Οι αντάρτισσες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού

Οι αντάρτισσες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού Facebook Twitter
9

1.

Οι αντάρτισσες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού Facebook Twitter
Fadwa, 20 χρονών, χήρα με τρία παιδιά: «Ο άντρας μου πέθανε στην πρώτη γραμμή, θα πεθάνω στην πρώτη γραμμή, αν το θελήσει ο Θεός».


2.

Οι αντάρτισσες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού Facebook Twitter
Khansa, 42 χρονών, παντρεμένη νοικοκυρά με εφτά παιδιά: «Είμαι αισιόδοξη, θα νικήσουμε το καθεστώς, θα δώσουμε ένα τέλος στη φτώχια και στην αδικία».

3.

Οι αντάρτισσες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού Facebook Twitter
Om Ahmad, 72 χρονών, νοικοκυρά με τρία παιδιά: «Το σπίτι μου στη Dar’a καταστράφηκε από δύο βόμβες… μετακόμισα στην Αλέπο με την οικογένειά μου και αποφάσισα να πάρω ένα όπλο και να πολεμήσω το καθεστώς».

4.

Οι αντάρτισσες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού Facebook Twitter
Rana, 20 χρονών, μαθήτρια: «Ποιά άλλη επιλογή έχουμε;»

5.

Οι αντάρτισσες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού Facebook Twitter
Om Faraj, 30 χρονών, νοικοκυρά χωρίς παιδιά: «Η κακομεταχείριση που αναγκάστηκα να υποστώ από έναν στρατιώτη μπροστά στον άντρα μου ήταν το πιο ταπεινωτικό γεγονός που συνέβη ποτέ στην οικογένειά μου. Πήρα ένα όπλο, μπήκα στον αγώνα».

6.

Οι αντάρτισσες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού Facebook Twitter
Amal, 30 χρονών, παντρεμένη νοικοκυρά με τρία παιδιά: «Είμαι ειλικρινής με το Θεό, αυτό είναι όλα όσα χρειάζομαι και όσα θέλω, τα υπόλοιπα θα έρθουν με τον καιρό».

7.

Οι αντάρτισσες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού Facebook Twitter
Ali, 16 χρονών, μαθήτρια: «Η Δύση δεν βλέπει κάποιος πρόβλημα στη Συρία, ενώ εμείς εκλιπαρούμε για υποστήριξη, τα παιδιά μας, οι φίλοι μας και οι οικογένειές μας τιμωρούνται χωρίς κανένα λόγο».

8.

Οι αντάρτισσες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού Facebook Twitter
Benifet Ikhla, 27 χρονών, χήρα με έξι παιδιά: «Πολεμάω για τη ζωή και για την ελευθερία, πολεμάω για να αποδείξω ότι η γυναίκα και ο άντρας είναι ίσοι».

[via]

Φωτογραφία
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγγελος Μπαράι: «Βλέπω τη φωτογραφία ως μέσο επούλωσης τραυμάτων»

Φωτογραφία / Άγγελος Μπαράι: «Βλέπω τη φωτογραφία ως μέσο επούλωσης τραυμάτων»

Ο βραβευμένος φωτογράφος εστιάζει στα ανθρώπινα δικαιώματα, τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, τη μετανάστευση και το προσφυγικό, δίνοντας φωνή σε ανθρώπους και ιστορίες που θα έμεναν στο σκοτάδι.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Στο Παρίσι μετά τους Ολυμπιακούς, ο Σουρεαλισμός ήρθε να κατακτήσει την πόλη

Φωτογραφία / Μια επίσκεψη σε ένα Παρίσι που αναζητά την επόμενη μέρα

Στο ανακαινισμένο Grand Palais, με επίκεντρο τον σουρεαλισμό, την τέχνη και καλεσμένο τον Τζιμ Τζάρμους, η Paris Photo 2024 καθρεφτίζει μια πόλη που επαναπροσδιορίζεται πολιτιστικά μετά τους Ολυμπιακούς.
ΟΡΕΣΤΗΣ ΣΕΦΕΡΟΓΛΟΥ
Φωτογραφική έκθεση για την επανένωση της Γερμανίας 35 χρονια μετά από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου

Πολιτισμός / Φωτογραφική έκθεση για την επανένωση της Γερμανίας 35 χρονια μετά από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου

Με αφορμή τα 35 χρόνια από την Πτώση του Τείχους (09.11.89) μια φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Dream on- Βερολίνο, δεκαετία του 90» αποτυπώνει την κρίσιμη αυτή δεκαετία μετάβασης ανάμεσα στο παρελθόν και το αβέβαιο μέλλον, την αισιοδοξία και το φόβο για το νέο Βερολίνο
ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Η αθέατη Αίγυπτος του Denis Dailleux

Φωτογραφία / Η αθέατη Αίγυπτος του Denis Dailleux

Ο βραβευμένος Γάλλος φωτογράφος που έχει καταγράψει μοναδικά τις φτωχογειτονιές του Καΐρου, τους γονείς των Μαρτύρων της Επανάστασης, νεαρούς γυμνασμένους άντρες δίπλα σε μαυροφορεμένες μανάδες αλλά και λαμπερούς σταρ του κινηματογράφου, εξηγεί πώς ξεκίνησε η ιδιότυπη και πολύχρονη αυτή διαδρομή του.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ισπανία: Έκθεση αφιερωμένη στο έργο του Ίρβινγκ Πεν στο Ίδρυμα MOP στη Λα Κορούνια

Φωτογραφία / Ισπανία: Έκθεση αφιερωμένη στο έργο του Ίρβινγκ Πεν στο Ίδρυμα MOP στη Λα Κορούνια

Πορτρέτα διάσημων και σκηνές δρόμου περιλαμβάνονται στην έκθεση «Irving Penn: Centennial» που διοργανώνεται από το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης και παρουσιάζεται στην Ισπανία
LIFO NEWSROOM
Ζήτημα ζωής και θανάτου: Το θρυλικό φωτογραφικό βιβλίο του Peter Hujar επανεκδίδεται μετά από σχεδόν μισό αιώνα

Φωτογραφία / Ζήτημα ζωής και θανάτου: Το θρυλικό φωτογραφικό βιβλίο του Peter Hujar επανεκδίδεται μετά από σχεδόν μισό αιώνα

Το λεύκωμα «Portraits in Life and Death» εξελίχθηκε σε θρύλο τις δεκαετίες μετά τον θάνατο του φωτογράφου το 1987 και έγινε το σύμβολο ενός χαμένου κόσμου που ζούσε και δημιουργούσε στο νεοϋρκέζικο downtown.
THE LIFO TEAM
Enri Canaj, φωτογράφος

Φωτογραφία / Enri Canaj: «Δεν έχω εξοικειωθεί με τον πόνο»

Ο φωτογράφος των ασπρόμαυρων κάδρων, που κατέγραψε την Ελλάδα της κρίσης και το μεταναστευτικό ζήτημα της Ευρώπης, μιλά για τη δική του πορεία μετανάστευσης, για το πώς ο ερχομός του από τα Τίρανα στην Αθήνα ήταν μια «έκρηξη» μέσα στο κεφάλι του. Και είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας
M. HULOT
Οι φιναλίστ του διαγωνισμού φωτογραφίας Australian Life 2024 - σε εικόνες

Φωτογραφία / Η ζωή στην Αυστραλία μέσα από τον διαγωνισμό φωτογραφίας Australian Life 2024

Εκτροφή προβάτων, βρικόλακες στο σαλόνι, Αβορίγινες στη γη τους και στα σπίτια τους: Μια περιήγηση στην Αυστραλία μέσα από τις εικόνες των φιναλίστ του διαγωνισμού φωτογραφίας Australian Life 2024.
THE LIFO TEAM
Κοιτάζοντας τους άλλους: Η Μαρτίν Φρανκ στην Άνδρο 

Φωτογραφία / «Κοιτάζοντας τους άλλους»: Οι ανθρωποκεντρικές εικόνες της Μαρτίν Φρανκ σε μια έκθεση στην Άνδρο

Στη χώρα της Άνδρου, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, 150 φωτογραφίες και αρχειακό υλικό αναδεικνύουν τη δημιουργική πορεία μιας καλλιτέχνιδας που παραμένει ελάχιστα γνωστή σήμερα στη διεθνή κοινότητα ενώ το έργο της συχνά ταυτίζεται με αυτό του Καρτιέ-Μπρεσόν.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ

σχόλια

6 σχόλια
«Η Δύση δεν βλέπει κάποιος πρόβλημα στη Συρία, ενώ εμείς εκλιπαρούμε για υποστήριξη, τα παιδιά μας, οι φίλοι μας και οι οικογένειές μας τιμωρούνται χωρίς κανένα λόγο». αυτο ξαναπεστο...εχουμε συνηθισει τους τηλεπολεμους και δεν μας νοιαζει πια? εχουμε μαθει οτι ειμαστε αδυναμοι ως πολιτες πια και δεν προκειται να καταφερουμε τιποτα οσο και αν φωναξουμε? παντως οι δυτικοι τους γραψανε........
ωραίες μπουρκες. και οχι δεν ειναι για να μην φαινονται - θα αρκουσαν μαντηλια ή κουκουλες. δειτε την αλλη πλευρά εδώ http://www.dailymail.co.uk/news/article-2266894/500-women-enlisted-armed-Kalashnikovs-Syrias-President-Assad-forms-Lionesses-National-Defence-army-fight-rebels.htmlποια απο τις δυο εικονες υποσχεται καλυτερο μελλον για τα δικαιωματα των γυναικων btw?
Απολύτως ελληνική, μαντάμ. Έτσι την λέγανε στη γλώσσα μας αυτή την πόλη. Δεν φταίμε εμείς αν εσύ είσαι ανελληνιστη κι αγεωγράφητη. Άκου "τη λένε έτσι αυτοί"! Ωραίο επιχείρημα! Να λέμε τότε το Λόντον, η Φιρέντσε, η Μασκβά, η Λισμπόα και το Νιου Γιόρκ αφού "τις λένε έτσι αυτοί"!