Karma is a bitch!

Karma is a bitch! Facebook Twitter
3
Karma is a bitch! Facebook Twitter
Έχω μια τρομερή όρεξη για όσους ψωνίζουν τις Κυριακές και για Γερμανοτσολιάδες

Όλοι ξέρουμε τον τίμιο αγώνα που έδωσε η κυβέρνησή μας για να αποτρέψει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές αλλά όπως όλους τους υπόλοιπους τίμιους αγώνες τους οποίους έδωσε, τον αγώνα τον έχασε. Και έτσι νομοθέτησε το άνοιγμα των καταστημάτων την μέρα που θα έπρεπε να είναι αφιερωμένη στο branch και στην θεραπεία του hangover. Με μεγάλη στεναχώρια, όπως όλα τα άλλα που νομοθέτησε παρά τη θέλησή της, αλλά πάντως το ψήφισε. Πώς γίνεται να μην έχουν καταφέρει να επιβάλλουν ούτε μια από τις αρχικές τους θέσεις αλλά να συνεχίζουν να έχουν αυτό το αποφασιστικό ύφος δεν γνωρίζω αλλά δεν είναι το θέμα μας αυτό τώρα.

Απορημένος ο Ελληνοαυστραλός τουρίστας προσπαθούσε να καταλάβει τι συνέβη και πως βρέθηκε να αιμορραγεί ενώ το μόνο που ήθελε ήταν να αγοράσει σουβενίρ και δωράκια χωρίς να ενοχλήσει κανέναν και κατάλαβε ότι μπορεί να συνεννοηθεί πολύ καλύτερα με τα καγκουρό παρά με τους κατά το ήμισυ συμπατριώτες του.

Κάποιοι αδιόρθωτοι πάντως βγήκαν στα μαγαζιά χτες, κυρίως τουρίστες, μια και οι Έλληνες δεν έχουν λεφτά όχι για ψώνια, αλλά ούτε για να κλείσουν μια καθώς πρέπει ξαπλώστρα στην Ψαρού. Χαμός χτες στη Ερμού, δεν χωρούσες να περπατήσεις από το πλήθος που απολάμβανε τον πανβρώμικο πεζόδρομο και προσπαθούσε απεγνωσμένα να αποφύγει τα κορίτσια που προσπαθούν να σε αρωματίσουν παρά τη θέλησή σου. Παρόντες και συνδικαλιστές διαφόρων οργανώσεων που αντιτίθενται στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές εκτός κι αν είναι εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ, περίπτερα, ψιλικατζίδικα μια και εκεί οι εργαζόμενοι έχουν προφανώς κατουρήσει στο πηγάδι και δεν τρέχει κάστανο να δουλεύουν Κυριακάτικο. Για κάποιο λόγο είναι απολύτως φυσιολογικό να θες να φας κροκόδειλο τεμπούρα Κυριακή μεσημέρι αλλά αν θες να ψωνίσεις ένα σώβρακο, είναι απαράδεκτο.

Κάποιοι συνάνθρωποί μας όμως είναι πιο θερμόαιμοι στην προσπάθεια υποστήριξης των απόψεών τους και θεώρησαν λογικό να γρονθοκοπήσουν ένα τυχαίο τουρίστα μπροστά στην οικογένειά του επειδή έκανε το έγκλημα να πάει σε ένα μαγαζί για ψώνια. Έβαλαν λοιπόν την κουκούλα τους και προχώρησαν μέρα μεσημέρι σε μια πράξη αγάπης στο κεντρικό σημείο της πόλης. Γιατί μη μου πείτε τώρα ότι το να φοράς κουκούλα και να χτυπάς απροειδοποίητα τυχαίους τουρίστες δεν είναι μια βαθιά, αγωνιστική πράξη αλληλεγγύης.


Απορημένος ο Ελληνοαυστραλός τουρίστας προσπαθούσε να καταλάβει τι συνέβη και πώς βρέθηκε να αιμορραγεί ενώ το μόνο που ήθελε ήταν να αγοράσει σουβενίρ και δωράκια χωρίς να ενοχλήσει κανέναν και κατάλαβε ότι μπορεί να συνεννοηθεί πολύ καλύτερα με τα καγκουρό παρά με τους κατά το ήμισυ συμπατριώτες του.

Karma is a bitch! Facebook Twitter
Karma is a bitch

Ένα φαινομενικά άσχετο αλλά κατά τη γνώμη μας παρόμοιο περιστατικό συνέβη την Παρασκευή όταν οι κυβερνητικοί βουλευτές Νίκος Φίλης και Νίκος Ξυδάκης θεώρησαν ότι είναι καλή ιδέα να παραστούν σε συγκέντρωση υπέρ της αποφυλάκισης της 29χρόνης Ηριάννας που έχει καταδικαστεί σε πολυετή φυλάκιση για συμμετοχή της στους Πυρήνες της Φωτιάς. Οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση δεν το βρήκαν και τόσο καλή ιδέα και έλουσαν τους Διόσκουρους της αριστερής διανόησης με καφέδες και νερά επειδή «ψήφισαν μνημόνια».


Εμείς καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προσέρχεται και ειδικά όταν στρέφεται ενάντια σε αυτούς που την ανάθρεψαν για να γίνουν εξουσία. Όταν όμως εκπαιδεύεις μια κοινωνία να θεωρεί ότι μνημόνιο = προδοσία, είναι λίγο δύσκολο να πείσεις ότι εσύ μπορείς να διαπράττεις την ίδια προδοσία αλλά να παραμένεις άσπιλος και αμόλυντος. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάς ότι όταν δημιουργήσεις ένα τέρας το πιο πιθανό είναι να στραφεί πρώτα εναντίον σου. Ευχόμαστε μόνο να μην βράχηκαν τα πούρα του κυρίου Ξυδάκη.

Όπως έλεγε και ο Τρότσκι, το να μην πιστεύεις στη βία είναι σαν να μην πιστεύεις στη βαρύτητα και είναι προφανώς αλήθεια, η βία θα υπάρχει όσο υπάρχουν άνθρωποι. Και όσοι παίζουν μαζί της, θα την βρουν σίγουρα μπροστά τους. Ελπίζουμε μόνο να είναι «κάνα γιαουρτάκι» όπως έλεγε σαρκαστικά ο Πρωθυπουργός σε όσους διαμαρτύρονταν για την κουλτούρα της βίας που διαμορφωνόταν με τις κρεμάλες στο Σύνταγμα, τις επιθέσεις στις παρελάσεις και τον ξυλοδαρμό του Κωστή Χατζηδάκη.

Οπτική Γωνία
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

JASON MOMOA

Οπτική Γωνία / Το σινεμά ως τοποθέτηση προϊόντος: Το «Minecraft» σπάει ταμεία

Η τεράστια επιτυχία της κινηματογραφικής διασκευής του δημοφιλούς παιχνιδιού θεμελιώνει μια νέα εποχή στο στουντιακό σινεμά που καθιστά την ταύτιση θεατή και καταναλωτή εντονότερη από ποτέ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Γιώργος Φλωρίδης, υπουργός Α-δικαιοσύνης

Οπτική Γωνία / Γιώργος Φλωρίδης, υπουργός Α-δικαιοσύνης

Πολιτικός «παντός καιρού», κυνικός, αλαζόνας, οπορτουνιστής, οπισθοδρομικός με εκσυγχρονιστικό προσωπείο, γίνεται όλο και περισσότερο «βασιλικότερος του βασιλέως» μετά τη μετεγγραφή του στο κυβερνητικό στρατόπεδο, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τις δηλώσεις του για τα Τέμπη, τον νέο Π.Κ. και τη χρήση της παρενθεσίας από ζευγάρια ανδρών.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
«Ghiblipocalypse»: Είναι η AI δώρο για τον εκδημοκρατισμό της τέχνης;

Οπτική Γωνία / «Ghiblipocalypse»: Είναι η AI δώρο για τον εκδημοκρατισμό της τέχνης;

Η μαζική χρήση AI για τη δημιουργία εικόνων με την αισθητική του Studio Ghibli ανοίγει ξανά τη συζήτηση για το ποια είναι τα όρια της αντιγραφής στην τέχνη. Γιορτάζουμε την προσβασιμότητα ή κηδεύουμε τη δημιουργία;
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
ειρήνη

Οπτική Γωνία / Η αδιάκοπη βία και ο ορίζοντας που έχει εξαφανιστεί

«Αυτό που με έχει επηρεάσει περισσότερο μετά την επιστροφή μας δεν είναι οι ελλείψεις, αλλά η παντελής απουσία χρώματος. Τα πάντα είναι γκρίζα. Το μόνο που βλέπεις είναι σκόνη, μισοκατεστραμμένα σπίτια, σοκάκια κομμένα ανάμεσα στα μπάζα»¹.
ΧΑΡΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ
Γιατί η δίκη Φιλιππίδη θα πρέπει να διδάσκεται σε όλες τις νομικές σχολές;

Οπτική Γωνία / Γιατί η δίκη Φιλιππίδη θα πρέπει να διδάσκεται σε όλες τις νομικές σχολές;

Από τις ερωτήσεις του Εισαγγελέα έως την έμπρακτη στήριξη των ηθοποιών, η δίκη Φιλιππίδη βρίθει πατριαρχικών συμβολισμών και συμπυκνώνει ένα μέρος της φεμινιστικής θεωρίας.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια: Πού το πάει ο δήμος Αθηναίων;

Ρεπορτάζ / Τι περίεργο συμβαίνει με το Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια;

Είναι fake news το νέο άνοιγμα που επιχειρεί ο δήμος Αθηναίων με μεγάλο όμιλο θεατρικών επιχειρήσεων; Τι επιδιώκει ο επιχειρηματίας και πόσο υπαρκτός είναι ο κίνδυνος για τον πολιτιστικό οργανισμό να μετατραπεί σε εμπορική επιχείρηση.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Τα φανταστικά πτώματα του Λάνθιμου είναι το πρόβλημα ή η «θανατίλα» μας;

Οπτική Γωνία / Τα φανταστικά πτώματα του Λάνθιμου είναι το πρόβλημα ή η «θανατίλα» μας;

Η άρνηση του ΚΑΣ να παραχωρηθεί η Ακρόπολη στον Γιώργο Λάνθιμο για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας εγείρει πολλά ερωτήματα για τον τρόπο που βλέπουμε τα μνημεία και το τι θεωρούμε πολιτιστικό κεφάλαιο σήμερα.
ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ
ΕΠΕΞ Πεθαίνοντας στο πεζοδρόμιο…

Ακροβατώντας / Πεθαίνοντας στο πεζοδρόμιο

Το τραγικό περιστατικό στη Θήβα δεν είναι από αυτά που αποκαλούνται τυχαία γεγονότα. Πρόκειται για ένα από αυτά που συμβαίνουν συχνά, τα οποία απασχολούν την επικαιρότητα και τα ΜΜΕ, συνήθως επιδερμικά, μέχρι να ξεχαστούν.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ
Πρακτικά Νομικά: Θα πάω φυλακή αν σκοτώσω τον θύτη μου; 

Οπτική Γωνία / Θα πάει φυλακή μια γυναίκα που θα σκοτώσει τον κακοποιητή της;

Μια συζήτηση με τη δικηγόρο Μαριάννα Βασιλείου για το «Σύνδρομο Κακοποιημένης Γυναίκας», τη δευτερογενή θυματοποίηση, και τη σημασία της άμυνας στο ελληνικό ποινικό δίκαιο.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ο γιατρός της Σερίφου που έδωσε τα πάντα, μέχρι που δεν άντεξε άλλο

Οπτική Γωνία / Ο γιατρός της Σερίφου που έδωσε τα πάντα, μέχρι που δεν άντεξε άλλο

Ο Θανάσης Κοντάρης ήρθε από τη Σουηδία για να συμβάλει στη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στις Κυκλάδες, μετέτρεψε την κλινική της Σερίφου σε μια πρότυπη μονάδα, αλλά αναγκάστηκε να φύγει ξανά.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

2 σχόλια
Δύο περιστατικά του Σαββατοκύριακου που δείχνουν με τρόπο που πονάει πόσο καθυστερημένοι ούγκανοι είμαστε σαν κοινωνία. Αλλά και πόση ζημιά έχουν κάνει στη mainstream νοοτροπία αυτά τα απεχθή αποβράσματα, οι κύριοι τίποτες, γελοίοι γραμμιτζήδες στο κομματικό έντυπο, ανεπάγγελτοι (οι περισσότεροι) π@π@ρολόγοι της δεκάρας και, ως επί το πλείστον, αστοιχείωτοι κατσαπλιάδες. Είναι Αριστεροί όμως, δεν είναι τίποτα κορόιδα..