Το Noah άνοιξε στο Πάρκο Ελευθερίας και θυμίζει μία αυλή στη Λατινική Αμερική

Το Noah άνοιξε στο Πάρκο Ελευθερίας και θυμίζει μία αυλή στη Λατινική Αμερική Facebook Twitter
Το μεγάλο γλυπτό της εισόδου είναι ένα χέρι το οποίο σχηματίζει τη λέξη «σ' αγαπώ» στη νοηματική και περιτριγυρίζεται από μεγάλα δέντρα, πολύ πράσινο, άνετα τραπέζια και λατινοαμερικάνικη διακόσμηση, μόλις εκατό μέτρα από τη Βασιλίσσης Σοφίας.
0



ΤΟ «ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ»
εστιατόριο, καφέ και μπαρ, μέσα στο ομώνυμο πάρκο, θεωρούνταν από πολλούς ένα εμβληματικό μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας. Από όταν άνοιξε τις πόρτες του, το 1992, κατάφερε να φέρει στη ζωή ένα σκοτεινό και απόμακρο πάρκο στο Μέγαρο Μουσικής, που κάποτε φιλοξενούσε μόνο στρατιωτικά κτίρια και φυλακές. Μέχρι και το 2017, που έκλεισε οριστικά, είχε προσφέρει μία έξοδο διαφυγής από την πολύβουη Αθήνα, όχι μόνο σε σημαντικές προσωπικότητες της Ελλάδας και του εξωτερικού, αλλά και σε γενιές καθημερινών ανθρώπων, που έχουν πλέον να θυμούνται τις πιο όμορφες, νοσταλγικές αναμνήσεις.

Αυτό έχει σκοπό να κάνει για μία νέα γενιά Αθηναίων και μη το Noah, που άνοιξε τις πόρτες του πριν από μερικές μέρες, στη θέση που βρισκόταν κάποτε το «Πάρκο Ελευθερίας» και λίγο αργότερα το «My Park», αλλάζοντας ιδιοκτησία και βάζοντας ένα νέο «στοίχημα».

  

Καθετί στο Noah έχει τον δικό του ρόλο, όλα όμως είναι εξίσου σημαντικά: από τα signature cocktails τα οποία έχει επιμεληθεί προσεκτικά ο Βασίλης Νικήτας, μέχρι την πίτσα που ψήνεται στον πέτρινο φούρνο του μαγαζιού και τις επιλογές σε κρέας, ψάρι και vegetarian/vegan πιάτα, για τα οποία είναι υπεύθυνος ο Βασίλης Παπαθεοδώρου.

Σκοπός του Noah δεν είναι να αντικαταστήσει τις αναμνήσεις αυτές, αλλά να δώσει μία νέα ζωή σε ένα μέρος του πάρκου που αποτέλεσε το σημείο διασκέδασης του κέντρου για 25 χρόνια. «Δεν είχα στο μυαλό μου πως ήταν ένα εμβληματικό μαγαζί – θέλησα να το δουλέψω σαν να μην ήταν, γιατί αν το έκανα, ίσως να μην το αλλάζαμε τόσο. Θέλαμε να κάνουμε κάτι πολύ "δυνατό" – ένα iconic μαγαζί που θα δημιουργήσει νέα ιστορία», μας λέει ο Βασίλης Στεφανάκης, ένας από τους ιδιοκτήτες του Noah.

Το Noah άνοιξε στο Πάρκο Ελευθερίας και θυμίζει μία αυλή στη Λατινική Αμερική Facebook Twitter
Το ποτό, το φαγητό, η διακόσμηση, η μουσική – όλα δένουν τόσο πετυχημένα και αρμονικά μεταξύ τους, που η ατμόσφαιρα είναι εξωτική, χαλαρωτική και σίγουρα καλοκαιρινή.


Περπατώντας μέσα από το πάρκο Ελευθερίας και περνώντας μερικά λεπτά για να ανακαλύψεις την εντυπωσιακή είσοδο του Noah, νιώθεις πως πλησιάζεις ένα μέρος πολύ ξεχωριστό. Διακρίνοντας τα πορτοκαλί χρώματα και το μεγάλο συντριβάνι στην είσοδο, ξέρεις πως δεν θα βρεθείς σε ένα ακόμη καφέ-μπαρ. Το μεγάλο γλυπτό της εισόδου είναι ένα χέρι το οποίο σχηματίζει τη λέξη «σ' αγαπώ» στη νοηματική και περιτριγυρίζεται από μεγάλα δέντρα, πολύ πράσινο, άνετα τραπέζια και λατινοαμερικάνικη διακόσμηση, μόλις εκατό μέτρα από τη Βασιλίσσης Σοφίας. Αυτό ήταν άλλωστε και το «στοίχημα» που έβαλε η ομάδα του Noah – να μπορεί να δημιουργεί την αίσθηση πως κάνεις διακοπές και βρίσκεσαι σε κάποιο beach bar.

Αυτό το μαγικό συναίσθημα κατάφερε να δημιουργήσει και μέσω της διακόσμησης ο Άλεξ Πετράκης (που έχει σχεδιάσει και το Upopa Epops) έχοντας απλά την οδηγία να φτιάξει μία αυλή βγαλμένη από τη Λατινική Αμερική. Η συγκεκριμένη ιδέα δεν είναι άμεσα συνδεδεμένη με το μενού ποτών και φαγητών του Noah, αλλά βασίζεται στην κεντρική ιδέα του να δημιουργηθεί ένα καλοκαιρινό μαγαζί, που θα σηματοδοτεί την έναρξη της εποχής – και γύρω από αυτή την ιδέα χτίστηκε ολόκληρο.

Καθετί στο Noah έχει τον δικό του ρόλο, όλα όμως είναι εξίσου σημαντικά: από τα signature cocktails τα οποία έχει επιμεληθεί προσεκτικά ο Βασίλης Νικήτας, μέχρι την πίτσα που ψήνεται στον πέτρινο φούρνο του μαγαζιού και τις επιλογές σε κρέας, ψάρι και vegetarian/vegan πιάτα, για τα οποία είναι υπεύθυνος ο Βασίλης Παπαθεοδώρου. Για όσους δεν προτιμούν το αλκοόλ, οι επιλογές περιλαμβάνουν γευστικές λεμονάδες και νόστιμα smoothies ανάμεσα σε άλλα.

Το Noah άνοιξε στο Πάρκο Ελευθερίας και θυμίζει μία αυλή στη Λατινική Αμερική Facebook Twitter
Αυτός είναι και λόγος που το Noah ήδη ξεχωρίζει – δεν είναι ένα μπαρ, ένα εστιατόριο ή ένα καφέ. Δεν έχει ταμπέλα.

Το ποτό, το φαγητό, η διακόσμηση, η μουσική – όλα δένουν τόσο πετυχημένα και αρμονικά μεταξύ τους, που η ατμόσφαιρα είναι εξωτική, χαλαρωτική και σίγουρα καλοκαιρινή. Όλα αυτά έχει αγαπήσει ο κόσμος που γεμίζει το Noah από την πρώτη μέρα λειτουργίας του και μάλιστα, αποτέλεσε αφορμή έτσι ώστε να γίνονται σχέδια και για δεύτερο μπαρ που θα μπορεί να εξυπηρετήσει ακόμα περισσότερους.

Στα άμεσα σχέδια βρίσκεται και το project «πικ νικ», όπου όποιος το επιθυμεί θα μπορεί να φέρνει τα πράγματά του και να κάθεται στο γκαζόν του πάρκου απ' έξω, απολαμβάνοντας τον καλοκαιρινό ήλιο. Πριν από αυτό, θα έχει πάρει το χάρτινο κουτί πίτσας από το Noah (το οποίο έχει και τρίλιζα πάνω στο καπάκι) και το cocktail του, ενώ τα πρωινά του Σαββατοκύριακου θα μπορεί να κάνει μαθήματα γιόγκα, στο πλαίσιο ενός γενικότερου wellness προγράμματος που θα εμπλουτισθεί με τον καιρό. Ένας από τους στόχους των ανθρώπων πίσω από το Noah, είναι να δημιουργηθεί ενός είδους community, το οποίο θα ξεφεύγει από τα όρια του «μπαρ» και θα αποτελεί ένα spot για όσους θέλουν να ζήσουν το καλοκαίρι στο κέντρο της πόλης.

Αυτός είναι και λόγος που το Noah ήδη ξεχωρίζει – δεν είναι ένα μπαρ, ένα εστιατόριο ή ένα καφέ. Δεν έχει ταμπέλα. Το άνοιγμά του έχει σκοπό να σηματοδοτεί το ξεκίνημα του καλοκαιριού –ακόμα κι αν έξω δεν είναι ακόμα καλοκαίρι– και το κλείσιμό του να μοιάζει όπως όταν βρίσκεσαι στο λιμάνι του αγαπημένου σου νησιού και ετοιμάζεσαι να μπεις στο πλοίο για το ταξίδι της επιστροφής – τη στιγμή εκείνη που σκέφτεσαι «Τελείωσε; Κιόλας;».

Και το επόμενο βράδυ να είσαι ξανά εκεί. Να ξεκινάς τις διακοπές σου από την αρχή, νιώθοντας σαν να είσαι σε ένα εξωτικό beach bar, πολύ μακριά από την πόλη, πολύ κοντά στη φύση, διασκεδάζοντας πραγματικά, χωρίς να σκέφτεσαι τη βαβούρα της πόλης – ακόμα κι αν είσαι μερικά μέτρα μακριά της.

Το Noah άνοιξε στο Πάρκο Ελευθερίας και θυμίζει μία αυλή στη Λατινική Αμερική Facebook Twitter
Το Noah άνοιξε στο Πάρκο Ελευθερίας και θυμίζει μία αυλή στη Λατινική Αμερική Facebook Twitter
Το Noah άνοιξε στο Πάρκο Ελευθερίας και θυμίζει μία αυλή στη Λατινική Αμερική Facebook Twitter
Το Noah άνοιξε στο Πάρκο Ελευθερίας και θυμίζει μία αυλή στη Λατινική Αμερική Facebook Twitter
Το Noah άνοιξε στο Πάρκο Ελευθερίας και θυμίζει μία αυλή στη Λατινική Αμερική Facebook Twitter
Το Noah άνοιξε στο Πάρκο Ελευθερίας και θυμίζει μία αυλή στη Λατινική Αμερική Facebook Twitter

  

Noah, Ευζώνων, Πάρκο Ελευθερίας, Μέγαρο Μουσικής

www.noahlife.gr

210 7233419

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM
Alchemist

Γεύση / Στο Alchemist, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, η δυσφορία είναι στο μενού

Σε ένα εστιατόριο της Κοπεγχάγης σερβίρονται ωμές μέδουσες και παγωτό από αίμα γουρουνιού ενώ στην οροφή προβάλλονται βίντεο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για «γαστρονομική όπερα» ή για μια ηδονιστική υπερβολή;
THE LIFO TEAM
Kennedy

Γεύση / Kennedy: Για γαλλικά κρασιά, ψωμί με βούτυρο και ακροάσεις δίσκων

Στο νέο wine bar του κέντρου -που έχει πάρει το όνομα του από το biannual περιοδικό του Chris Kontos- θα βρίσκουμε κρασιά που δεν παίζουν αλλού στην Αθήνα ενώ η μουσική και ο ήχος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Γεύση / Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Ο σταρ σεφ που όλοι θεωρούν «δικό τους άνθρωπο», σε μια συνέντευξη για την κατάσταση της εστίασης στην Αθήνα και την επιλογή του να αποχωρήσει από τρία από τα μαγαζιά που έστησε στο κέντρο της πόλης.
M. HULOT
Εκπέμπει SOS ο ελληνικός αμπελώνας; Ο γκουρού της αμπελουργίας Στέφανος Κουνδουράς απαντά.

Το κρασί με απλά λόγια / Εκπέμπει SOS ο ελληνικός αμπελώνας; Ο γκουρού της αμπελουργίας Στέφανος Κουνδουράς απαντά

Ο καθηγητής αμπελουργίας Στέφανος Κουνδουράς εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κατάσταση που επικρατεί στον ελληνικό αμπελοοινικό κόσμο αυτήν τη στιγμή.
THE LIFO TEAM
CHECK Manari:

Γεύση / Manari: O Άρης Βεζενές έφτιαξε την ταβέρνα που έλειπε από το κέντρο

Με βλέμμα στην παράδοση, βελτιώνοντας όσα μπορούν να αναβαθμιστούν σε μια ταβέρνα το 2024 χωρίς να «κλοτσάνε», ο μεγάλος restaurateur προσφέρει κλασικά ταβερνίσια και προσιτά πιάτα, «μπινελίκια» και παϊδάκια-λουκούμια που θα ψήνονται στο κέντρο της πόλης - πράγμα σπάνιο πια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μαρία Ταμιωλάκη: «Η πορεία μου από το Μπορντό στις νομαδικές οινοποιήσεις»

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Ταμιωλάκη: «Η πορεία μου από το Μπορντό στις νομαδικές οινοποιήσεις»

Η οινολόγος Μαρία Ταμιωλάκη εξιστορεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη την εμπειρία της στo Μπορντό και στο Haute Brion, ένα από τα πιο εμβληματικά οινοποιεία στον κόσμο, στην επιστροφή στην Κρήτη και στη «gypsy wine making» φιλοσοφία.
THE LIFO TEAM
Bobota

Γεύση / Bobota: Προζυμένια ψωμιά που ψήνονται σε ένα σπίτι στη Νέα Σμύρνη

Μέσα από την ενασχόλησή του με το προζύμι και την αργή ωρίμανση, ο Γιώργος Τασούλας επαναπροσδιόρισε τη σχέση του με τον χρόνο. Από τις καραντίνες μέχρι σήμερα, ζυμώνει, ξεφουρνίζει και μοιράζει τα γεμάτα γεύση ψωμιά του πόρτα πόρτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ