Άρης Δημητριάδης, Βella Italia

Άρης Δημητριάδης, Βella Italia Facebook Twitter
0

Ένα ρομαντικό μουσικό ταξίδι στη μαγευτική εποχή της Belle Époque και του μπελκάντο προτείνει στο κοινό η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων ΑΤΤΙΚΑ, που εμφανίζεται στις 9 Σεπτεμβρίου στον Κήπο (ώρα 8:30 μ.μ.). Η Ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου και ιδρυτή της Άρη Δημητριάδη, θα παρουσιάσει σερενάτες, ουβερτούρες, καντσονέτες, χαμπανέρες, μαρς, βαλς, πόλκες, μαζούρκες, τάνγκο και μπολερό των Καλάτσε, Σιλβέστρι, Ματσόκκι, Γκαλάντι, Ρίκο, Τόστι και άλλων συνθετών. Στη συναυλία συμμετέχουν επίσης η νεαρή σοπράνο Ναταλία Κάντζια και ο τενόρος και σολίστ της ΕΛΣ Γιάννης Χριστόπουλος, που θα ερμηνεύσουν μερικά από τα πιο όμορφα τραγούδια της φωνητικής ιταλικής εργογραφίας.

Στο διάλειμμα αυτής της ελληνοϊταλικής μουσικής βραδιάς, το κοινό θα έχει επίσης την ευκαιρία να γνωρίσει το νέο βιβλίο του ελληνοϊταλού συγγραφέα Constantino Salis [Κονσταντίνο Σάλις], ο οποίος έχει βραβευτεί από την ιταλική κυβέρνηση. Το μυθιστόρημα έχει τίτλο «Διπλές ζωές» και έχει ήδη μεταφερθεί στον ιταλικό κινηματογράφο. Η παρουσίαση θα είναι πεντάλεπτης διάρκειας και θα γίνει από την ηθοποιό Ελένη Τσαβαλιά.

Το ρεπερτόριο της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων ΑΤΤΙΚΑ, η οποία έχει δώσει συναυλίες και έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, είναι ευρύτατο. Εκτείνεται από την Αναγέννηση έως τον 21ο αιώνα και περιλαμβάνει έργα ελλήνων και ξένων δημιουργών. Πρωταρχικός σκοπός της ΑΤΤΙΚΑ είναι να διαδώσει το μαντολίνο και τα νυκτά έγχορδα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και να συμβάλει στην αναβίωση των οργάνων της οικογένειας του μαντολίνου. Η ΑΤΤΙΚΑ αποτελείται από μαντολίνα, μαντόλες, μαντολοντσέλο, κιθάρες, κοντραμπάσο και πιάνο ή τσέμπαλο.

Μουσική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια σπουδαία συμφωνία σε ένα μόνο μέρος

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Μια σπουδαία συμφωνία σε ένα μόνο μέρος

Η Ματούλα Κουστένη μιλά για την Έβδομη Συμφωνία του Γιαν Σιμπέλιους, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά έργα του ρομαντικού κινήματος του 19ου αιώνα, που συνέθεσε ο δημιουργός-σύμβολο της Φινλανδίας.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Δημήτρης Σκύλλας

Μουσική / «Υπήρξα αλαζόνας από τη λαχτάρα μου να πετύχω»

Ο διεθνώς καταξιωμένος συνθέτης Δημήτρης Σκύλλας επιστρέφει με ένα έργο για το Μέγαρο Μουσικής, εμπνευσμένο από την απέριττη ομορφιά της ελληνικής δημοτικής παράδοσης, αντλώντας στοιχεία από το ηπειρώτικο μοιρολόι αλλά και από τα «σκυλάδικα».
M. HULOT
Όλες οι συναυλίες που θα δούμε το φετινό καλοκαίρι

Μουσική / Όλες οι συναυλίες που θα δούμε το φετινό καλοκαίρι

Ποπ, ροκ, ραπ, πειραματική ηλεκτρονική μουσική και ξέφρενα πάρτι με χορό δίνουν πολλές επιλογές για διασκέδαση με (σχεδόν) νέα αλλά και δημοφιλή ονόματα του παρελθόντος να διαμορφώνουν ένα καλοκαιρινό μουσικό τοπίο με μεγάλο ενδιαφέρον.
M. HULOT
Οι Blackpink επιστρέφουν αλλά σόλο

Μουσική / Έχετε έστω ακουστά τις Blackpink ή είστε τίποτα boomers;

Σε μια μουσική βιομηχανία που δεν μπορεί να συνέλθει από την απόλυτη κυριαρχία της Κ-pop, τα μέλη του πιο δημοφιλούς νοτιοκορεάτικου γυναικείου γκρουπ κυκλοφόρησαν σόλο δουλειές. Μαζί κατέκτησαν τον κόσμο, μόνες τους τι κάνουν;
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Η Ιεροτελεστία της Άνοιξης του Ιγκόρ Στραβίνσκυ: Τι συμβαίνει με αυτό το ερεθιστικό έργο;

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Η Ιεροτελεστία της Άνοιξης του Ιγκόρ Στραβίνσκυ: Τι συμβαίνει με αυτό το ερεθιστικό έργο;

Με αφορμή τη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής στις 11 Απριλίου, η Ματούλα Κουστένη περιγράφει ένα από τα περιφημότερα έργα του συμφωνικού ρεπερτορίου, την εμβληματική Ιεροτελεστία της Άνοιξης του Ιγκόρ Στραβίνσκυ, αλλά και αφηγείται ένα από τα διασημότερα σκάνδαλα στην Ιστορία της Μουσικής. Η πρεμιέρα του έργου στο Παρίσι του 1913 συνοδεύτηκε από επεισόδια που οδήγησαν μέχρι και στην παρέμβαση της αστυνομίας.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
O Kristof και το τέλος του παιχνιδιού

Μουσική / «Αν δουν ένα αγόρι με ρούχα που θεωρούν ότι δεν είναι αντρικά, ξαφνικά το φετιχοποιούν»

Στο νέο άλμπουμ του, ο Kristof εμπνέεται από τα παιχνίδια κάθε είδους και τo fluidity, κυκλοφορώντας την πιο προσωπική δουλειά του μέχρι σήμερα, η οποία συνοδεύεται από ένα επιτραπέζιο.
M. HULOT