τοπ 10: world menu

τοπ 10: world menu Facebook Twitter
4

τοπ 10: world menu Facebook Twitter

 

Έκλεισα τον κύκλο 'φαγητό' για την imatioθiki (προς το παρόν δηλαδή) με μια φωτογράφιση στο σπίτι του Marko Rossi. Πρώτα ήρθε η φήμη του και μετά ο ίδιος δηλαδή. Θυμάμαι να μου λένε φίλοι μου γιατί δεν είμαι τις Κυριακές στο Nixon να δοκιμάζω το υπέροχο brunch που σερβίρει εκεί ο ταλαντούχος chef. Τους απαντούσα ότι τίποτα δεν θα μου στερούσε τον ύπνο μου. Και έκανα λάθος.
Πέρα από το συγκεκριμένο μαγαζί όμως, έμεινα έκπληκτη με την θέληση και την φαντασία που έχει αυτό το παιδί, αν μάθετε την ηλικία του και μετά τι κάνει θα μείνετε άφωνοι.
Ο Marko, λοιπόν, με υποδέχτηκε στο σπίτι του στο κέντρο της πόλης, και μου μίλησε για το πόσο αγαπάει το φαγητό, χαρακτηρίζοντας ανασφάλεια το να πνίγεις ένα πιάτο στα τυριά και τα bacon και δηλώνοντας ότι αν θέλεις να λέγεσαι σεφ, πρέπει να ξεκινήσεις από την αρχή, από το να φυτέψεις τα λαχανικά σου και να μεγαλώσεις τα δικά σου ζώα μέχρι να τα μαγειρέψεις όλα αυτά.
Στη συνέχεια ανακάλυψα ότι ολόκληρος ο κόσμος χωράει στο μυαλό του και στην κουζίνα του, αφού μέσα από την Gastronoic Collectiva αλλά και τις δικές του προσωπικές δουλειές πάντα θα ανοίξει τους ορίζοντές του, αλλά και τους γευστικούς ορίζοντες όσων γεύονται τα θαύματά του.
Για αυτό το τοπ τεν του ζήτησα να μου φτιάξει ένα γεύμα δέκα πιάτων που προέρχονται από διαφορετικές κουζίνες και χώρες του κόσμου.

 

τοπ 10: world menu Facebook Twitter

τοπ 10: world menu Facebook Twitter

τοπ 10: world menu Facebook Twitter

τοπ 10: world menu Facebook Twitter

τοπ 10: world menu Facebook Twitter

τοπ 10: world menu Facebook Twitter

τοπ 10: world menu Facebook Twitter

τοπ 10: world menu Facebook Twitter

τοπ 10: world menu Facebook Twitter

τοπ 10: world menu Facebook Twitter

τοπ 10: world menu Facebook Twitter

τοπ 10: world menu Facebook Twitter

 

. τοπ τεν: world menu .

από τον Marko Rossi

 

1. Amuse bouche από πατάτες kumara και sour cream

(Maori,  Νέα Ζηλανδία)

τοπ 10: world menu Facebook Twitter


2. Gulerod og appelsuppe σούπα βελουτέ με καρότα και μήλο

(Δανία)

τοπ 10: world menu Facebook Twitter


3. Cheviche από λαυράκι με λάιμ, κόλιανδρο και τσίλι

(Περού)

τοπ 10: world menu Facebook Twitter


4. Empanadas με τόνο, καλαμπόκι και τυρί

(Χιλή)

τοπ 10: world menu Facebook Twitter


5. Σαλάτα με λαχανικά, καρπός λίτσι και dressing βανίλιας

(Μαδαγασκάρη)

τοπ 10: world menu Facebook Twitter


6. Μοσχαράκι σοτέ με μανιτάρια, πατάτες ρόστι και σάλτσα πάπρικας

(Ελβετία)

τοπ 10: world menu Facebook Twitter


7. Μπανάνες plantains και κρέμα καραμέλας dulce di leche

(Κούβα)

τοπ 10: world menu Facebook Twitter


8. Mimolette με κριτσίνια και chutney από αχλάδι

(Γαλλία) 

τοπ 10: world menu Facebook Twitter


9. Πραλίνες με φουντούκι

(Βέλγιο)

τοπ 10: world menu Facebook Twitter


10. Φρέσκος καφές

(Εκουαδόρ)

 

 

Περισσότεος Marko Rossi εδώ. 

Μόδα & Στυλ
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νύχια

Μόδα & Στυλ / Τα μακριά νύχια και το slut shaming στην εργασία

Τρεις γυναίκες δημοσιογράφοι συζητούν για τα αρνητικά σχόλια και τις προκαταλήψεις που συνοδεύουν ακόμα τη γυναικεία εμφάνιση και για το γεγονός πως οι περισσότερες στερεοτυπικές απόψεις στον χώρο εργασίας έχουν να κάνουν με το φύλο.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Έκανε ο Marc Jacobs καλύτερα τη δουλειά της Anna Wintour;

Μόδα & Στυλ / Έκανε ο Marc Jacobs καλύτερα τη δουλειά της Anna Wintour;

Ο Marc Jacobs υπογράφει το τεύχος Δεκεμβρίου της αμερικανικής «Vogue», κατακτώντας άλλη μια πρωτιά στην παθιασμένη καριέρα του, που ταυτίστηκε με επιδείξεις-υπερθεάματα, το grunge των ’90s και το fusion της πολυτελούς μόδας με την τέχνη.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Ode to socks: Δείξε μου τις κάλτσες σου να σου πω ποιος είσαι

Radio Lifo / Δείξε μου τις κάλτσες σου να σου πω ποιος είσαι

Πότε ακριβώς οι κάλτσες, από ασήμαντη λεπτομέρεια, έγιναν οι πρωταγωνίστριες στο ντύσιμο; H Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την Ξένια Βανικιώτη, τη δημιουργό της πιο δημοφιλούς ελληνικής εταιρείας cool καλτσών, της Ode to socks.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Άνοιξη του 2025

Μόδα & Στυλ / Άνοιξη 2025: Τα ντεφιλέ δεν κράτησαν χαμηλό προφίλ

Στα ατέλειωτα χιλιόμετρα πασαρέλας των περασμένων ημερών, η χειροποίητη δεξιοτεχνία, η πυκνή σημειολογία, οι μεταγραφές και οι επέτειοι προσέφεραν συγκινήσεις σε μια μεταβατική περίοδο για το σύνολο της βιομηχανίας του high fashion.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ

σχόλια

2 σχόλια
Με ποιά λογική μια γυναίκα νομιμοποιείται να τιγκάρει την ζωή της με καλλυντικά ενώ ένας άντρας όχι;...Ετσι αντιδρούσαν και το '30 για τις γυναίκες που τολμούσαν να βάλουν ...παντελόνια...