"Το Les diners de Gala είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στις ηδονές της γεύσης... Αν είστε ένας απ' αυτούς που μετρούν τις θερμίδες και μετατρέπουν την απόλαυση του φαγητού σε τιμωρία, κλείστε αμέσως αυτό το βιβλίο· είναι πολύ ζωντανό, πολύ επιθετικό και σίγουρα πολύ θρασύ για σας". Τάδε έφη Σαλβαδόρ Νταλί.
Το φαγητό και ο σουρεαλισμός συνομιλούν τέλεια μεταξύ τους: σεξ και αστακοί, κολάζ και κανιβαλισμός ή η συνάντηση ενός κύκνου με μια οδοντόβουρτσα σε περίπτωση ζαχαροπλαστική συνάντησης. Τα πολυτελή δείπνα του Σαλβαδόρ Νταλί (1904-1989) και της μούσας και συζύγου του, Gala (1894-1982), ήταν μυθικά. Και ευτυχώς, ο Νταλί δημοσίευσε ένα βιβλίο μαγειρικής το 1973, το Les Diners de Gala, που αποκαλύπτει μερικά από τα αισθησιακά, ευφάνταστα και εξωτικά στοιχεία που απογείωναν τα περιβόητα ... γκαλά τους.
Ο εκδοτικός οίκος TASCHEN,με μια καινούργια του έκδοση, ανατυπώνει και τις 136 συνταγές σε 12 κεφάλαια με τις ιδιαίτερες εικονογραφήσεις του Νταλί και είναι χωρισμένη σε κεφάλαια ανά γεύμα (πρωινό, μεσημεριανό, δείπνο κ.λπ.), ενώ περιέχει και συνταγές αφροδισιακών. Οι εικονογραφήσεις και οι συνταγές συνοδεύονται και από κάποιες –ίσως εξωφρενικές– θεματικές προτάσεις του Νταλί για συζητήσεις κατά τη διάρκεια του δείπνου, όπως για παράδειγμα: «Το σαγόνι είναι ο καλύτερος σύμμαχός μας για να κατανοήσουμε τη φιλοσοφική γνώση».
Όλες αυτές οι πλούσιες συνταγές μπορούν να μαγειρευτούν στο σπίτι, αν και κάποιες απαιτούν μεγάλη επιδεξιότητα και ένα πολύ καλά οργανωμένο και εφοδιασμένο ντουλάπι. Πρόκειται, ουσιαστικά, για μια παλιομοδίτικη κουζίνα με γεύματα κορυφαίων Γάλλων σεφ από βραβευμένα εστιατόρια όπως τα Lasserre, La Tour d' Argent, Maxim's, και το Le Train Bleu. Το καλό και ηδονικό γούστο, πάντως, δεν είναι ποτέ εκτός μόδας.