40 εβδομάδες κι ένας καθρέφτης

40 εβδομάδες κι ένας καθρέφτης Facebook Twitter
3

                                                                                                                [Απο τον Βαγγέλη Μακρή]

 

H φωτογράφος από το Buenos Aires, Sophie Starzenski, στο προτζεκτ 40 Weeks and a Mirror φωτογραφίζει τις αλλαγές που υπέστη το σώμα της κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης της.

 

Συνδυάζοντας δυο από τα φωτογραφικά trends του 2013, την “selfie” φωτογραφία και τα πορτραίτα εγκύων γυναικών, δημιούργησε αυτή την σειρά φωτογραφιών. Σε όλες τις φωτογραφίες το πρόσωπο της παραμένει κρυμμένο πίσω από την φωτογραφική μηχανή:

 

1.

40 εβδομάδες κι ένας καθρέφτης Facebook Twitter

 

2.

40 εβδομάδες κι ένας καθρέφτης Facebook Twitter
4 εβδομάδων

 

3.

40 εβδομάδες κι ένας καθρέφτης Facebook Twitter
15 εβδομάδων

 

4.

40 εβδομάδες κι ένας καθρέφτης Facebook Twitter
20 εβδομάδων

 

5.

40 εβδομάδες κι ένας καθρέφτης Facebook Twitter
25 εβδομάδων

 

6.

40 εβδομάδες κι ένας καθρέφτης Facebook Twitter
29 εβδομάδων

 

7.

40 εβδομάδες κι ένας καθρέφτης Facebook Twitter
33 εβδομάδων

 

8.

40 εβδομάδες κι ένας καθρέφτης Facebook Twitter
37 εβδομάδων

 

9.

40 εβδομάδες κι ένας καθρέφτης Facebook Twitter
40 εβδομάδων

 

 

40 εβδομάδες κι ένας καθρέφτης Facebook Twitter
Με τον δυο μηνών γιό της Simon

 

 

Φωτογραφία
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η ζωή είναι παράξενη και αστεία» - Μία ταινία για τη ζωή και το έργο του σπουδαίου Βρετανού φωτογράφου Martin Parr

Φωτογραφία / Η ζωή και το έργο του φωτογράφου Martin Parr γίνονται ντοκιμαντέρ

«Προσπαθώ να δείξω τα πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα και μερικές φορές είναι αστεία. Οι άνθρωποι είναι αστείοι, οπότε πώς γίνεται να μην είναι και το έργο αστείο; Δεν θεωρώ τον εαυτό μου χιουμοριστικό φωτογράφο, αλλά η ζωή είναι παράξενη και αστεία».
THE LIFO TEAM
Τάκης Τλούπας: Ο φωτογράφος που αποτύπωσε μοναδικά την «ασπρόμαυρη» Ελλάδα

Φωτογραφία / Η απλότητα και η δύναμη των προγόνων μας στις φωτογραφίες του Τάκη Τλούπα

Η ιστορία του φωτογράφου που απαθανάτισε το δριμύ μεγαλείο της ελληνικής φύσης και τους φτωχούς ανθρώπους που έφτιαξαν κόσμο απ' τα χρειώδη: Μιλούν στη LIFO η κόρη του, Βάνια Τλούπα, και η εκδότρια Ραχήλ Μισδραχή–Καπόν.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Άγγελος Μπαράι: «Βλέπω τη φωτογραφία ως μέσο επούλωσης τραυμάτων»

Φωτογραφία / Άγγελος Μπαράι: «Βλέπω τη φωτογραφία ως μέσο επούλωσης τραυμάτων»

Ο βραβευμένος φωτογράφος εστιάζει στα ανθρώπινα δικαιώματα, τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, τη μετανάστευση και το προσφυγικό, δίνοντας φωνή σε ανθρώπους και ιστορίες που θα έμεναν στο σκοτάδι.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Στο Παρίσι μετά τους Ολυμπιακούς, ο Σουρεαλισμός ήρθε να κατακτήσει την πόλη

Φωτογραφία / Μια επίσκεψη σε ένα Παρίσι που αναζητά την επόμενη μέρα

Στο ανακαινισμένο Grand Palais, με επίκεντρο τον σουρεαλισμό, την τέχνη και καλεσμένο τον Τζιμ Τζάρμους, η Paris Photo 2024 καθρεφτίζει μια πόλη που επαναπροσδιορίζεται πολιτιστικά μετά τους Ολυμπιακούς.
ΟΡΕΣΤΗΣ ΣΕΦΕΡΟΓΛΟΥ
Φωτογραφική έκθεση για την επανένωση της Γερμανίας 35 χρονια μετά από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου

Πολιτισμός / Φωτογραφική έκθεση για την επανένωση της Γερμανίας 35 χρονια μετά από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου

Με αφορμή τα 35 χρόνια από την Πτώση του Τείχους (09.11.89) μια φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Dream on- Βερολίνο, δεκαετία του 90» αποτυπώνει την κρίσιμη αυτή δεκαετία μετάβασης ανάμεσα στο παρελθόν και το αβέβαιο μέλλον, την αισιοδοξία και το φόβο για το νέο Βερολίνο
ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Η αθέατη Αίγυπτος του Denis Dailleux

Φωτογραφία / Η αθέατη Αίγυπτος του Denis Dailleux

Ο βραβευμένος Γάλλος φωτογράφος που έχει καταγράψει μοναδικά τις φτωχογειτονιές του Καΐρου, τους γονείς των Μαρτύρων της Επανάστασης, νεαρούς γυμνασμένους άντρες δίπλα σε μαυροφορεμένες μανάδες αλλά και λαμπερούς σταρ του κινηματογράφου, εξηγεί πώς ξεκίνησε η ιδιότυπη και πολύχρονη αυτή διαδρομή του.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ

σχόλια

1 σχόλια
με το καλο....ως βετερανα μαμα 3ων παιδιων, με ολο το θαρρος, σε συμβουλευω τα εξης, για αρχη1) να εισαι συνεχεια με το μωρακι σου απο την στιγμη που θα γεννηθει, κοινως να επιμεινει να ζητησεις "rooming in". Αυτες οι Ελληνικες παπαριες "να ξεκουραστεις μετα την γεννα" μονο στο Ελλαντα γινονται. Το μωρακι εχει αναγκη την μαμα του ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ απο την στιγμη που βγαινει απο την φωλιτσα του, μεσα στην οποια ΜΟΝΟ την φωνη σου γνωριζει. Εμενα τα μωρα μου δεν εκλαψαν οσο ημουν στο μαιευτηριο ουτε ενα δευτερολεπτο, ενω ολα τα κακομοιρα εσκουζαν στην αιθουσα νεογνων.2) ΜΗΝ ΣΕ ΦΡΙΚΑΡΟΥΝ με βρασιματα νερου, απολυμανσεις, κλ κλπ. Παλι μονο στο Ελλαντα. Δεν εχω βρασει, απολυμανει ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ απο την πρωτη μερα που γεννηθηκαν, και ειναι απο τους πιο υγειης και ανθεκτικους οργανισμους που ξερω.3)Να θυλαζεις...ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Μην αγχωθεις για το αν τρωει, δεν τρωει, κλπ κλπ κλπ. Αμα το βαζεις στο στηθος σου οποτε κλαιει, και γαλα θα εχεις (δωσε λιγο χρονο), και ποτε κολικους δεν θα παθει, και μια χαρα θα μεγαλωσει.That's all folks....μαζι με πολλα φιλια και αγκαλιες....για το πρωτο χρονο θα εισαι μια χαρα!
σε ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες σου, και σκοπευω (καθοτι ολες οι "βετερανες" τα ιδια μου εχουν πει) να ακολουθησω ολα τα παραπανω!Καλη χρονια σε εσενα και την οικογενεια σου μεσα απο την καρδια μου :-)