Έρχεται το 'τηλεχειριζόμενο' χάπι

Έρχεται το 'τηλεχειριζόμενο' χάπι Facebook Twitter
6

Φανταστείτε αντί να πρέπει να λαμβάνετε ένα αντισυλληπτικό χάπι την ημέρα, να παίρνατε μία μόνο κάψουλα με διάρκεια ζωής 16 χρόνων, η δοσολογία της οποίας να μπορεί να ρυθμίζεται ή και να διακόπτεται μέσω τηλεχειρισμού.

Σε αυτή την ιδέα στηρίζεται το νέο project της εταιρείας MicroCHIPS, που ανέλαβε να χρηματοδοτήσει το ίδρυμα Bill και Melinda Gates, του βαθύπλουτου ιδρυτή της Microsoft, η οποία διερευνά νέους τρόπους χορήγησης φαρμάκων στο ανθρώπινο σώμα.

Η ιδέα πρόκειται να εφαρμοστεί στον τομέα της αντισύλληψης, αντικαθιστώντας το παραδοσιακό χάπι με μια έξυπνη κάψουλα που θα απελευθερώνει αντισυλληπτικές ορμόνες στο αίμα για μια περίοδο που μπορεί να φτάσει και τα 16 χρόνια ή έως ότου την απενεργοποιήσει ο γιατρός μέσω ασύρματου σήματος. 

Τα πρώτα κλινικά τεστ του τηλεχειριζόμενου χαπιού έχουν ήδη γίνει με επιτυχία, έχοντας εμφυτευθεί με τοπική αναισθησία, σε ένα δείγμα γυναικών με σκοπό τη χορήγηση φαρμάκων κατά της οστεοπόρωσης, μέσω μιας διαδικασίας που κράτά μισή ώρα.

Το νέο "έξυπνο" χάπι πρόκειται να διατεθεί στο εμπόριο το 2018, αφού πρώτα περάσει εξονυχιστικούς ελέγχους που αφορούν στην ασφάλεια του κοινού, αφού οι περισσότερες τέτοιου είδους μέθοδοι ασύρματης χορήγησης φαρμάκων, είναι ακόμα ευάλωτες σε κακόβουλες επιθέσεις χάκερς.

[via]

Τech & Science
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε τις πέντε καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για το 2024

Τech & Science / Δείτε τις 4 καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για το 2024

Οι φωτογραφίες «αποτυπώνουν μια προκλητική ματιά στα θαύματα του κόσμου γύρω μας, τα οποία μας δίνουν ένα αναζωογονητικό διάλειμμα από το ταραχώδες φθινόπωρο που περάσαμε όλοι», γράφει το περιοδικό
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ομάδα φοιτητών εκτόξευσε «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Τech & Science / Φοιτητές Ελληνοαμερικανού κοσμήτορα μηχανικής εκτόξευσαν «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Η επιτυχία έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας, Γιάννης Γιόρτσος είναι Κοσμήτορας της σχολής μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στην οποία σπουδάζουν οι φοιτητές που έσπασαν το ρεκόρ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Αυτό είναι η αρχή. Μελλοντικά ίσως θα εφαρμοστεί παρόμοια τεχνολογία στη στοχευμένη θεραπεία σοβαρών νόσων,όπως καρκίνων, χωρίς να χρειάζεται να υποβάλλεται όλος ο οργανισμός στην επίδραση τοξικών φαρμάκων.
«..οι περισσότερες τέτοιου είδους μέθοδοι ασύρματης χορήγησης φαρμάκων, είναι ακόμα ευάλωτες σε κακόβουλες επιθέσεις χάκερς».Τρέμω στην ιδέα του 90χρονου παππού που αντί για τα χάπια κατά του πάρκινσον, καταλήγει συνεχώς με Viagra και την γιαγιά , αντί τα χάπια ουρολοίμωξης, με το χάπι της επόμενης ημέρας...!