Μπρους Σπρίνγκστιν: «Ο πατέρας μου ήταν συγχρόνως ο ήρωας μου και ο μεγαλύτερος εχθρός μου»

Μπρους Σπρίνγκστιν: «Ο πατέρας μου ήταν συγχρόνως ο ήρωας μου και ο μεγαλύτερος εχθρός μου» Facebook Twitter
Πάνω από ένα χρόνο συμπλήρωσε στο σανίδι του Μπρόντγουεϊ το «Αφεντικό» με τις one man show αναδρομές στη ζωή και το έργο του
0

Πάνω από ένα χρόνο συμπλήρωσε στο σανίδι του Μπρόντγουεϊ το «Αφεντικό» με τις one man show αναδρομές στη ζωή και το έργο του, που κινηματογραφήθηκαν από το Netflix και θα παρουσιαστούν ως ταινία από την τηλεοπτική πλατφόρμα στις 16 Δεκεμβρίου, μία μέρα μετά την οριστική λήξη των παραστάσεων.

Μόλις κυκλοφόρησε και το πρώτο επίσημο τρέιλερ του «Bruce Springsteen on Broadway», στο οποίο ο 69χρονος ροκ σταρ εμφανίζεται κατά τις προσωπικές αφηγήσεις πριν την ερμηνεία μερικών από τα πιο γνωστά κομμάτια του.

Μόλις κυκλοφόρησε και το πρώτο επίσημο τρέιλερ του «Bruce Springsteen on Broadway», στο οποίο ο 69χρονος ροκ σταρ εμφανίζεται κατά τις προσωπικές αφηγήσεις πριν την ερμηνεία μερικών από τα πιο γνωστά κομμάτια του.

Μεταξύ άλλων, μιλάει στο κοινό και για την αιώνια αγάπη προς τη μητέρα του αλλά και για τη σύνθετη και δύσκολη σχέση που είχε με τον πατέρα του:«Όταν ήμουν νέος και αναζητούσα μια φωνή για να αφηγηθώ τις ιστορίες μου, επέλεξα τη φωνή του πατέρα μου...Ο πατέρας μου ήταν συγχρόνως ο ήρωας μου και ο μεγαλύτερος εχθρός μου...»

«Η μητέρα μου ήταν άλλη ιστορία εντελώς», προσθέτει. «Εκπροσωπούσε πάντα την καλοσύνη, την αισιοδοξία, την ευγένεια. Με έκανα να καταλάβω για πρώτη φορά πόσο σημαντικό είναι ναι νοιώθεις περήφανος για κάποιον που αγαπάς».

 

Springsteen on Broadway

Οι «αυτοβιογραφικές» παραστάσεις του Μπρους Σπρίνγκστιν στο ιστορικό Walter Kerr Theatre της Νέας Υόρκης – χωρητικότητας μόλις 975 θέσεων – ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2017 και αρχικά ήταν προγραμματισμένες να διαρκέσουν για έξι εβδομάδες. Πήραν παράταση όμως τρεις φορές λόγω της ζήτησης των πολύτιμων εισιτηρίων που έφτασαν να αλλάζουν χέρια μέχρι και για 7.000 δολάρια.

Μετά από 236 παραστάσεις όμως – από Τρίτη μέχρι Σάββατο – το σώου λήγει τελικά στα μέσα του επόμενου μήνα αφού προηγουμένως έλαβε διθυραμβικές κριτικές («ίσως να μην έχει παρουσιαστεί ποτέ κάτι τόσο αληθινό – και όμορφο – στη σκηνή του Μπρόντγουεϊ», έγραψαν οι New York Times) ενώ ως αναγνώριση και από την θεατρική κοινότητα, ο Μπρους Σπρίνγκστιν παρέλαβε ένα ειδικό βραβείο Tony τον περασμένο Ιούνιο.

Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλέξης Παπαδημητρίου: Ο συνθέτης των επιτυχιών, που πέθανε προχθές

Απώλειες / Αλέξης Παπαδημητρίου (1944-2024): Ο συνθέτης επιτυχιών που τραγούδησαν όλοι οι Έλληνες

Τραγούδια του συνθέτη και τραγουδοποιού Αλέξη Παπαδημητρίου, που πέθανε προχθές σε ηλικία 80 ετών, είχαν ερμηνεύσει οι Μαρινέλλα, Πάριος, Καλογιάννης, Κανελλίδου κ.ά., όπως και όλη η ελληνική ποπ του ’80 και του ’90.
ΦΩΝΤΑΣ ΤΡΟΥΣΑΣ
Μια ιστορία για τη μουσική της ταινίας «Ρεμπέτικο»

Μουσική / Μια ιστορία για τη μουσική της ταινίας «Ρεμπέτικο»

Ο Σταύρος Ξαρχάκος περιγράφει όλα όσα συνέβησαν και τις δυσκολίες που υπήρξαν μέχρι να δημιουργηθεί το θρυλικό σάουντρακ, το οποίο τέσσερις δεκαετίες μετά θα παρουσιαστεί ολόκληρο για πρώτη φορά.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ