Νουτέλα + αβγά
4 αβγά
240 γρ. Νουτέλα
Βουτυρώστε ένα ταψάκι διαμέτρου 18 εκατοστών και περάστε το με χαρτί για ψήσιμο. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Χτυπήστε τα αβγά στην μεγαλύτερη ταχύτητα μέχρι να τριπλασιαστούν σε όγκο, περίπου έξι λεπτά.
Ζεστάνετε τη Νουτέλα για να μαλακώσει (γίνεται και στο φούρνο μικροκυμάτων). Προσθέστε το 1/3 των χτυπημένων αβγών. Ανακατέψτε προσεκτικά και αργά. Προσθέστε άλλο 1/3 και ανακατέψτε αργά. Προσθέστε το υπόλοιπο μίγμα μέχρι να έχει ομογενοποιηθεί πλήρως.
Βάλτε το μίγμα στο ταψάκι και ψήστε για 20-25 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει πριν το κόψετε.
_______________
Χουρμάδες + Καρύδα
Ανακατέψτε 80γρ χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι) με 1 ½ κουτάλι βούτυρο καρύδας*. Προαιρετικά προσθέστε ελάχιστο αλάτι που αναδεικνύει τη γλυκιά γεύση ή/και νιφάδες καρύδας. Σχηματίστε με τα χέρια σας μικρά μπαλάκια.
*Βούτυρο καρύδας: Για να το φτιάξετε μόνοι σας χρειάζεται μπλέντερ ή μούλτι. Απλώς χτυπήστε νιφάδες καρύδας μέχρι να γίνουν πολτός.
[via]
σχόλια