To Google Street View στην Ελλάδα

To Google Street View στην Ελλάδα Facebook Twitter
3

Αν και η συλλογή πανοραμικών φωτογραφιών από τους ελληνικούς δρόμους, μέσω του ειδικού οχήματος και της κάμερας 360 μοιρών της Google, έπαψε άδοξα τον Μάιο 2009, μετά από παρέμβαση της ελληνικής Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η υπηρεσία επιστρέφει επί ελληνικού εδάφους.

Μάλιστα θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση παρουσίασης της υπηρεσίας στο Ζάππειο, την ερχόμενη Πέμπτη, 5 Ιουνίου, όπου θα γίνει επίδειξη του ειδικού οχήματος και του εξοπλισμού πανοραμικής φωτογράφησης, ενώ αναμένεται να παρουσιαστεί και ολόκληρο το έργο πανοραμικής φωτογράφησης, διαφόρων περιοχών της χώρας μας.

Να σημειωθεί ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έδωσε το "πράσινο φώς" στις εικονικές περιηγήσεις στην Ελλάδα, μέσω του Street View, από τον Νοέμβριο του 2013 εφόσον είναι σύμφωνη με τον νόμο, υπό όρους, που περιλαμβάνουν τη θόλωση προσώπων, πινακίδων αυτοκινήτων και κατοικιών, εφόσον το επιθυμεί κάποιος χρήστης.

Μοναδικό σημείο όπου μπορεί κανείς να περιηγηθεί εικονικά μέσω του Street View στη χώρα μας, αποτελεί το Μουσείο της Ακρόπολης, όπως φαίνεται παρακάτω:

Τech & Science
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ανταρόλυκος επιστρέφει: Πώς επιστήμονες «ανέστησαν» ένα προϊστορικό ζώο που εξαφανίστηκε πριν 13.000 χρόνια

Τech & Science / Ο Ανταρόλυκος επιστρέφει: Πώς επιστήμονες «ανέστησαν» ένα προϊστορικό ζώο που εξαφανίστηκε πριν 13.000 χρόνια

Οι ειδικοί έφεραν τους Ανταρόλυκους στη ζωή χρησιμοποιώντας ανάλογη μέθοδο με εκείνη βάσει της οποίας δημιουργήθηκε το πρώτο κλωνοποιημένο θηλαστικό, το πρόβατο Dolly
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Για τους Έλληνες αλλά και για τους τουρίστες το Google View με φωτογραφίες των δρόμων αλλά και των κτηρίων είναι ένα βασικό απαραίτητο εργαλείο. Η αρχική ιδέα ήταν Γαλλική ή είχε εφαρμοσθεί με επιτυχία στην Γαλλία αρκετά χρόνια πριν την Google. Με την ίδια ικανότητα πανοραμικής φωτογράφισης 360 μοιρών το χρησιμοποίησα για να εξερευνήσω το Παρίσι πριν και στην διάρκεια ταξιδιού στην πόλη.Σε μια χώρα που δέχεται εκατομμύρια τουρίστες και χρειάζεται ακόμη περισσότερους όπως η Ελλάδα η δικαιολογία προστασίας προσωπικών δεδομένων είχε κρυφές ατζέντες, μια που όλες σχεδόν οι τουριστικές χώρες προσφέρουν το ίδιο ή παρόμοιο βοήθημα.Οι φωτογραφήσεις γίνονται μια φορά κάθε τόσα χρόνια όπως της Google Earth. Δεν είναι real time για να υπάρχει πρόβλημα με προσωπικά δεδομένα. Αν δεν υπάρχει νομικό πρόβλημα με τις εξωτερικές ιδιωτικές βιντεοκάμερες ασφαλείας που σκοπεύουν προς τα έξω τότε γιατί να υπάρχει πρόβλημα με τις φωτογραφίσεις προσόψεων. Το πρόβλημα δεν ήταν αυτό αλλά η παραβατικότητα και η παρανομία που δεν ήθελαν κάποιοι να αποκαλυφτεί. Είχαν τότε το πάνω χέρι σε τέτοιου είδους αποφάσεις όπως του 2009 πού είναι τριτοκοσμικά εμπόδια στην πρόοδο της τεχνολογίας.