Τα βραβευμένα προϊόντα Agrifarm έχουν τις πρώτες στην Ελλάδα φυσικές συσκευασίες χωρίς καθόλου πλαστικό

Τα βραβευμένα προϊόντα Agrifarm έχουν τις πρώτες στην Ελλάδα φυσικές συσκευασίες χωρίς καθόλου πλαστικό Facebook Twitter
Η συνέργεια με μικρούς παραγωγούς και η συνεχής αναζήτηση νέων καλλιεργητών βρίσκονται στο επίκεντρο του καινοτόμου μοντέλου «Refarming Greece» που παρουσιάζει η AgriFarm με στόχο την ανάδειξη των ελληνικών ποικιλιών.
0

H AgriFarm αποτελεί μοντέλο για το πώς η βιώσιμη επιστροφή στην τοπική αγροτική παραγωγή γίνεται πράξη. «Κάθε καλοκαίρι, νέοι αγρότες από μικρά χωριά σε Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία και Μακεδονία συλλέγουν τη σοδειά τους με ιδιαίτερη φροντίδα και μεράκι, αποκλειστικά από επιλεγμένα οικογενειακά αγροκτήματα». Ακούγεται σαν την αρχή ενός παραμυθιού. Σαν αυτό το «μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας αγρότης»... Κι όμως, πρόκειται για μια ιστορία πέρα για πέρα αληθινή, που αφηγείται η AgriFarm μέσα από το επιχειρηματικό μοντέλο με πρωταγωνιστές ομάδες νέων αγροτών που καλλιεργούν σε μικρά χωριά με ιδιαίτερα μικροκλίματα ξεχωριστές ποικιλίες οσπρίων και ρυζιού.


Η συνέργεια με μικρούς παραγωγούς και η συνεχής αναζήτηση νέων καλλιεργητών βρίσκονται στο επίκεντρο του καινοτόμου μοντέλου «Refarming Greece» που παρουσιάζει η AgriFarm με στόχο την ανάδειξη των ελληνικών ποικιλιών αλλά και τον σεβασμό προς το περιβάλλον, προτείνοντας τεχνολογίες στις οποίες αποφεύγεται η εκτεταμένη χρήση λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων.

Όλα καλλιεργούνται κυρίως από νέους αγρότες στις περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας και της Δυτικής Μακεδονίας, όπου και επιστρέφει μέρος των εσόδων της AgriFarm μέσα από την πρωτοβουλία της «Refarming Greece», με σκοπό να ενισχυθούν οι κοινότητες και να εξελίσσονται οι παραγωγές τους.


Σημαντικό κομμάτι της πρωτοβουλίας αποτελεί η δημιουργία μιας συσκευασίας που, εκτός από το εντυπωσιακό δημιουργικό, έχει να προτείνει μια εναλλακτική, οικολογική λύση packaging, η οποία αντλεί έμπνευση από το παρελθόν. Από τότε που οι γιαγιάδες αποθήκευαν τα ζυμαρικά και τα όσπρια σε παλιές μαξιλαροθήκες, για να τα κρατήσουν φρέσκα και προφυλαγμένα. Τότε που το πλαστικό δεν είχε εξελιχθεί σε περιβαλλοντικό εφιάλτη και το τρόφιμο, ως ύψιστο αγαθό, δεχόταν όλη τη φροντίδα της νοικοκυράς. Αυτή η φιλοσοφία βρίσκει εφαρμογή στις ξεχωριστές συσκευασίες της AgriFarm από 100% βαμβακερό υλικό, με πλήρη απουσία πλαστικού, οι οποίες διηγούνται μια μικρή ιστορία και κέρδισαν το 2014 το δεύτερο βραβείο στα European Design Awards.

Τα βραβευμένα προϊόντα Agrifarm έχουν τις πρώτες στην Ελλάδα φυσικές συσκευασίες χωρίς καθόλου πλαστικό Facebook Twitter
Η Agrifarm ιδρύθηκε το 2014 από τον Δημήτρη Γκρεμυλογιάννη

Εξάλλου, η μείωση της κατανάλωσης του νερού κατά 40% στην καλλιέργεια των οσπρίων, η συνεχής μελέτη και η εκπαίδευση των αγροτών σε μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον είναι το αποτύπωμα που αφήνει η AgriFarm μέσα από το πρόγραμμά της.

Ένα αποτύπωμα που περιλαμβάνει ακόμα και δωρεάν συμβουλευτική για καλλιεργητές, ώστε να μπορούν να αξιοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες με τρόπο που να ευνοεί τη βιωσιμότητα των καλλιεργειών τους. Στόχος δεν είναι μόνο η υποστήριξη των παραγωγών αλλά και των τόπων τους. Αυτών των πανέμορφων χωριών που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, με την ευλογημένη γη που χαρίζει απλόχερα ποικιλίες που ξεχωρίζουν: φάβα κομμένη από λαθούρι,φασόλια μέτρια ή γίγαντες, ρεβίθια μικρά, φακές ψιλές, ρύζι Καρολίνα και νυχάκι ή ακατέργαστο.

Τα βραβευμένα προϊόντα Agrifarm έχουν τις πρώτες στην Ελλάδα φυσικές συσκευασίες χωρίς καθόλου πλαστικό Facebook Twitter
Οι πρώτες φυσικές συσκευασίες χωρίς πλαστικό


Όλα καλλιεργούνται κυρίως από νέους αγρότες στις περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας και της Δυτικής Μακεδονίας, όπου και επιστρέφει μέρος των εσόδων της AgriFarm μέσα από την πρωτοβουλία της «Refarming Greece», με σκοπό να ενισχυθούν οι κοινότητες και να εξελίσσονται οι παραγωγές τους. Όσο για τα προϊόντα, έχουν τοποθετηθεί ήδη στο Λονδίνο και έχουν αποκτήσει παρουσία στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά, ενώ από το 2018 μπορείς να τα βρεις σε επιλεγμένες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και ντελικατέσεν στην Ελλάδα.

Τα βραβευμένα προϊόντα Agrifarm έχουν τις πρώτες στην Ελλάδα φυσικές συσκευασίες χωρίς καθόλου πλαστικό Facebook Twitter


Άλλωστε, είναι σίγουρο πως μόλις δεις τη συσκευασία, θα την ξεχωρίσεις, γιατί θα σου θυμίσει κάτι από την αγνότητα παλιότερων εποχών, τότε που η γεύση είχε όλη την αυθεντικότητα της φύσης.

www.agrifarm.gr

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Από Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Γεύση / Από το Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Σε μακαρονάδα ή παστός με ρεβίθια, ή λεμονάτος με ολόκληρα κρεμμύδια: Από το ένα πέλαγος στο άλλο, το τελετουργικό μας πιάτο παίρνει διαφορετικές μορφές, αποτελώντας ένα εκλεκτό έδεσμα της ελληνικής cucina povera.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM