Eric Duncan @Pixi

Eric Duncan @Pixi Facebook Twitter
0

Lifo: Μας έχεις ξαναεπισκεφθεί;

Eric Duncan: Ναι έχω βρεθεί στην Ελλάδα άλλες δύο φορές, αν θυμάμαι καλά.

L: Είμαστε στον μάτι του κυκλώνα τα τελευταία χρόνια...

D: Ναι έχω ακούσει. Μια άσχημη κατάσταση σε μια σειρά άσχημων οικονομικών και πολιτικών καταστάσεων ανά τον κόσμο (Ισλανδία, Ισπανία, κτλ.). Είναι δύσκολο να έχεις μια εμπεριστατωμένη άποψη για αυτά από τη στιγμή που εμείς ως λαός, δεν ξέρουμε ποτέ τι πραγματικά συμβαίνει στην κυβέρνηση.

 

L: Τι περιμένεις να βρεις στην Αθήνα;

D: Καταπληκτικό φαγητό, νέους φίλους και φυσικά καινούργιους δίσκους. Είχα βρει κάποια σπουδαία δισκοπωλεία την τελευταία φορά που ήμουν εκεί.

L: Μεγάλωσες στο Λος Άντζελες, αλλά μένεις στη Νέα Υόρκη. Τι αγαπάς και μισείς σε αυτά τα δύο μέρη;

D: Όντως είμαι από το Λος Άντζελες, αλλά μένω στη Νέα Υόρκη τα τελευταία 17 χρόνια. Μετακόμισα αρχικά στη Ν. Υόρκη επειδή βαριόμουν. Βαριόμουν το Λ.Α. και χρειαζόμουν μια αλλαγή. Τώρα όσο πιο πολύ μεγαλώνω, τόσο απολαμβάνω τα ταξίδια μου στο Λ.Α. Ή τώρα βαριέμαι στη Ν.Υ. ή μάλλον το Λ.Α. είναι πιο ωραίο όταν είσαι μεγάλος. Χα,χά. Δεν ξέρω. Θα μπορούσα να σου μιλάω για μέρες για τα πράγματα που αγαπώ και μισώ σε αυτές τις δύο σπουδαίες πόλεις...

L: Δηλώνεις συνεχώς παρών μουσικά, μέσω διάφορων συνεργασιών.

D: Ναι ξεκίνησα το 1998 με τους Rub Tug. Αυθεντική Νεοϋορκέζικη τρέλα. Ήμουν επίσης το μισό των Still Going που κυκλοφόρησαν στην DFA. Τώρα είμαι πολύ ενεργός στους «The Rhytm Odyssey & Dr. Dunks» που δημιούργησα μαζί με τον Dean από τους Chicken Lips. Έχουμε βγάλει πέντε singles ως τώρα και ετοιμάζουμε άλλο ένα. Οι Rub Tug έχουν επιστρέψει δυναμικά και μάλιστα θα κάνουμε τουρ στην Ιαπωνία τον επόμενο μήνα.

L: Ξεκίνησες ως dj 20 χρόνια πριν. Ποια μουσικά είδη σου άρεσαν τότε και πως έφτασες σε αυτά που παίζεις σήμερα;

D: Ξεκίνησα από το Hip-Hop στη δεκαετία του '80, όταν ακόμα ήταν μουσική για πάρτυ και όχι για κατανάλωση χασίς. Μετά στράφηκα προς τη Soul, τη Rock και το Latin. Όλα δηλαδή τα είδη που είχε «ξεσηκώσει» το Hip-Hop που άκουγα στα 80's. Μετά, στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του '90 ξεκίνησα να εμπλέκομαι με τη χορευτική μουσική. Και είμαι ακόμα χωμένος εκεί ως σήμερα. Ακόμα αγοράζω κάθε είδους δίσκων που μπορώ να βρω. Αλλά γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να παίζεις με βινύλιο αυτές τις ημέρες. Πολλά μέρη δεν έχουν το σωστό εξοπλισμό και επίσης όλα τα καινούργια promos έρχονται σε ψηφιακή μορφή. Οπότε προσαρμόζομαι και εγώ...

L: Πόσο cool είναι να ζεις από τη μουσική;

D: Επιβιώνω από τη μουσική και ναι είναι όντως φοβερό. Αλλά θα πρέπει να έρθεις στο Miami στο Winter Music Conference για να δεις ανθρώπους που «ζουν» από τη μουσική.

  

Μουσική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλέξης Παπαδημητρίου: Ο συνθέτης των επιτυχιών, που πέθανε προχθές

Απώλειες / Αλέξης Παπαδημητρίου (1944-2024): Ο συνθέτης επιτυχιών που τραγούδησαν όλοι οι Έλληνες

Τραγούδια του συνθέτη και τραγουδοποιού Αλέξη Παπαδημητρίου, που πέθανε προχθές σε ηλικία 80 ετών, είχαν ερμηνεύσει οι Μαρινέλλα, Πάριος, Καλογιάννης, Κανελλίδου κ.ά., όπως και όλη η ελληνική ποπ του ’80 και του ’90.
ΦΩΝΤΑΣ ΤΡΟΥΣΑΣ
Μια ιστορία για τη μουσική της ταινίας «Ρεμπέτικο»

Μουσική / Μια ιστορία για τη μουσική της ταινίας «Ρεμπέτικο»

Ο Σταύρος Ξαρχάκος περιγράφει όλα όσα συνέβησαν και τις δυσκολίες που υπήρξαν μέχρι να δημιουργηθεί το θρυλικό σάουντρακ, το οποίο τέσσερις δεκαετίες μετά θα παρουσιαστεί ολόκληρο για πρώτη φορά.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ
10 Πράγματα για τον Eric Prydz

Μουσική / H επιρροή του «Pryda» στην ηλεκτρονική μουσική και τα άλλα πρόσωπα του Eric Prydz

Ο Σουηδός DJ και παραγωγός με τα χίλια ψευδώνυμα, που σταμάτησε να παίζει επιτυχίες του όπως το «Call on Me» και έβαλε τα visuals στις μεγάλες dance διοργανώσεις, θα βρίσκεται στο Primer Festival το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Ο βασιλιάς της Όπερας λεγόταν Λουτσιάνο, ήταν προληπτικός, ανοικονόμητος, ανεπανάληπτος

Πέθανε Σαν Σήμερα / Ο βασιλιάς της Όπερας λεγόταν Λουτσιάνο, ήταν προληπτικός, ανοικονόμητος, ανεπανάληπτος

Στις 6 Σεπτεμβρίου του 2007 σιγεί για πάντα η πιο υπέροχη φωνή που πέρασε από τα λυρικά θέατρα τον 20ό αιώνα και έμεινε στην ιστορία με το όνομα Λουτσιάνο Παβαρότι
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ