγγλία

Ταϊβάν

Γκάνα

Ρύζι.

Χιλή

Φιλιππίνες

Τηγανιτό χοιρινό, σάλτσα από συκώτι, ρύζι

Εσθονία

Κρέας με πατάτες.

Βραζιλία

Ρύζι, φασόλια, κρέας με λαχανικά, σέσκουλα σαλάτα

Κίνα

Τζιμπουτί

Ρύζι με φασόλια.

ΗΠΑ

Πλούσια χώρα, φτωχό φαγητό - κατά τόπους τουλάχιστον.

Γεύση
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Γεύση / Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Μπορεί ένα εστιατόριο να είναι μια ιστορία πάθους, ταλέντου, απανωτών δυσκολιών και επιμονής; Φυσικά και μπορεί. Ο restaurateur Κώστας Πισιώτης αφηγείται την πορεία του μικρού εστιατορίου του Συντάγματος, λίγο πριν αυτό ξεκινήσει το νέο του κεφάλαιο. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

1 σχόλια
Καλέ ? Πού είναι το Ελληνικό Κυλικείο που τόσο μου έχει λέιψει...! ..με τις χθεσινό-προχθεσινές του, κρύες τυρόπιτες που δεν περιέχουν μέσα τυράκι, αλλά πολτό ρυζιού, με τα αναψυκτικά, τα Milko του, τα σάντουιτς του με μπόλικη σως, τα μπισκότα, τα πατατάκια, τις καραμέλες και τα κουλούρια Θεσσαλονίκης που θα χρησίμευαν περισσότερο για κρίκους γυμναστικής??? -μικρές διατροφικές συνήθειες που ξεκινούν από τον χώρο της δεύτερης σημαντικότερης κοινωνικοποίησής μας, και υποδεικνύουν την κουλτούρα και την ποιότητα ζωής ενός λαού... εν γένει -