Κι όμως υπάρχουν τρόποι για να μην νιώθετε άβολα όταν φοράτε τακούνια

Κι όμως υπάρχουν τρόποι για να μην νιώθετε άβολα όταν φοράτε τακούνια Facebook Twitter
(Matthew Peyton/Getty Images)
4

Αν όχι λύση, σίγουρα μεγάλη ανακούφιση, υπόσχεται να δώσει το Business Insider στο μεγάλο ζήτημα του πόνου των ποδιών από τα ψηλά τακούνια.

Συντάκτρια επικοινώνησε με την Dr. Hillary Brenner, που είναι διακεκριμένος χειρουργός- ποδίατρος στη Νέα Υόρκη και τη ζήτησε τρόπους που μπορεί να κάνουν τα τακούνια ανώδυνα ή έστω λιγότερο επώδυνα για τις γυναίκες. Μάλιστα αναφέρει ως τελείως αναποτελεσματικό το κόλπο με το να δέσει κανείς μεταξύ τους το τρίτο και τέταρτο δάχτυλο του ποδιού μετρώντας (από το μεγάλο προς το μικρό).

Αυτά είναι τα τέσσερα "κόλπα" που υποτίθεται πως θα κάνουν τα τακούνια παιχνιδάκι: 

1. Φορέστε πάτο που θα απορροφά το σοκ του βαδίσματος

Κι όμως υπάρχουν τρόποι για να μην νιώθετε άβολα όταν φοράτε τακούνια Facebook Twitter
Οι επονομαζόμενοι cobra orthotics είναι ορθοπεδικοί πάτοι αποκλειστικά σχεδιασμένοι για τακούνια.

"Πάντα προτείνω τη χρήση ενός ορθοπεδικού πάτου που να είναι σχεδιασμένος αποκλειστικά για τακούνια , που προσφέρουν στήριξη και βοηθούν το πόδι να προσαρμόζεται σωστά στο παπούτσι, ενώ απορροφούν και τον κραδασμό με το έδαφος κατά το περπάτημα" λέει η Dr. Brenner. 

2. Βεβαιωθείτε πως το μπροστινό μέρος του παπουτσιού λυγίζει προς το πάνω 

 


Κι όμως υπάρχουν τρόποι για να μην νιώθετε άβολα όταν φοράτε τακούνια Facebook Twitter
Το μπροστινό μέρος του παπουτσιού πρέπει να είναι ευλύγιστο, λένε οι ποδίατροι.

Οι ποδίατροι προειδοποιούν: Μην αγοράζετε παπούτσια που είναι πολύ σκληρά και δεν λυγίζουν ενώ περπατάτε γιατί κρατούν άκαμπτη την καμάρα του ποδιού. "Βεβαιωθείτε πως το μπροστινό μέρος του παπουτσιού λυγίζει προς το πάνω, όταν δοκιμάζετε παπούτσια. Το κουντεπιέ είναι το μέρος του παπουτσιού που βρίσκεται στο πάτωμα και εκεί που πέφτει όλο το βάρος μας. Ωστόσο η Dr. Brenner λέει πως ούτε ένα πολύ μαλακό παπούτσι είναι καλή ιδέα. "Δεν πρέπει και να μπορείτε να λυγίσετε το παπούτσι στα δύο" τονίζει. 

3. Επιλέξτε πιο χοντρό τακούνι

Κι όμως υπάρχουν τρόποι για να μην νιώθετε άβολα όταν φοράτε τακούνια Facebook Twitter
Τα παπούτσια με πιο χοντρό τακούνι τείνουν να είναι πιο αναπαυτικά από εκείνα με στιλέτο.

Επειδή έχουν μεγαλύτερο όγκο, τα παπούτσια με πιο χοντρό τακούνι τείνουν να είναι πιο αναπαυτικά από εκείνα με στιλέτο, ενώ προσφέρουν περισσότερη στήριξη και ισορροπία στο περπάτημα. Όσο πιο χοντρό είναι το τακούνι, τόσο πιο άνετο είναι το παπούτσι. 

4. Διαλέξτε πλατφόρμες και γενικά παπούτσια με φιάπα 

Κι όμως υπάρχουν τρόποι για να μην νιώθετε άβολα όταν φοράτε τακούνια Facebook Twitter
Τα παπούτσια με φιάπα κατανέμουν καλύτερα την πίεση που δέχεται το πόδι.

Φιάπα είναι η ενίσχυση πλατφόρμας στη σόλα ενός ψηλοτάκουνου παπουτσιού. Τέτοιου είδους παπούτσια είναι συνήθως πιο αναπαυτικά γιατί κατανέμουν το βάρος διαφορετικά- μπορεί για παράδειγμα το τακούνι να είναι 12 πόντους αλλά αν το μπροστινό μέρος του ποδιού είναι υψωμένο κατά τέσσερις, το όλο εγχείρημα θα αποβεί λιγότερο επίπονο. Όσο για τις πλατφόρμες, απορροφούν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό τους κραδασμούς το ποδιού κατά το βάδισμα. 

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΟΥΛΙΑ ΑΡΜΑΓΟΥ

Good Business Directory Vol.5 / Ιουλία Αρμάγου: Επιστήμη, βιωσιμότητα και εξωστρέφεια από μια ελληνική εταιρεία που πρωτοπορεί

Σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μιλά για την επιμονή της όσον αφορά την εξατομικευμένη φροντίδα του δέρματος, την έμφαση στη βιωσιμότητα, αλλά και την εξωστρέφεια, χάρη στην οποία η Juliette Armand βρίσκεται σε 42 χώρες(!).
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
Σάββας Χαραλαμπίδης

Good Business Directory Vol.5 / Βιώσιμο σύστημα υγείας επιτυγχάνεται με καινοτομία και σταθερό πλαίσιο συνεργασίας με την πολιτεία

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ο Σάββας Χαραλαμπίδης, γενικός διευθυντής Ελλάδος, Κύπρου & European Distributor Μarkets της Gilead Sciences, χαρτογραφεί τους παράγοντες που διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας στη χώρα μας.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι στρέφει έναν άνθρωπο στους εθισμούς;

Άκου την επιστήμη / Τι στρέφει έναν άνθρωπο στους εθισμούς;

Oι εξαρτήσεις, οι ψυχοδραστικές ουσίες και η απειλή μιας νέας πανδημίας. Ο καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Άγγελος Χατζάκης, εξηγεί στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
SOS, το παιδί μου έχει διάσπαση προσοχής

Radio Lifo / SOS, το παιδί μου έχει διάσπαση προσοχής

Τι είναι η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας; Πόσα παιδιά και έφηβοι έχουν; Είναι η ΔΕΠΥ διαταραχή της εποχή μας; Τι πρέπει να γνωρίζει ένας γονιός όταν το παιδί του παρουσιάσει σημάδια διάσπασης προσοχής; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με την παιδοψυχίατρο Τέρψη Κόρπα και τον ψυχοπαιδαγωγό Χρήστο Σκαλούμπακα.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
HIV: Στην Gilead δεν κάνουμε εκπτώσεις στην αλήθεια

Υγεία & Σώμα / HIV: Στην Gilead δεν κάνουμε εκπτώσεις στην αλήθεια

Η Βίκυ Τσάμη, Director Public Affairs, και ο Ιωάννης Κατσαρόλης, παθολόγος-λοιμωξιολόγος, Director Medical Affairs της Gilead Sciences, μιλούν για τις πρωτοβουλίες της βιοφαρμακευτικής εταιρείας που στόχο έχουν να προκαλέσουν την κοινωνία ώστε να σκεφτεί βαθύτερα, να αναμετρηθεί με τον φόβο και την άγνοια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Υγεία & Σώμα / Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Ο παιδικός καρκίνος είναι μια πολύ δύσκολη δοκιμασία. Όμως καμιά οικογένεια δεν είναι μόνη γιατί έχει συμπαραστάτη εδώ και 42 χρόνια τη «Φλόγα», ενώ το ιατρικό οπλοστάσιο διευρύνεται με πρωτοποριακές θεραπείες που εφαρμόζονται στα ελληνικά νοσοκομεία και η χώρα αποκτά περισσότερους δότες μυελού των οστών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM
Νόσος ALS: Ο κορυφαίος ερευνητης James Berry στην Ελλάδα

Υγεία & Σώμα / Ο ειδικός της νόσου ALS στην Ελλάδα: Νέες θεραπείες και ελπίδα για το μέλλον

Σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο Αιγινήτειο, ο δρ. James D. Berry μίλησε για τη σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια ALS, τις θεραπείες που έχουν εγκριθεί και εκείνες που βρίσκονται σε στάδιο κλινικών δοκιμών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ