Ο MR. Z ΕΤΟΙΜΑΣΕ μια ιδιαίτερη λίστα στο Spotify όπου μαζεύει κομμάτια παλιά, καινούργια αλλά και αρκετά σπάνια, από όλο το φάσμα και τα είδη της εγχώριας ηλεκτρονικής μουσικής. Η λίστα θα ανανεώνεται δυο φορές μέσα στον μήνα και είναι μια καλή ευκαιρία να ανακαλύψει κανείς άγνωστε πτυχές της ελληνικής μουσικής. Προς το παρόν περιέχει 26 τραγούδια.
Γράφει ο Μr. Z:
«Η μια μουσική εποχή μετά την άλλη. Κάθε χώρα πέρασε από τα αναλογικά στα ψηφιακά. Πέρα από τους μουσικούς που από '60s jazz και ποπ, έφτασαν στην disco του 1970 και τα πιο ηλεκτρονικά πράγματα του 1980, υπήρχαν και όλοι αυτοί που υπηρέτησαν τον synth ήχο από την αρχή, είτε αυτό ήταν New Age και Neo Classical, είτε καθαρή Ambient. Όπως και στο εξωτερικό, με έμφαση στην Αμερική (βλέπε K.Leimer κ.ά.) και στη Γερμανία (Roedelius, Brian Eno κ.ά.), έτσι και στη μικρή Ελλάδα υπήρξαν φοβεροί αντιπρόσωποι του είδους, μουσικοί που ζωντάνεψαν μέσω της παράδοσης μας αλλά και του σύγχρονου ήχου χρησιμοποιώντας συνθεσάιζερ.
Μερικοί από αυτούς ήταν οι Δημήτρης Πετζετάκης, Βαγγέλης Κατσούλης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Λένα Πλάτωνος, που αφιερώθηκαν σε αυτόν τον ήχο, αλλά και πολλοί άλλοι που για χάρη του κινηματογράφου πειραματίστηκαν με τα synths, όπως οι Γιώργος Χατζηνάσιος, Θέσια Παναγιώτου, Χριστόδουλος Χάλαρης. Δεν θα μπορούσα να ξεχάσω τον τεράστιο Βαγγέλη Παπαθανασίου, όλους αυτούς που πήραν τη σκυτάλη στα early '90s, K. Βήτα, Δημοσιοϋπαλληλικό Ρετιρέ, Coti K, αλλά και τους μεταγενέστερους, όπως ο εξαιρετικός Γιάννης Βεσλεμές που η δράση του τιμά αυτόν τον ήχο, στην ελληνική του εκδοχή. Όπως άλλωστε και η Into The Light, που δημιουργώντας συλλογές από Έλληνες καλλιτέχνες, έκανε γνωστή αυτήν τη σκηνή σε όλο τον κόσμο.
Προσωπικά, ερχόμενος από την ηλεκτρονική σκηνή των '90s και θέλοντας να ανακαλύψω οτιδήποτε εγχώριο με ουσία, κάποια στιγμή άρχισα να συλλέγω οτιδήποτε φτιαγμένο με συνθεσάιζερ. Αγαπώντας την Ambient αλλά και το περιβόητο New Age των '80s, γεννήθηκε η ιδέα γι' αυτήν τη λίστα στο παγκόσμιο Spotify. Ήθελα να εξαγάγω κάπως όλη αυτή την κουλτούρα μέσω ενός διάσημου μέσου, με έναν generic τίτλο, για να μπορεί ο καθένας να έχει εύκολα πρόσβαση σε αυτήν. Το Greek Synth Music αποτελείται από την ιστορία αυτής της σκηνής στην Ελλάδα, από τα μέσα του 1970 ως και σήμερα και θα ανανεώνεται δύο φορές τον μήνα».