Βρέθηκε νεκρός ο κορυφαίος σεφ του πλανήτη Benoit Violier

Βρέθηκε νεκρός ο κορυφαίος σεφ του πλανήτη Benoit Violier Facebook Twitter
5

Νεκρός βρέθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής στο σπίτι του, σε ηλικία 44 ετών, ο θεωρούμενος ως κορυφαίος σεφ του πλανήτη, Μπενουά Βιολιέ. Η Αστυνομία αναφέρει σαν αιτία του θανάτου την αυτοκτονία.

Ο 44χρονος σεφ, το εστιατόριο του οποίου κοντά στη Λοζάνη είχε τρία αστέρια «Michelin», είχε τιμηθεί και από το γαλλικό κράτος. Εξι μήνες νωρίτερα είχε πεθάνει ο Φιλίπε Ροσά, προκάτοχός του στο Restaurant de l'Hotel de Ville. Ο Βιολιέ ανέλαβε το εστιατόριο το 2012 μαζί με τη σύζυγό του.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για να διαπιστώσει τα ακριβή αίτια του θανάτου του Βιολιέ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από την ελβετική αστυνομία, ο 44χρονος σεφ φέρεται να αυτοπυροβολήθηκε.

Το εστιατόριο του Μπενουά Βιολιέ βρέθηκε τον Δεκέμβριο στην πρώτη θέση της λίστας (La Liste) των χιλίων καλύτερων εστιατορίων στον κόσμο. Στις 12 Δεκεμβρίου 2015, το Restaurant de l' Hotel de Ville Crissier, το οποίο διηύθυνε από το 2012 μαζί με τη σύζυγό του ο Μπενουά Βιολιέ, κέρδισε την πρώτη θέση στην "La Liste", θεσμό που προωθήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας ως απάντηση στη βρετανική λίστα των "50 Best".


Το εστιατόριο , που βρίσκεται κοντά στη Λωζάνη, ξεπέρασε βάσει της κατάταξης αυτής το Per Se της Νέας Υόρκης, επίσης βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin.


"Ο Μπενουά Βιολιέ είχε πει σε πολλές πρόσφατες συνεντεύξεις του ότι είχε χάσει τους δύο πάτερες του το 2015, τον βιολογικό του πατέρα και τον μέντορά του Φιλίπ Ροσά", σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Le Temps.

Γεύση
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρία Ταμιωλάκη: «Η πορεία μου από το Μπορντό στις νομαδικές οινοποιήσεις»

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Ταμιωλάκη: «Η πορεία μου από το Μπορντό στις νομαδικές οινοποιήσεις»

Η οινολόγος Μαρία Ταμιωλάκη εξιστορεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη την εμπειρία της στo Μπορντό και στο Haute Brion, ένα από τα πιο εμβληματικά οινοποιεία στον κόσμο, στην επιστροφή στην Κρήτη και στη «gypsy wine making» φιλοσοφία.
THE LIFO TEAM
Bobota

Γεύση / Bobota: Προζυμένια ψωμιά που ψήνονται σε ένα σπίτι στη Νέα Σμύρνη

Μέσα από την ενασχόλησή του με το προζύμι και την αργή ωρίμανση, ο Γιώργος Τασούλας επαναπροσδιόρισε τη σχέση του με τον χρόνο. Από τις καραντίνες μέχρι σήμερα, ζυμώνει, ξεφουρνίζει και μοιράζει τα γεμάτα γεύση ψωμιά του πόρτα πόρτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Κυδωνίτσα: Η ποικιλία της Λακωνίας που κατακτά τις καρδιές των οινόφιλων

Το κρασί με απλά λόγια / Κυδωνίτσα: Η ποικιλία της Λακωνίας που κατακτά τις καρδιές των οινόφιλων

H Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μιλούν με τη γεωπόνο και οινολόγο Μαριαλένα Τσιμπίδη για την Κυδωνίτσα, την ποικιλία της Λακωνίας με την οποία η Οινοποιητική Μονεμβασιάς έκανε από τις πρώτες της εμφιαλώσεις.
THE LIFO TEAM
Gonia: Για καφέ, μουστοκούλουρα και απεριτίβο σε ένα διαφορετικό concept store του κέντρου

Γεύση / Gonia: Για καφέ, μουστοκούλουρα και απεριτίβο σε ένα διαφορετικό concept store του κέντρου

Σε έναν χώρο που εμπορεύεται πλακάκια και είδη υγιεινής, ένα μεγάλο τραπέζι γίνεται για κάποιους το γραφείο έξω από το γραφείο, ενώ το βράδυ σερβίρονται κλασικά κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Κήπος»: Το ιστορικό καφέ των Χανίων που στέγαζε την κρητική Βουλή

Γεύση / «Κήπος»: Το ιστορικό καφέ των Χανίων που στέγαζε την κρητική Βουλή

Λειτουργεί αδιάκοπα από το 1870 και έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες της πολιτικής, των γραμμάτων και των τεχνών, όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Νίκος Καζαντζάκης, ο Μάνος Χατζιδάκις και η Μαρία Κάλλας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

4 σχόλια
Vatel μου θύμισε λίγο αυτή η ιστορία. Ο άνθρωπος έφυγε όταν κατέκτησε την κορυφή. Η ζωή ανανεώνεται σε κάθε στροφή, σε κάθε περιστροφή. Κανένας δεν πρέπει να χάνει ελπίδα. Τα αδιέξοδα δεν υπάρχουν, μόνο οι αυταπάτες.
Μάλλον 'τον έφαγαν'... Λίγο δύσκολο για έναν 44χρονο επιτυχημένο και διάσημο άνδρα να αυτοκτονεί επειδή έχασε τον πατέρα του και έπειτα τον δάσκαλο του στην μαγειρική...Οι ευαίσθητοι άνθρωποι συνήθως δεν αντέχουν τον χαμό της μητέρας τους.Πάντως έτσι όπως το πάει το 2016, έως το τέλος της χρονιάς θα χάσουμε τους μισούς famous του πλανήτη. Ήδη διάβασα ότι οι γιατροί δίνουν στον Michael Douglas άλλους τρείς μήνες ζωή...
Εσείς που τρέξατε να ρίξετε τις αρνητικές αναρωτηθείτε μήπως ο υπότιτλος του άρθρου ήταν διαφορετικός όταν έστειλα το σχόλιο και διορθώθηκε κατόπιν της υπόδειξής μου...