Βγες με ένα κορίτσι που γράφει

Βγες με ένα κορίτσι που γράφει Facebook Twitter
3

 

Βγες με ένα κορίτσι που γράφει Facebook Twitter

Είναι εύκολο να αναγνωρίσεις ένα κορίτσι που γράφει ακόμη και από τις κάρτες που συνοδεύουν πάντα τα δώρα που κάνει. Κάθε ευκαιρία να αποτυπώσει τις σκέψεις της με τις πιο όμορφες λέξεις που μπορεί να βρει είναι ένα στοίχημα που της αρέσει να βάζει με τον εαυτό της.

Αν είσαι κι εσύ καλός με τις λέξεις έχεις ήδη προβάδισμα. Το κορίτσι που γράφει εκτιμά ιδιαιτέρως τους ευφυείς ανθρώπους κι ακόμη περισσότερο τις ενδιαφέρουσες συζητήσεις.

Πάνω από κάθε άλλο χαρακτηριστικό σου, θα ενδιαφέρεται για όσα έχεις να της πεις και όσα καινούρια πράγματα μπορείς να της μάθεις. Αν αρέσεις σε ένα κορίτσι που γράφει, θα σε ακούει να αφηγείσαι με τις ώρες οποιαδήποτε ιστορία χωρίς ποτέ να βαρεθεί. Με τον ίδιο ενθουσιασμό θα βρει τρόπους να σε κάνει αθάνατο μέσα από τις λέξεις της. Όσο περισσότερο χρόνο περνάτε μαζί τόσο πιο συχνά θα εμφανίζεσαι σε τυχαίες ιστορίες.

Βγες λοιπόν με ένα κορίτσι που γράφει γιατί θα σου δείξει πως είναι να δημιουργείς κάτι με αφορμή ένα χαμόγελο ή ένα βλέμμα. Θα σου διαβάζει βέβαια σπάνια όσα έγραψε και ακόμη πιο σπάνια θα παραδέχεται πως εσύ είσαι ο λόγος. Θα σε παραπέμπει όμως συχνά σε κείμενα άλλων ανθρώπων. Κάθε αγαπημένο της κείμενο είναι για εκείνη σαν μια αγκαλιά που μπορεί να μοιραστεί με όποιον το επιθυμεί όσο μακριά κι αν βρίσκεται.  Εμμέσως επίσης κάθε κείμενο που στέλνει αποκαλύπτει όσα δεν είναι έτοιμη ακόμη να πει.

Σε αντίθεση με το κορίτσι που διαβάζει και θέλει να ζήσει τις ιστορίες των βιβλίων της, το κορίτσι που γράφει θέλει πρώτα να ζήσει για να γεμίσει μια μέρα με δικές της ιστορίες τις σελίδες των βιβλίων της.

Θα πιάσεις τον εαυτό σου να ντρέπεται που είσαι μέρος των κειμένων της, γιατί κάτι τέτοια τα κορόιδευες, άλλα μέσα σου κάτι θα νιώσει απρόσμενα οικείο. Σαν να ήλπιζες πάντα κάποιος να δει πέρα από την επιφάνεια και να γράψει και για εσένα.

Δεν σε χρειάζεται γιατί έχει κόσμους μέσα στο μυαλό της για να ταξιδεύει μέχρι το τέλος του χρόνου. Σε θέλει όμως δίπλα της για να ταξιδέψετε παρέα.

Το κορίτσι που γράφει έχει λέγειν και το πιο δυνατό της όπλο είναι το μυαλό και οι λέξεις της. 

Θα μισήσεις τον τρόπο που τις χρησιμοποιεί στις διαφωνίες.

Θα αγαπήσεις τον τρόπο που τις χρησιμοποιεί γενικά.

Σίγουρα όμως δε θα βαρεθείς ποτέ.

 

Αν θες να κάνεις κάτι όμορφο για εκείνη, γραψ’της ένα σημείωμα. Μια χειρόγραφη αφιέρωση στην πίσω πλευρά ενός βιβλίου, ενός δίσκου ή απλώς ένα post it στο ψυγείο. Και τα δώρα  έχουν την σημασία τους, άλλα οι λέξεις σου θα είναι πάντα το αγαπημένο της κομμάτι.

Το κορίτσι που γράφει θα σου ζητήσει μια μέρα εξηγήσεις γιατί δείχνεις ότι δεν τρελαίνεσαι με όσα ασχολείται και στην τελική λες ότι θα προτιμούσες να βρεις μια κοπέλα που να μην έχει τόσες απαιτήσεις. Μια κοπέλα που δεν ψάχνει να ανακαλύψει ανύπαρκτα νοήματα στις αίθουσες μουσείων. Μια κοπέλα που είναι απλή και συνεννοείστε εύκολα. Και θα το κάνεις. Θα φύγεις.

Μια μέρα θα διαβάσεις στο δρόμο ένα σύνθημα που θα σου θυμίσει εκείνη γιατί κάτι τέτοια της άρεζαν και σταματούσε να τα φωτογραφίσει και σε εκνεύριζε γιατί αργούσε. Θα σταματήσεις όμως εσύ αυτή τη φορά. Θα καταλάβεις ότι το κορίτσι που γράφει δεν είναι όσα έψαχνες. Είναι κάτι άλλο. Είναι αυτό που τελικά σου ταιριάζει.

Αν είσαι τυχερός θα προλάβεις. Αν είσαι τυχερός εκείνη θα θυμάται ακόμη πως εσύ είσαι ο λόγος που γράφει.

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γκάρι Ιντιάνα δεν μένει πια εδώ 

Απώλειες / Γκάρι Ιντιάνα (1950-2024): Ένας queer ήρωας του νεοϋορκέζικου underground

Συγγραφέας, ηθοποιός, πολυτάλαντος καλλιτέχνης, κριτικός τέχνης, ονομαστός και συχνά καυστικός ακόμα και με προσωπικούς του φίλους, o Γκάρι Ιντιάνα πέθανε τον περασμένο μήνα από καρκίνο σε ηλικία 74 ετών.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Τζούλια Τσιακίρη

Οι Αθηναίοι / Τζούλια Τσιακίρη: «Οι ταβερνιάρηδες είναι ευεργέτες του γένους»

Με διαλείμματα στο Παρίσι και τη Νέα Υόρκη, έχει περάσει όλη της τη ζωή στο κέντρο της Αθήνας - το ξέρει σαν την παλάμη της. Έχει συνομιλήσει και συνεργαστεί με την αθηναϊκη ιντελεγκέντσια, είναι άλλωστε κομμάτι της. Εδώ και 60 χρόνια, με τη χειροποίητη, λεπτολόγα δουλειά της στον χώρο του βιβλίου και με τις εκδόσεις «Το Ροδακιό» ήξερε ότι δεν πάει για τα πολλά. Αλλά δεν μετανιώνει για τίποτα απ’ όσα της επιφύλαξε η μοίρα «εις τον ρουν της τρικυμιώδους ζωής της».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«H woke ατζέντα του Μεσοπολέμου», μια έκδοση-ντοκουμέντο

Βιβλίο / Woke ατζέντα είχαμε ήδη από τον Μεσοπόλεμο

Μέσα από τις «12 queer ιστορίες που απασχόλησαν τις αθηναϊκές εφημερίδες πριν από έναν αιώνα», όπως αναφέρει ο υπότιτλος του εν λόγω βιβλίου που έχει τη μορφή ημερολογιακής ατζέντας, αποκαλύπτεται ένας ολόκληρος κόσμος βαμμένος στα χρώματα ενός πρώιμου ουράνιου τόξου.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Αθηναϊκές πολυκατοικίες: Η πιο ζωντανή ιστορία της πρωτεύουσας

Βιβλίο / Αθηναϊκές πολυκατοικίες: Η πιο ζωντανή ιστορία της πρωτεύουσας

Μια νέα ερευνητική έκδοση του Ιδρύματος Ωνάση, ευχάριστη και ζωντανή, αφηγείται την ιστορία της πολυκατοικίας αλλά και της πόλης μας με τις μεγάλες και τις μικρότερες αλλαγές της, μέσα από 37 ιστορίες.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Χυδαιότητα, ένα ελάττωμα της νεωτερικότητας

Βιβλίο / Χυδαιότητα, ένα ελάττωμα της εποχής μας

Το δοκίμιο «Νεωτερικότητα και χυδαιότητα» του Γάλλου συγγραφέα Μπερτράν Μπιφόν εξετάζει το φαινόμενο της εξάπλωσης της χυδαιότητας στην εποχή της νεωτερικότητας και διερευνά τη φύση, τα αίτια και το αντίδοτό της.
ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ
«Μαθαίνεις να υπάρχεις μέσα στο γράψιμο και αυτό είναι επικίνδυνο»

Βιβλίο / «Μαθαίνεις να υπάρχεις μέσα στο γράψιμο και αυτό είναι επικίνδυνο»

Μια κουβέντα με τη Δανάη Σιώζιου, μία από τις πιο σημαντικές ποιήτριες της νέας γενιάς, που την έχουν καθορίσει ιστορίες δυσκολιών και φτώχειας και της οποίας το έργο έχει μεταφραστεί σε πάνω από 20 γλώσσες.
M. HULOT
«Τα περισσότερα περιστατικά αστυνομικής βίας εκδηλώνονται σε βάρος ειρηνικών διαδηλωτών»  

Βιβλίο / «Τα περισσότερα περιστατικά αστυνομικής βίας εκδηλώνονται σε βάρος ειρηνικών διαδηλωτών»  

Μια επίκαιρη συζήτηση με την εγκληματολόγο Αναστασία Τσουκαλά για ένα πρόβλημα που θεωρεί «πρωτίστως αξιακό», με αφορμή την κυκλοφορία του τελευταίου της βιβλίου της το οποίο αφιερώνει «στα θύματα, που μάταια αναζήτησαν δικαιοσύνη».
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

2 σχόλια