Η Στέγη μετατρέπεται σε club για ένα τριήμερο Facebook Twitter
Οι Phelimuncasi από τη Νότια Αφρική. Φωτ.: Maryan Sayd

Η Στέγη μετατρέπεται σε club για ένα τριήμερο

0

Οι δαιδαλώδεις και ευέλικτοι χώροι του κτιρίου της Συγγρού έχουν και στο παρελθόν προσαρμοστεί για να φιλοξενήσουν ειδικά events, όμως αυτό που ετοιμάζει η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση για το πρώτο τριήμερο του Φεβρουαρίου μάλλον δεν θα το έχουμε ξαναδεί.

Με στόχο το επαναλανσάρισμα του διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού Movement Radio που λειτουργεί με επιτυχία τα τελευταία χρόνια, αφού έκανε την εμφάνισή του στις αρχές της πανδημίας και πλέον έχει μετονομαστεί σε Stegi Radio, εστιάζοντας σε ένα ευρύτατο φάσμα μουσικών ειδών και καλλιτεχνών από όλον τον κόσμο –που ενδεχομένως θα μπορούσαν να μπουν κάτω από την κοινή ομπρέλα αυτού που ονομάζουμε «μουσική πρωτοπορία»–, οι Voltnoi και Quetempo, καλλιτεχνικοί διευθυντές του ραδιοφώνου, έχουν ετοιμάσει ένα τριήμερο γεμάτο με live και DJ sets, προβολές και συζητήσεις που θα μείνει αξέχαστο.

Τρία τα χρόνια λειτουργίας που γιορτάζει το ραδιόφωνο, τρία τα stages του τριημέρου, πάνω από 30 οι καλλιτέχνες που θα δούμε σε ένα line-up το οποίο θα περιλαμβάνει από αβανγκάρντ και experimental ηλεκτρονική μουσική, digital pop και σκληρή techno μέχρι ambient και χιπ-χοπ.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο μουσικό φεστιβάλ που φιλοδοξεί να συγκεντρώσει το πιο ετερόκλητο μουσικόφιλο κοινό της πόλης, παρουσιάζοντάς του το ούτως ή άλλως ετερόκλητο και πολυσυλλεκτικό μουσικό φάσμα που διατρέχει.

Την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου το πρόγραμμα θα τραβήξει μέχρι πολύ αργά, ενώ την Κυριακή θα ξεκινήσει νωρίτερα, λειτουργώντας σε πιο chill vibes, ιδανικά για αποσυμπίεση από την ένταση του Παρασκευοσάββατου.

Η Στέγη μετατρέπεται σε club για ένα τριήμερο Facebook Twitter
Το takeover του Stegi Radio θα απλωθεί καταρχάς σε όλους τους χώρους της Στέγης, οι οποίοι θα μεταμορφωθούν σε club stages.

Το takeover του Stegi Radio θα απλωθεί καταρχάς σε όλους τους χώρους της Στέγης, οι οποίοι θα μεταμορφωθούν σε club stages, έχοντας προσαρμόσει τη χωροταξία και την αισθητική τους.

Τόσο η Κεντρική όσο και η Μικρή Σκηνή και το υπόγειο (-1) θα φιλοξενούν διαφορετικά line-ups καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, καθένα από τα οποία θα εστιάζει σε μια διαφορετική μουσική εμπειρία – όπως σε κάθε φεστιβάλ, έτσι κι εδώ οι φεστιβαλιστές καλό θα ήταν να προετοιμαστούν από πριν για τις μετακινήσεις τους από το ένα stage στο άλλο, όταν το πλήρες timetable ανακοινωθεί προσεχώς, ώστε να μη χάσουν κανένα από τα ονόματα που επιθυμούν να παρακολουθήσουν και να προγραμματίσουν τις διαδρομές της δικής τους μουσική εμπειρία.

Επίσης, κάθε stage θα έχει ορισμένη χωρητικότητα, οπότε καλό θα ήταν να το λάβουν υπόψη όσοι θέλουν οπωσδήποτε να παρακολουθήσουν κάποια από τα μεγάλα ονόματα. Παράλληλα, θα λειτουργούν μπαρ σε διαφορετικά σημεία του κτιρίου ώστε να μπορεί το κοινό να προμηθεύεται εύκολα και γρήγορα τα ποτά του.

Πιο συγκεκριμένα και με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής από τους διοργανωτές, το exhibition space του υπογείου θα φιλοξενήσει όλο τον σύγχρονο νεανικό μουσικό πειραματισμό: από ραπ (Pink Siifu, Right Clique) μέχρι breaks (DJ Upsammy, DJ Pink Wav), bass και techno (DJ Tsvi, Pool J Darr, Ice_Eyes, Ayshel).

Η Στέγη μετατρέπεται σε club για ένα τριήμερο Facebook Twitter
H Γερμανίδα Helena Hauff. Φωτ.: Daniel Feistenauer

Ανεβαίνοντας προς τα πάνω, η εμβληματική Κεντρική Σκηνή της Στέγης θα μας υποδεχθεί έτσι όπως δεν την έχουμε ξαναδεί, με dance και pop προσανατολισμό που όμως θα καλύψει μια μεγάλη απόσταση, από την electronica της Nalyssa Green ως την techno της Γερμανίδας Helena Hauff και του Λονδρέζου Lee Gamble.

Ο μεγαλύτερος σε χωρητικότητα χώρος του κτιρίου θα μας δώσει για πρώτη φορά την ευκαιρία να χορέψουμε όρθιοι μέχρι τελικής πτώσης. Στην ίδια σκηνή θα ακούσουμε επίσης την ambient του Alessandro Cortini, τον darkwave ήχο των Selofan, τα μουσικά υβρίδια των Animalistic Beliefs και τη μουσική πρόταση των Phelimuncasi από τη Νότια Αφρική.

Τέλος, στην κορυφή του κτιρίου, στον πέμπτο όροφο της Μικρής Σκηνής, το auditorium θα εστιάσει περισσότερο στην οργανική μουσική. Εκεί θα δούμε, μεταξύ άλλων, τα live των ŠIROM, Παιδί Τραύμα, Heith, Charbel και θα «σβήσουμε» ιδανικά την Κυριακή με τη μυσταγωγία του πολυοργανίστα Laraaji.

Ταυτόχρονα, ambient rooms στον τέταρτο όροφο θα υποδέχονται το κοινό που θέλει να αράξει παρακολουθώντας κάποιες από τις προγραμματισμένες προβολές και συζητήσεις.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο μουσικό φεστιβάλ που φιλοδοξεί να συγκεντρώσει το πιο ετερόκλητο μουσικόφιλο κοινό της πόλης, παρουσιάζοντάς του το ούτως ή άλλως ετερόκλητο και πολυσυλλεκτικό μουσικό φάσμα που διατρέχει, μέσω του προγράμματος και των δράσεών του, το Stegi.Radio, γεφυρώνοντας τα όρια ανάμεσα στα μουσικά είδη και το ηλικιακό targeting, στο πάντα φιλόξενο και ανοιχτό σε πειραματισμούς κτίριο της Στέγης.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα εδώ.
Δείτε πώς θα κερδίσετε προσκλήσεις για όλες τις ημέρες της διοργάνωσης εδώ.

Η Στέγη μετατρέπεται σε club για ένα τριήμερο Facebook Twitter
Οι Pink Siifu και Turich Benjy. Φωτ.: Divina Gracia
Η Στέγη μετατρέπεται σε club για ένα τριήμερο Facebook Twitter
Οι ŠIROM. Φωτ.: Uroš Abram
Η Στέγη μετατρέπεται σε club για ένα τριήμερο Facebook Twitter
Ο Alessandro Cortini.

Stegi Radio Takeover
2-4/2
Κεντρική & Μικρή Σκηνή, Εκθεσιακός Χώρος -1, 5ος όροφος

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

To νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Π.Ι.Ε.Β.: Πολλές φορές με τη δυστοπία αυνανιζόμαστε και λίγο

Μουσική / Π.Ι.Ε.Β.: «Φοβάμαι μη γίνει το spoken word η νέα Ντουμπάι»

Το «Detroit» είναι το νέο άκρως χορευτικό άλμπουμ του Π.Ι.Ε.Β., σε παραγωγή του Viktoras, που φέρνει την αστική ποίηση και το spoken word στα κλαμπ και ο ήχος του είναι βγαλμένος από «τα όνειρα που είδαμε μετά από ένα πάρτι μεθυσμένοι».
M. HULOT
Lola δώστα όλα: Η Μαρίνα Σάττι μας κερνάει χαρά και κάθεται σαν κόκαλο στο λαιμό

Μουσική / Lola, δώσ' τα όλα: Η Μαρίνα Σάττι μας κερνάει χαρά και κάθεται σαν κόκαλο στον λαιμό

Το νέο άλμπουμ POP TOO της Μαρίνας Σάττι κατορθώνει ένα εξαιρετικό ακομπλεξάριστο πάντρεμα, αποδεικνύοντας ακόμα μία φορά πως παίζει με τους δικούς της κανόνες και αποτελεί μία κατηγορία από μόνη της.
M. HULOT ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ
Σαβίνα Γιαννάτου: «Μια καλή κριτική κινητοποιεί κι άλλους ανθρώπους, και μαζί τους κινητοποιείσαι κι εσύ»

Σαβίνα Γιαννάτου / Σαβίνα Γιαννάτου: «Μια καλή κριτική κινητοποιεί κι άλλους ανθρώπους, και μαζί τους κινητοποιείσαι κι εσύ»

Το νέο της άλμπουμ, που αποθέωσε η «Guardian», είναι άλλο ένα λιθαράκι στην αξιοζήλευτη μουσική πορεία της. Λίγες μέρες πριν τις εμφανίσεις της στην Ελλάδα, η «υπέροχη Ελληνίδα τραγουδίστρια» όπως την αποκάλεσαν μιλά για τη δουλειά της και το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο που έχει, τη φωνή της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Μια σπουδαία συμφωνία σε ένα μόνο μέρος

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Μια σπουδαία συμφωνία σε ένα μόνο μέρος

Η Ματούλα Κουστένη μιλά για την Έβδομη Συμφωνία του Γιαν Σιμπέλιους, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά έργα του ρομαντικού κινήματος του 19ου αιώνα, που συνέθεσε ο δημιουργός-σύμβολο της Φινλανδίας.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Δημήτρης Σκύλλας

Μουσική / «Υπήρξα αλαζόνας από τη λαχτάρα μου να πετύχω»

Ο διεθνώς καταξιωμένος συνθέτης Δημήτρης Σκύλλας επιστρέφει με ένα έργο για το Μέγαρο Μουσικής, εμπνευσμένο από την απέριττη ομορφιά της ελληνικής δημοτικής παράδοσης, αντλώντας στοιχεία από το ηπειρώτικο μοιρολόι αλλά και από τα «σκυλάδικα».
M. HULOT
Όλες οι συναυλίες που θα δούμε το φετινό καλοκαίρι

Μουσική / Όλες οι συναυλίες που θα δούμε το φετινό καλοκαίρι

Ποπ, ροκ, ραπ, πειραματική ηλεκτρονική μουσική και ξέφρενα πάρτι με χορό δίνουν πολλές επιλογές για διασκέδαση με (σχεδόν) νέα αλλά και δημοφιλή ονόματα του παρελθόντος να διαμορφώνουν ένα καλοκαιρινό μουσικό τοπίο με μεγάλο ενδιαφέρον.
M. HULOT