Η φωτογραφία αυτής της πατάτας πουλήθηκε για 1.000.000 ευρώ

Η φωτογραφία αυτής της πατάτας πουλήθηκε για 1.000.000 ευρώ Facebook Twitter
9

Ο φωτογράφος Kevin Abosch είναι πολύ γνωστός για τα πορτρέτα του με διάσημους, ανάμεσά τους ο Johny Depp, ο Steven Spielberg και η Malala Yousafzai και ο ίδιος χρεώνει υπέρογκα ποσά για να τους φωτογραφίσει, που κυμαίνονται από 280.000 δολάρια και πάνω.

Ωστόσο η φωτογραφία του "Potato #345" που απεικονίζει μια πατάτα σε μαύρο φόντο κατάφερε να γίνει μια από τις πιο ακριβοπληρωμένες φωτογραφίες όλων των εποχών, αφού πουλήθηκε πριν λίγο καιρό για 1.000.000 ευρώ. Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 2010 και σύμφωνα με τους υπαλλήλους του στο studio, είναι μια από τις αγαπημένες του. "Στον Kevin αρέσουν οι πατάτες γιατί, σαν τους ανθρώπους, είναι όλες διαφορετικές μεταξύ τους αλλά την ίδια στιγμή αναγνωρίσιμες στο είδος τους. Έχει φωτογραφίσει πάρα πολλές. Αυτή είναι η αγαπημένη του" εξηγούν στο PetaPixel.

Η φωτογραφία αυτής της πατάτας πουλήθηκε για 1.000.000 ευρώ Facebook Twitter
Ο φωτογράφος Kevin Abosch.

Σύμφωνα με τον Independent, το συγκεκριμένο έργο του 46χρονου φωτογράφου είναι ένα από τα τρία ίδια που υπάρχουν. Ο Abosch κρατά μία στην προσωπική του συλλογή και άλλη μία έχει δωρίσει σε ένα μουσείο της Σερβίας. Η τρίτη αγοράστηκε από κάποιον ευρωπαίο επιχειρηματία, του οποίου το όνομα δεν έχει γίνει γνωστό.

Ο Abosch αφηγήθηκε την ιστορία της πατάτας στους Sunday Times κι αποκάλυψε το παρασκήνιο πίσω από την πώλησή της: "Είχαμε πιει καναδυό κρασιά και μου είπε 'Μ' αρέσει πολύ αυτό'. Άλλα δυο ποτήρια κρασί και μου λέει 'Το θέλω πολύ αυτό'". Εκείνος και ο επιχειρηματίας έκαναν το deal λίγες μέρες αργότερα και τελικά έφτασε να γίνει το απιο ακριβοπληρωμένο έργο του. 

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Παρίσι μετά τους Ολυμπιακούς, ο Σουρεαλισμός ήρθε να κατακτήσει την πόλη

Φωτογραφία / Μια επίσκεψη σε ένα Παρίσι που αναζητά την επόμενη μέρα

Στο ανακαινισμένο Grand Palais, με επίκεντρο τον σουρεαλισμό, την τέχνη και καλεσμένο τον Τζιμ Τζάρμους, η Paris Photo 2024 καθρεφτίζει μια πόλη που επαναπροσδιορίζεται πολιτιστικά μετά τους Ολυμπιακούς.
ΟΡΕΣΤΗΣ ΣΕΦΕΡΟΓΛΟΥ
Φωτογραφική έκθεση για την επανένωση της Γερμανίας 35 χρονια μετά από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου

Πολιτισμός / Φωτογραφική έκθεση για την επανένωση της Γερμανίας 35 χρονια μετά από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου

Με αφορμή τα 35 χρόνια από την Πτώση του Τείχους (09.11.89) μια φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Dream on- Βερολίνο, δεκαετία του 90» αποτυπώνει την κρίσιμη αυτή δεκαετία μετάβασης ανάμεσα στο παρελθόν και το αβέβαιο μέλλον, την αισιοδοξία και το φόβο για το νέο Βερολίνο
ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Η αθέατη Αίγυπτος του Denis Dailleux

Φωτογραφία / Η αθέατη Αίγυπτος του Denis Dailleux

Ο βραβευμένος Γάλλος φωτογράφος που έχει καταγράψει μοναδικά τις φτωχογειτονιές του Καΐρου, τους γονείς των Μαρτύρων της Επανάστασης, νεαρούς γυμνασμένους άντρες δίπλα σε μαυροφορεμένες μανάδες αλλά και λαμπερούς σταρ του κινηματογράφου, εξηγεί πώς ξεκίνησε η ιδιότυπη και πολύχρονη αυτή διαδρομή του.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ισπανία: Έκθεση αφιερωμένη στο έργο του Ίρβινγκ Πεν στο Ίδρυμα MOP στη Λα Κορούνια

Φωτογραφία / Ισπανία: Έκθεση αφιερωμένη στο έργο του Ίρβινγκ Πεν στο Ίδρυμα MOP στη Λα Κορούνια

Πορτρέτα διάσημων και σκηνές δρόμου περιλαμβάνονται στην έκθεση «Irving Penn: Centennial» που διοργανώνεται από το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης και παρουσιάζεται στην Ισπανία
LIFO NEWSROOM
Ζήτημα ζωής και θανάτου: Το θρυλικό φωτογραφικό βιβλίο του Peter Hujar επανεκδίδεται μετά από σχεδόν μισό αιώνα

Φωτογραφία / Ζήτημα ζωής και θανάτου: Το θρυλικό φωτογραφικό βιβλίο του Peter Hujar επανεκδίδεται μετά από σχεδόν μισό αιώνα

Το λεύκωμα «Portraits in Life and Death» εξελίχθηκε σε θρύλο τις δεκαετίες μετά τον θάνατο του φωτογράφου το 1987 και έγινε το σύμβολο ενός χαμένου κόσμου που ζούσε και δημιουργούσε στο νεοϋρκέζικο downtown.
THE LIFO TEAM
Enri Canaj, φωτογράφος

Φωτογραφία / Enri Canaj: «Δεν έχω εξοικειωθεί με τον πόνο»

Ο φωτογράφος των ασπρόμαυρων κάδρων, που κατέγραψε την Ελλάδα της κρίσης και το μεταναστευτικό ζήτημα της Ευρώπης, μιλά για τη δική του πορεία μετανάστευσης, για το πώς ο ερχομός του από τα Τίρανα στην Αθήνα ήταν μια «έκρηξη» μέσα στο κεφάλι του. Και είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας
M. HULOT
Οι φιναλίστ του διαγωνισμού φωτογραφίας Australian Life 2024 - σε εικόνες

Φωτογραφία / Η ζωή στην Αυστραλία μέσα από τον διαγωνισμό φωτογραφίας Australian Life 2024

Εκτροφή προβάτων, βρικόλακες στο σαλόνι, Αβορίγινες στη γη τους και στα σπίτια τους: Μια περιήγηση στην Αυστραλία μέσα από τις εικόνες των φιναλίστ του διαγωνισμού φωτογραφίας Australian Life 2024.
THE LIFO TEAM
Κοιτάζοντας τους άλλους: Η Μαρτίν Φρανκ στην Άνδρο 

Φωτογραφία / «Κοιτάζοντας τους άλλους»: Οι ανθρωποκεντρικές εικόνες της Μαρτίν Φρανκ σε μια έκθεση στην Άνδρο

Στη χώρα της Άνδρου, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, 150 φωτογραφίες και αρχειακό υλικό αναδεικνύουν τη δημιουργική πορεία μιας καλλιτέχνιδας που παραμένει ελάχιστα γνωστή σήμερα στη διεθνή κοινότητα ενώ το έργο της συχνά ταυτίζεται με αυτό του Καρτιέ-Μπρεσόν.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
100 χρόνια από τη γέννηση του Ρόμπερτ Φρανκ

Φωτογραφία / 100 χρόνια από τη γέννηση του Ρόμπερτ Φρανκ

Κατέγραψε την πραγματική Αμερική, έβρισκε τους πιο συναρπαστικούς χαρακτήρες ανάμεσα στους λιγότερο προνομιούχους, κατάφερε να αλλάξει για πάντα την πορεία της φωτογραφίας και του κινηματογράφου.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

σχόλια

9 σχόλια
Όσο υπάρχουν κορόιδα που προτίθενται να ξοδεύουν τέτοια ποσά για τέτοια πράγματα, καλά τους κάνει. Μην περιμένει όμως να θεωρείται και καλλιτέχνης από τον υπόλοιπο κόσμο.