«Την έλεγαν Σίντι και φορούσε μπλουζάκι Black Sabbath»: Ο Ίθαν Χοκ θυμάται το πρώτο του «γαλλικό» φιλί

«Την έλεγαν Σίντι και φορούσε μπλουζάκι Black Sabbath»: Ο Ίθαν Χοκ θυμάται το πρώτο του «γαλλικό» φιλί Facebook Twitter
Η ερμηνεία του στο "First Reformed" (Ακρότητες) του Πολ Σρέιντερ ήταν συγκλονιστική και ήδη έχει αποσπάσει βραβεία και επαίνους ενώ είναι φαβορί και για τις υποψηφιότητες για τα προσεχή Όσκαρ.
0

Ήταν αν όχι η χρονιά του – δεν είχε κάποια «κακή» χρονιά ο αειθαλής 48χρονος ηθοποιός – σίγουρα πάντως μία από τις πιο σημαντικές χρονιές στην καριέρα του Ίθαν Χοκ. Η ερμηνεία του στο "First Reformed" (Ακρότητες) του Πολ Σρέιντερ ήταν συγκλονιστική και ήδη έχει αποσπάσει βραβεία και επαίνους ενώ είναι φαβορί και για τις υποψηφιότητες για τα προσεχή Όσκαρ.

Συγχρόνως, απέσπασε διθυραμβικές κριτικές για την ερμηνεία του στο κλασικό πλέον θεατρικό έργο "True West" του αείμνηστου Σαμ Σέπαρντ που παίζεται στο Μπρόντγουεϊ ενώ ήδη παίζεται και η ταινία "Blaze" σε δική του σκηνοθεσία, ένα χρονικό της ζωής ενός από τους πιο επιδραστικούς (και από τους πιο άγνωστους) θρύλους της μουσικής country, του Blaze Foley.

Αυτές τις μέρες ο Ίθαν Χοκ κοσμεί τις σελίδες του νέου τεύχους περιοδικού "W", στα πλαίσια ενός αφιερώματος στις πιο σημαντικές ερμηνείες της χρονιάς που έληξε. Στη συνέντευξή του στο περιοδικό αναφέρθηκε καταρχάς στην ταινία του Σρέιντερ όπου υποδύεται έναν κλονισμένο ιερέα μιας μικρής κοινότητας στα προάστια της Νέας Υόρκης που παλεύει για να αντιμετωπίσει τη θλίψη που του προκάλεσε μια προσωπική τραγωδία και το τραυματικό παρελθόν του.

«Την έλεγαν Σίντι και φορούσε μπλουζάκι Black Sabbath»: Ο Ίθαν Χοκ θυμάται το πρώτο του «γαλλικό» φιλί Facebook Twitter
Από τη φωτογράφηση του Ίθαν Χοκ γαι το νέο τεύχος του περιοδικού W που κυκλοφόρησε σήμερα με αφιέρωμα στις κορυφαίες ερμηνείες της χρονιάς

«Ένιωσα τρομερή συγκίνηση που μου προτάθηκε ρόλος σε ταινία του Πολ Σρέιντερ, του ανθρώπου που μεταξύ άλλων έγραψε το σενάριο του 'Ταξιτζή'. Όταν μετακόμισα μικρός στη Νέα Υόρκη, θυμάμαι έτρεξα να δω μια διπλή προβολή στο σινεμά, όπου παιζόταν στην ίδια αίθουσα ο 'Ταξιτζής» και το 'Οργισμένο Είδωλο' του Σκορσέζε. Κατόπιν, με είχε πιάσει ένα δέος κι ένας τρόμος καθώς αναλογίστηκα πως ό,τι ήθελα να κάνω δημιουργικά στη ζωή μου είχε ήδη γίνει σ΄ αυτές τις δύο ταινίες. Ευτυχώς το ξεπέρασα...»

Στην ίδια συνέντευξη όμως, κλήθηκε να θυμηθεί και το πρώτο του φιλί ως έφηβος και αφηγήθηκε την εξής ιστορία:

«Ήταν σ' ένα μαγαζί για roller skates στο Νιου Τζέρσι. Το όνομά της ήταν Σίντι και φορούσε ένα μπλουζάκι με το λογότυπο των Black Sabbath. Ήταν τόσο όμορφη. Κάναμε σκέιτ λοιπόν πλάι πλάι και με ρώτησε 'Σ' αρέσει το Jack Daniel's;' Κι εγώ απάντησα 'Ναι, κρίμα που πέθανε'. Είχα χαζέψει λίγο και νόμισα ότι εννοούσε τον Jimi Hendrix. Μετά με ρώτησε αν έχω κάνει γαλλικό φιλί. Κι εγώ της είπα 'Ναι ρε, φυσικά'. Ψέματα. Μετά από λίγο κρυφτήκαμε πίσω από το μηχάνημα με τα αναψυκτικά και φιληθήκαμε 'α λα γαλλικά'. Πώς ήταν; Ακόμα το θυμάμαι και ακόμα το συζητάω κι ας έχει περάσει τόσος πολύς καιρός από τότε...»

Με στοιχεία από το Wmagazine

Οθόνες
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Sly Lives!: Τα μπλουζ του (ψυχεδελικού) πρίγκηπα

Daily / «Sly Lives!»: Τα μπλουζ του (ψυχεδελικού) πρίγκιπα

Ένα εξαιρετικό μουσικό ντοκιμαντέρ στο Disney+ για τη διαστημική άνοδο και την αργόσυρτη πτώση του ιδιοφυούς Sly Stone, ηγέτη της πιο εντυπωσιακά πολυμορφικής μπάντας όλων των εποχών, τόσο ηχητικά όσο και εμφανισιακά.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
The White Lotus: Spa και διαλογισμός μετά φόνου στον τρίτο κύκλο της «καυτής» σειράς

Daily / The White Lotus: Spa και διαλογισμός μετά φόνου στον τρίτο κύκλο της «καυτής» σειράς

Σ’ ένα πολυτελές θέρετρο στην Ταϊλάνδη μεταφέρεται ο νέος κύκλος της επιτυχημένης σειράς που μόλις ξεκίνησε, φανερώνοντας κάποια σημεία κόπωσης, παρά το πάντα εντυπωσιακό στήσιμό της.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Η μυθώδης Μαριόν Κοτιγιάρ είναι η βασίλισσα του χιονιού στο εικαστικά υποβλητικό, παγωμένο Ice Tower της Λουσίλ Χατζιχαλίλοβιτς

Berlinale 75 / «Τhe Ice Tower»: Η μυθώδης Μαριόν Κοτιγιάρ είναι η βασίλισσα του χιονιού

Η Λουσίλ Χατζιχαλίλοβιτς σπάει αθόρυβα την ψευδαίσθηση του παραμυθιού, δημιουργώντας μια τεράστια, παγωμένη φιλμική επιφάνεια με στραφταλιστές αντανακλάσεις και κενή ψυχή, όπως ακριβώς είναι στην ουσία της η snow queen.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το νέο ντοκιμαντέρ για τους Led Zeppelin αφήνει απ’ έξω την σκοτεινή πλευρά τους

Μουσική / Το νέο ντοκιμαντέρ για τους Led Zeppelin αφήνει απ’ έξω την σκοτεινή πλευρά τους

Το Becoming Led Zeppelin εξερευνά τις συνθήκες δημιουργίας του θρυλικού συγκροτήματος αγνοώντας την ακολουθία από σατανιστικές τελετουργίες, γκρούπις, ηρωίνη, όργια και κακοποιήσεις που σημάδεψαν την μετεωρική τους διαδρομή
THE LIFO TEAM
Γιάννης Μπακογιαννόπουλος

Οι Αθηναίοι / Γιάννης Μπακογιαννόπουλος: «Η δημοσιότητα που έχω είναι μεγαλύτερη από την αξία μου»

Τη δεκαετία του '50 έβγαλε το πιο φτηνό εισιτήριο, βρέθηκε στο Παρίσι και κοιμόταν στο πάτωμα, προκειμένου να γνωρίσει το «μαγικό σύμπαν» του κινηματογράφου. Ο Βούλγαρης τον φωνάζει ακόμα «δάσκαλο», ενώ κάποτε του έλεγαν ότι οι κριτικές του έμοιαζαν να απευθύνονται μόνο στους φίλους του. Όμως εκείνος παρέμεινε πιστός στον δικό του δρόμο. Και είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
10 όχι και τόσο προβλέψιμες ερωτικές ιστορίες για streaming

Οθόνες / 10 όχι και τόσο προβλέψιμες ερωτικές ιστορίες για streaming

Ξεψαχνίσαμε τον κατάλογο που προσφέρουν οι πλατφόρμες streaming και σας παρουσιάζουμε δέκα ταινίες κατάλληλες για την πιο αγαπησιάρικη μέρα του χρόνου, ώστε να μη χρειαστεί να καταφύγετε ξανά στις συνηθισμένες επιλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ