Του Αγίου Βαλεντίνου; Η μοναξιά θέλει καλοπέραση!

Facebook Twitter
1

Ένα ζαχαροπλαστείο που βρίσκεται στην Φιλαδέλφεια (των ΗΠΑ) σκαρφίστηκε ένα διαφημιστικό –υποθέτω- κόλπο, κουτί για την μέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Το κόκκινο cupcake με την άσπρη διακόσμηση κορυφώνεται με ένα διαμάντι 8 καρατίων για όσους σκοπεύουν να κάνουν την «πρόταση» με όσο πιο κιτς τρόπο γίνεται. Ο κοσμηματοπώλης, μάλιστα, ισχυρίζεται ότι έχει κάνει 15% έκπτωση.

Θα σας έδινα το τηλέφωνο του μαγαζιού, αλλά δεν θέλω να σας χρεώσω με υπερατλαντικό τηλεφώνημα.

Από τα σαλόνια στα αλώνια

Μην στενοχωριέστε, έτσι κι αλλιώς τα cupcakes είναι το πιο υπερτιμημένο γλυκό της τελευταίας δεκαετίας. Αντ ‘αυτών, θα σας προτείνω ένα πανεύκολο γλυκό που μπορείτε άνετα να φάτε και μόνοι σας ή με τους φίλους σας, για να γιορτάσετε πιο υπερτιμημένη γιορτή της ανθρωπότητας. Πρέπει να αγοράσετε παγωτό βανίλια, μπανάνες, μαύρη ζάχαρη και βούτυρο.

  • 4 κουταλιές ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
  • 4 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
  • 4 ώριμες μπανάνες, κομμένες σε φέτες

Βάλτε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε τηγάνι ή και κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για ένα λεπτό. Ανακατέψτε, προσθέστε τις μπανάνες και ανακατέψτε ξανά για να σκεπαστούν καλά. Σε δυνατή φωτιά πάντα, αφήστε τις για 1 λεπτό και 45 δευτερόλεπτα. Πάνε τέλεια με το παγωτό.

Σέξι πράσα

Μπορούν τα λαχανικά να είναι σέξι; Φυσικά και μπορεί, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες του SproutedKitchen. Το σάιτ δεν διαφημίζεται ως τέτοιο, αλλά δείτε: κοντινά φασολιών, τρυφερά λάχανα, λυγερές μπανάνες,…

Σε κάθε περίπτωση, το αλκοόλ βοηθάει

Αν όμως έχετε «αντικείμενο» και πονηρές προθέσεις, μεθύστε το με negroni – έχει το τέλειο αθώο χρώμα, την κατάλληλη ποσότητα αλκοόλ και είναι πανεύκολο. Σε περίπτωση έλλειψης "αντικειμένου" πίνεται και χωρίς παρέα.

1 μέρος τζιν, ένα μέρος Campari και ένα μέρος κόκκινο Martini. Παγάκια. Ιδανικά με λίγη φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού.

Γεύση
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια