Τα πιο άχρηστα αξεσουάρ κουζίνας

Facebook Twitter
2

Η κουζίνα είναι ένας λαμπρό πεδίο για εμπορική εκμετάλλευση. Υπάρχουν τόσες δουλειές που γίνονται εκεί μέσα, άλλες δύσκολες, άλλες βαρετές, που δημιουργούν προϋποθέσεις για άλλα τόσα εργαλεία.

Ορισμένες συσκευές έφεραν επανάσταση στη ζωή της κουζίνας (το πλυντήριο πιάτων, το μίξερ) όμως κατά τ’ άλλα, οι περισσότερες δουλειές  γίνονται με ένα-δύο καλά μαχαίρια και, ας μην ξεχνιόμαστε, με τα χέρια μας.  Για όσους δεν μαγειρεύουν και πολύ στην πραγματικότητα, τα βοηθητικά γκάτζετ απλώς φαίνονται όμορφα στον πάγκο, ειδικά αν είναι γυαλιστερά ή πολύχρωμα. Σήμερα όμως, ψάχνοντας για κάτι άλλο, έπεσα πάνω στη συσκευή «που σπάει αβγά». Αυτή η συσκευή δεν είναι καν ωραία στην όψη κι εδώ που τα λέμε και η λέξη «συσκευή» δεν ταιριάζει και πολύ. Με αφορμή αυτή τη φοβερή ανακάλυψη, σας παρουσιάζω τα πιο άχρηστα γκάτζετ κουζίνας – κατά τη γνώμη μου βέβαια. Φαντάζομαι ότι κάποια θα τα βρείτε χρήσιμα. Επίσης φαντάζομαι ότι έχετε ανακαλύψει κι άλλα. Σας παρακαλώ να τα μοιραστείτε μαζί μας.

Ο σπάστης αβγών κάνει αυτό που υπόσχεται: σπάει αβγά με απόλυτη επιτυχία, τόσο ώστε το περιεχόμενο να μπορεί να χυθεί σε ένα μπολ. Αν αγοράσετε και τα γκάτζετ του γκάτζετ, θα μπορείτε εκτός από το να τα σπάτε, να τα ανακατεύετε κι όλας, γλιτώνοντας επιτέλους από τη φασαρία του να χρησιμοποιείτε ένα πιρούνι. Ευχαριστημένη πελάτισσα δήλωσε: «Ποτέ δεν ήταν τόσο απλό να φτιάχνω αβγά.»

Ο κόφτης μπανάνας σας απαλλάσσει από τη δύσκολη διαδικασία του να κόβετε μία μπανάνα σε φέτες, χρησιμοποιώντας τα χέρια σας κι ένα μαχαίρι, κάτι που δεν εξασφαλίζει ίσα χιλιοστά στις φέτες. Σύμφωνα με το Amazon, όσοι αγόρασαν τον κόφτη μπανάνας, αγόρασαν και τον σπάστη αβγών, κάτι που λέει πολλά για την ποιότητα και των δύο συσκευών, όπως και για την κατάσταση των αγοραστών.

Ο διαμελιστής μάνγκο… διαμελίζει μάνγκο έτσι ώστε να είσαστε σίγουροι ότι δεν θα καταπιείτε ολόκληρο το κουκούτσι που βρίσκεται εντός του. Επιτέλους, θα μπορείτε να τρώτε μάνγκο με ασφάλεια.

Θα μπορούσαν να είναι σπάτουλες ζωγράφου, αλλά δεν είναι. Είναι ξεφλουδιστές κίουι και πορτοκαλιού. Άλλο το κίουι, άλλο το πορτοκάλι. Ο ευχαριστημένος πελάτης δήλωσε: «Την πατάω πάντα με την λεπτή φλούδα του κίουι! Ή τα πιέζω πολύ θυσιάζοντας σάρκα ή κόβω υπερβολικά πολύ. Ο ξεφλουδιστής κίουι με επανένωσε με αυτό το σούπερ φρούτο.

Ο σύντροφός του είναι ένα έξυπνο γκάτζετ για όσους έχουν κοντά νύχια. Επίσης, βοηθάει στο να τα κρατάμε καθαρά.»

Προλάβετε, όσο υπάρχει ακόμα: ο διαχωριστής αβγών κάνει αυτή την κατά τα άλλα εύκολη δουλειά 100% αηδιαστική. Η μύτη κρατάει τον κρόκο ενώ τα ρουθούνια αναλαμβάνουν τη δύσκολη διαδικασία. Τουλάχιστον δεν είναι από πλαστικό.

Ο μετρητής σπαγγέτι αχρηστεύει επιτέλους τη χούφτα σας. Σε περίπτωση που είχατε κάνει το λάθος να αγοράσετε ζυγαριά, αχρηστεύει κι αυτή. Ο ευχαριστημένος πελάτης λέει : «Συνέχεια φαντάζομαι τα μακαρόνια που έχουν περισσέψει, χωρίς σάλτσα, να στραγγίζουν μόνα τους στο σουρωτήρι.» Επιτέλους, τέρμα στον εφιάλτη.

Φυσικά, το καλύτερο για το τέλος: ξεκουραστής κουταλιών. Μήπως λυπόσαστε τα καημένα τα κουτάλια, που πρέπει να κάθονται υπομονετικά πάνω σε πιάτα ή στον πάγκο μέχρι να τελειώσει το μαγείρεμα κι επιτέλους να μπορέσουν να πάνε σπίτι να δουν ταινία ή να πάνε για ποτό; Τέρμα η κακοποίηση των κουταλιών. Με τον ξεκουραστή, όσο περιμένουν να ανακατέψετε τη σάλτσα, μπορούν να ξαπλώνουν αναπαυτικά. (Σημείωση: αυτό το πράγμα το είδα πρόσφατα στο σπίτι των γονιών μου, και αναρωτιόμουν τι είναι, μέχρι που είδα τη μητέρα μου να γεμίζει μ’ αυτό τα πιάτα μας με γίγαντες.)

Γεύση
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

2 σχόλια