Πώς να φτιάξεις εύκολα παγωτό σε βαζάκι ή σε σακούλα

Πώς να φτιάξεις εύκολα παγωτό σε βαζάκι ή σε σακούλα Facebook Twitter
Υπάρχουν δύο πολύ απλοί τρόποι να φτιάξεις παγωτό οι οποίοι μοιάζουν περισσότερο με σχολικό πείραμα παρά με συνταγή – διασκεδαστικοί και γρήγοροι.
0



ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ πραγματικό, κλασικό παγωτό. Αυτό θέλει ξεχωριστή τέχνη, φαντεζί μηχανές και πολλές ώρες. Μερικές φορές όμως έχει πλάκα και να κόβεις δρόμο, ειδικά όταν αυτός καταλήγει σε παγωμένη κρέμα.

Υπάρχουν δύο πολύ απλοί τρόποι να φτιάξεις παγωτό οι οποίοι μοιάζουν περισσότερο με σχολικό πείραμα παρά με συνταγή – διασκεδαστικοί και γρήγοροι. Ο ένας περιλαμβάνει κρέμα γάλακτος και ένα βάζο και ο άλλος κρέμα γάλακτος, παγάκια και δύο πλαστικές σακούλες τροφίμων που κλείνουν με φερμουάρ (zip lock). Και στις δύο περιπτώσεις σημασία έχει το συνεχές κούνημα του μίγματος (γυμναστική για τα μπράτσα). Αυτό είναι που, όπως και στη περίπτωση της παγωτομηχανής, αποτρέπει τη δημιουργία κρυστάλλων και δίνει παγωμένη κρέμα αντί για ένα μεγάλο παγάκι.

Μπορεί το αποτέλεσμα των δύο αυτών μεθόδων να μην είναι η πιο φίνα κρέμα που δοκίμασες ποτέ. Αλλά ποιος νοιάζεται; Είναι παγωτό!

Αυτοσχεδίασε ελεύθερα προσθέτοντας κομμένα φρούτα, μαρμελάδα, ξηρούς καρπούς, φυστικοβούτυρο, τριμμένη καρύδα, κανέλα, θρυμματισμένα μπισκότα ή ό, τι άλλο σου αρέσει.  

Παγωτό σε βαζάκι (2 μερίδες)

Υλικά

1 κούπα κρέμα γάλακτος

1 ½ κ.σ. ζάχαρη

1 ½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Μια μικρή τσιμπιά αλάτι

1 βάζο των 500 ml με καπάκι (κατά προτίμηση mason jar). Αν δεν έχεις βάζο κατάλληλο για κατάψυξη μπορείς να μεταφέρεις το μείγμα σε άλλο δοχείο πριν το καταψύξεις.  

Εκτέλεση

• Βάλε την κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και αλάτι στο βάζο και κλεισ' το καλά με το καπάκι του. Κούνησέ το δυνατά μέχρι η κρέμα να γίνει αφράτη (4-5 λεπτά). Ο όγκος της θα διπλασιαστεί σχεδόν. Πρέπει να είναι αδιαφανής και να καλύπτει το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας χωρίς να γλιστράει. (Τώρα μπορείς να προσθέσεις ό, τι άλλη γεύση θες στο παγωτό).


• Πάγωσε το βάζο για 3 ώρες ή μέχρι να στερεοποιηθεί. Βγάλ' το από το βάζο με ένα κουτάλι και σέρβιρε με ό, τι topping θες.

Πώς να φτιάξεις εύκολα παγωτό σε βαζάκι ή σε σακούλα Facebook Twitter
Αυτοσχεδιάσε ελεύθερα προσθέτοντας κομμένα φρούτα, μαρμελάδα, ξηρούς καρπούς, φυστικοβούτυρο, τριμμένη καρύδα, κανέλα, θρυμματισμένα μπισκότα ή ό, τι άλλο σου αρέσει.

Παγωτό σε σακούλα (1-2 μερίδες)

Υλικά

1 κούπα κρέμα γάλακτος

2 κ.σ. ζάχαρη

1 ½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Μια μικρή τσιμπιά αλάτι

2 σακούλες τροφίμων (zip lock, μία μικρή και μια μεγάλη)

3 κούπες πάγο

1/3 κούπας θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση

• Βάλε τη κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι (& θρυμματισμένα μπισκότα ή ό, τι άλλο θες) στη μικρή σακούλα και κλείσε την αφαιρώντας όσο περισσότερο αέρα μπορείς. Κούνα για λίγο τη σακούλα μέχρι να αναμιχθούν τα υλικά.


• Στη μεγαλύτερη σακούλα ανακάτεψε τα παγάκια με το αλάτι.


• Βάλε τη σακούλα με την κρέμα μέσα στη σακούλα με τον πάγο.


• Κλείσε την καλά και ανακίνησέ τη δυνατά μέχρι το μείγμα στη μικρή σακούλα να στερεοποιηθεί (περίπου 10 λεπτά).

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνταγές με κουνουπίδι

Γεύση / Συνταγές με κουνουπίδι, με ένα από τα «δώρα» της χειμωνιάτικης κουζίνας

Ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος μοιράζεται ιδέες που έχουν το κουνουπίδι για πρωταγωνιστή, πιάτα που μπορούν να σταθούν τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ