Έρευνα υποστηρίζει ότι το σκάλισμα της μύτης κάνει καλό στην υγεία

Έρευνα υποστηρίζει ότι το σκάλισμα της μύτης κάνει καλό στην υγεία Facebook Twitter
2

Μπορεί να είναι μια αηδιαστική συνήθεια, ωστόσο το σκάλισμα της μύτης και όχι μόνο αυτό, αποδεικνύεται τώρα και ευεργετικό για την υγεία.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε από την Αμερικανική Εταιρεία Μικροβιολογίας, η η βρώση των υπολειμμάτων της μύτης μπορεί να είναι πραγματικά ευεργετική για την υγεία, καθώς ενισχύει το ανοσοποιητικό ενώ προστατεύει και τα δόντια.

Σύμφωνα με τον Αυστριακό ειδικό πνευμονολόγο καθηγητή Friedrich Bischinger του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, «το να τρως τα ξηρά υπολείμματα της μύτης είναι ένας πολύ καλός τρόπος ενίσχυσης του ανοσοποιητικού» και για αυτό «θα πρέπει να τελειώνει η αρνητική αντιμετώπιση αυτών που το κάνουν» και να απενοχοποιηθεί η συγκεκριμένη συνήθεια.

«Από την άποψη του ανοσοποιητικού συστήματος, η μύτη είναι ένα φίλτρο το οποίο συλλέγει μεγάλη ποσότητα βακτηρίων, και όταν αυτό το μείγμα φθάνει στα έντερα λειτουργεί ακριβώς όπως ένα φάρμακο», δηλώνει επίσης.

Με τον ίδιο τρόπο τα συγκεκριμένα υπολείμματα προστατεύουν και τα δόντια, για αυτό και οι ερευνητές ψάχνουν τρόπους για τη δημιουργία τεχνητής βλέννας η οποία θα αποτελέσει συστατικό σε τσίχλες και οδοντόπαστες.

Πάντως η συγκεκριμένη μελέτη έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενες που είχαν συμπεράνει ότι το σκάλισμα της μύτης είναι συνήθεια επιζήμια και επικίνδυνη για την υγεία των ανθρώπων. Όπως υποστήριζαν με τη συγκεκριμένη συνήθεια εισάγονται μικρόβια στον οργανισμό ενώ μπορεί να προσκληθούν εκδορές που προωθούν τα μικρόβια μέσα στον οργανισμό. 

Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό - Όμως γιατί αυξάνονται τα ποσοστά του; 

Τech & Science / Τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό - Όμως γιατί αυξάνονται τα ποσοστά του; 

Δεκάδες επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα εμβόλια δεν σχετίζονται με τον αυτισμό, καθώς οι επιστήμονες αναζητούν την εξήγηση της αύξησής του στην παγκόσμια κοινότητα
LIFO NEWSROOM
Η Meta ανακοίνωσε ότι σταματάει το fact-checking. Πώς θα ξέρουμε αν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάς λένε την αλήθεια; 

Τech & Science / Πώς θα γνωρίζουμε πλέον αν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάς λένε την αλήθεια; 

Το Facebook, το Instagram και το Threads παύουν να κάνουν fact-checking στις αναρτήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τι σημαίνει αυτό για τα feeds και πώς μπορούμε να αποφύγουμε να πέσουμε θύματα παραπληροφόρησης;
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
"...Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε από την Αμερικανική Εταιρεία Μικροβιολογίας, η η βρώση των υπολειμμάτων της μύτης μπορεί να είναι πραγματικά ευεργετική για την υγεία, καθώς ενισχύει το ανοσοποιητικό ενώ προστατεύει και τα δόντια....Πάντως η συγκεκριμένη μελέτη έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενες που είχαν συμπεράνει ότι το σκάλισμα της μύτης είναι συνήθεια επιζήμια και επικίνδυνη για την υγεία των ανθρώπων..."Δηλαδή σύμφωνα με τις δυο έρευνες, το καλύτερο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να φυσάει τη μύτη του και να γλύφει το χαρτομάντηλο...