Kill the bitch you got in ya!

Kill the bitch you got in ya! Facebook Twitter
0

Η μέρα ξεκίνησε εντελώς σουρεαλιστικά. Στο καφενείο χωρίς όνομα της οδού Σαρρή που βρίσκεται στον πίσω χώρο ενός μικρού ψιλικατζίδικου, τρώω με μια φίλη κοτόπουλο ψητό, θεϊκές τηγανητές πατάτες και μια χωριάτικη. Το μαγαζί μοιάζει να βρίσκεται χωμένο σε κάποιο χωριό κοντά στον Έβρο. Σε μια γωνιά, μια τηλεόραση προβάλλει από κλειστό κύκλωμα τον χώρο του ψιλικατζίδικου. Αρχικά νομίζουμε ότι είναι video art. Η κυρία που έχει το μαγαζί είναι σκυμμένη σε ένα πιάτο και τρώει, κάνοντας συχνά διαλείμματα, κατά τα οποία επιδίδεται σε έναν αυτοσχεδιαστικό αριστουργηματικό μονόλογο με θέμα τους U2, τους μετανάστες, τη βρόμα της περιοχής («πορτοφόλι με 100.000 να σου πέσει κάτω, δεν σκύβεις να το σηκώσεις»), τους πούστηδες (sic) πολιτικούς και το εξώγαμο της Τίνας Μπιρμπίλη. Ούτε ο Πέτρος Φιλιππίδης στο απέναντι θέατρο, το Ήβη, που σκηνοθετεί 2 παραστάσεις τον ερχόμενο χειμώνα δεν πρέπει να έχει τέτοια ρέντα ένα ζεστό σαββατιάτικο μεσημέρι, ειδικά όταν το διπλανό βενζινάδικο παίζει Lady Gaga στη διαπασών. Λίγο αργότερα, σε ένα άλλο καφενείο, σε μια στοά της περιοχής, κάθομαι σε ένα τραπέζι με 6 ηλικιωμένους ανάμεσα σε γαύρο τηγανητό, λουκάνικα, μπίρες και έναν λόφο μαριχουάνα, που μεταμορφώνεται σε τεράστια joints, τα οποία γυρνάνε στην ομήγυρη, ενώ στα ηχεία παίζει «Το πλαστό το πασαπόρτι σαν και την καρδιά σου μόρτη», με ένα συριγμό που σου τρυπάει τα' αυτιά. Ιστορίες από τα κουτσαβάκια της περιοχής, λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο πίσω στη δεκαετία του '60, κοινές αυλές, χαμένες λαϊκές ταβέρνες, ένα jourfix χαμένο σε συνήθειες του παρελθόντος, αληθινό και μόρτικο. Και ύστερα ήρθε η Τζώρτζια (aka Sugahspank!). Με μια κορδέλα στα μαλλιά και λεοπάρ παντελόνι, πάνω στην ταράτσα του Ρεσιτάλ στα Εξάρχεια. Είμαστε μόνοι μας σε αυτό το αχανές μέρος με τα δυο επίπεδα, τα κεραμικά ομοιώματα της Αφροδίτης της Μήλου, τη λεοπάρ (πάει με το παντελόνι της) επένδυση στο μπαρ, ένα βαλσαμωμένο φίδι, ένα χέρι από κούκλα dummy και μπουκάλια που περιέχουν έτοιμα κοκτέιλ που αναγράφουν πάνω σε αυτοκόλλητα τα ονόματά τους: Ελληνική Αμαρτωλή Περιπέτεια, Καυτές Αθηναϊκές Νύχτες, Κατήφορος, Απόψε ή Ποτέ, Διψασμένο Κορμί... Έχουμε κάτσει στο roof garden, δίπλα στη λίμνη με τα πλαστικά νούφαρα, και η Τζώρτζια πίνει πίνα κολάντα σερβιρισμένη σε ένα ποτήρι με ομπρέλα και φέτα πεπόνι, σαν να ξέφυγε από υπαίθρια ντισκοτέκ των '80s, κάπου στο Ζούμπερι.  Μου λέει για τον Φέλιξ, τον ιδιοκτήτη. Ότι μοιάζει με τον Τζούμα και ότι είχε κάνει κάποτε τα γενέθλιά της εδώ, μαζί με έναν φίλο της που είχε ντυθεί Κρουέλα ντε Βιλ. Και ύστερα σκάει μια γιγάντια νυχτοπεταλούδα poy στροβιλίζεται μπροστά μας και διακόπτει τον καταιγιστικό ρυθμό αυτoύ του κοριτσιού που ηχογραφεί ως Sugahspank! και όταν ακούς τη φωνή της στο άλμπουμ νομίζεις ότι έχει γεννηθεί στο Spanish Harlem, ότι πέρασε την εφηβεία της προσπαθώντας να μπει στη ζούλα στο Apollo (και τα μεσημέρια μάλλον καθόταν όρθια σε μια γωνιά στους 116 δρόμους γωνία με 5η Λεωφόρο και τραγουδούσε τα μπλουζ). Είναι βέρα Πειραιώτισσα, έχει τη μαγκιά μια ρεμπέτισσας και μιλάει φαρσί τα πασαλιμανιώτικα, αλλά με μια sexy allure, κάπως σαν τη Μ.Ι.Α. Στα ηχεία παίζει ένα κομμάτι του Bryan Ferry. O Photoharrie μας λέει για ένα bdsm party με 60άρηδες που είχε πετύχει κάποτε εδώ. Ήταν, λέει, ντυμένοι με αυτά τα δερμάτινα λουριά, που σε αφήνουν σχεδόν γυμνό, και λικνίζονταν στον χώρο με goth μουσική (η αλήθεια είναι ότι το μέρος μοιάζει με dungeon), ενώ σε κάποια φάση της βραδιάς έκαναν και κλήρωση με δώρο χρησιμοποιημένα γυναικεία φτηνιάρικα εσώρουχα. Η Τζώρτζια γελάει με αυτή την μπάσα φωνή της και μετά μας περιγράφει ιστορίες. Ιστορίες για ένα βράδυ στο beach bar Hobo στη Μεσσηνία, για μια almost famous περιοδεία που έκαναν φέτος και όπου ένα μεσημέρι τράκαραν το van σε μια ελιά, για έναν μουσικό της μπάντας της που λέγετε Άδωνις Γουλιέλμος, για μια λαϊκή αγορά στην Καλαμάτα όπου οι τσιγγάνοι πουλάνε κλοπιμαία, για τον γάμο του πρίγκιπα Νικόλαου στις Σπέτσες (έχει σπίτι εκεί), για την εφηβική της ηλικία που άκουγε Metallica, NWA και Nirvana και για ένα δισκάδικο στον Πειραιά (το Lollipost), που έγινε συνεταίρος, όταν πρότεινε στην ιδιοκτήτρια να της κάνει τα μαλλιά τζίβες, με αντάλλαγμα τσάμπα δίσκους βινυλίου. Και μετά, από τα ηχεία ακούγεται το «Last night I dreamt that somebody love me» των Smiths (ένα από τα πιο αγαπημένα μου κομμάτια όλων των εποχών) και όλα αλλάζουν. Τα λαμπάκια στην ταράτσα αναβοσβήνουν, η Μερόπη ζαλίζεται από αυτό το άρωμα στην ατμόσφαιρα που είναι κάτι μεταξύ γιασεμιού και πατσουλί, σε ένα τραπέζι μια παρέα που φοράει χάρτινα κωνικά καπελάκια στο κεφάλι σβήνει μια τούρτα γενεθλίων και οι θεατές του Μεγάλου Ύπνου φεύγουν από το Βοξ με τις ατάκες του Φίλιπ Μάρλοου στο υποσυνείδητό τους. Ένα μικρό κάδρο με τον Νταλί που γράφει «do it on the roof garden» είναι ακουμπισμένο σε μια γωνιά.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.