Δύο απίστευτα εύκολες συνταγές των δύο υλικών

Δύο απίστευτα εύκολες συνταγές των δύο υλικών Facebook Twitter
17

Δύο απίστευτα εύκολες συνταγές των δύο υλικών Facebook Twitter

 

Νουτέλα + αβγά

 

Δύο απίστευτα εύκολες συνταγές των δύο υλικών Facebook Twitter

4 αβγά
240 γρ. Νουτέλα

Βουτυρώστε ένα ταψάκι διαμέτρου 18 εκατοστών και περάστε το με χαρτί για ψήσιμο. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Χτυπήστε τα αβγά στην μεγαλύτερη ταχύτητα μέχρι να τριπλασιαστούν σε όγκο, περίπου έξι λεπτά.
Ζεστάνετε τη Νουτέλα για να μαλακώσει (γίνεται και στο φούρνο μικροκυμάτων). Προσθέστε το 1/3 των χτυπημένων αβγών. Ανακατέψτε προσεκτικά και αργά. Προσθέστε άλλο 1/3 και ανακατέψτε αργά. Προσθέστε το υπόλοιπο μίγμα μέχρι να έχει ομογενοποιηθεί πλήρως.
Βάλτε το μίγμα στο ταψάκι και ψήστε για 20-25 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει πριν το κόψετε.

Δύο απίστευτα εύκολες συνταγές των δύο υλικών Facebook Twitter
Δύο απίστευτα εύκολες συνταγές των δύο υλικών Facebook Twitter

_______________

Χουρμάδες + Καρύδα

 

Δύο απίστευτα εύκολες συνταγές των δύο υλικών Facebook Twitter

Ανακατέψτε 80γρ χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι) με 1 ½ κουτάλι βούτυρο καρύδας*. Προαιρετικά προσθέστε ελάχιστο αλάτι που αναδεικνύει τη γλυκιά γεύση ή/και νιφάδες καρύδας. Σχηματίστε με τα χέρια σας μικρά μπαλάκια.

*Βούτυρο καρύδας: Για να το φτιάξετε μόνοι σας χρειάζεται μπλέντερ ή μούλτι. Απλώς χτυπήστε νιφάδες καρύδας μέχρι να γίνουν πολτός.

Δύο απίστευτα εύκολες συνταγές των δύο υλικών Facebook Twitter

[via]

Γεύση
17

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

11 σχόλια
Πάντως οι μεγαλύτεροι θα ξέρουν πως η αγαπημένη μας Μερέντα δεν είναι πια αυτή που είχαμε αγαπήσει.Από τότε που εξαγοράστηκε από την Kraft Foods (1990) -η οποία, παρεμπιπτόντως, μετονομάστηκε σε Mondelēz International τον Οκτώβρη- άλλαξε την ποιότητα και τη γεύση της.Η σημερινή Μερέντα δεν έχει σχέση με αυτή που ξέραμε. Την αλλαγή την διαπίστωσα τέλη '90ς και θεώρησα πως ήταν τυχαίο, αλλά μέχρι και σήμερα παραμένει έτσι.Η Nucrema της ΙΟΝ -που σπάνια γίνεται λόγος γι αυτήν και θεωρώ πως είναι ιδιαίτερα υποτιμημένο και αδικημένο, ανταγωνιστικό προϊόν- θυμίζει εκπληκτικά πολύ την παλιά Μερέντα.
Xana αυτόν τον κορμό με τη νουτέλα τον κάνω κι εγώ ακριβώς έτσι.Είναι μεν γουρουνιά αλλά είναι πεντανόστιμος, πανεύκολος και πανγρήγορος!bluedreamdrops θα δοκιμασω οπωσδήποτε τη συνταγή σου γιατί φαίνεται καταπληκτική!
Βάλτε στο μπλέντερ 2 μικρά ώριμα αβοκάντο κρήτης, 2 κουταλιές κακάο και 2 κουταλιές μέλι. Χτυπήστε καλά και φάτε την πιο ωραία μους σοκολάτα... αν βάλετε μέσα και μερικά κόκκινα φρουτάκια (παγωμένα μούρα πχ) ή καρύδια γίνεται ακόμη πιο μιαμμμμ ;)
το σοστο ειναι μερεντα πτι μπερ και μασκαρπονε....τα ανακατευεις ολα μαζι (τα μπισκοτα σπασμενα) τυλιγεις σε ρολο σε μεμβρανη και καταψυξη.....κοβεις φετουλες.....ενας πανευκολος κορμος
Χτυπάς 1νουτέλα με 1κουτί κρέμα γάλακτος και ρίχνεις ανακατεύοντας 1,5πακέτο πτι μπερ.Το βάζεις σε ορθογώνια φόρμα που έχεις στρώσει λαδόκολα και μετά ψυγείο.
Αυτή η νουτέλα τόσα χρόνια είναι σαν τον απαγορευμένο έρωτα, τρως βιαστικά λίγο στη ζούλα ενώ θα ήθελες να τη βάλεις κάτω να της αλλάξεις τα φώτα!!..