Fig Cafe: Ένα νέο all-day σποτ στο Παλαιό Φάληρο ομορφαίνει μια γειτονιά γεμάτη γραφεία

Fig Cafe: Ένα νέο all-day σποτ στο Παλαιό Φάληρο ομορφαίνει μια γειτονιά γεμάτη γραφεία Facebook Twitter
Eδώ η κουζίνα ετοιμάζει συνεχώς ολόφρεσκα πιάτα για κάθε στιγμή της ημέρας. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
0



ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΝΙΩΣΕΙ τη γεύση του φρεσκοκομμένου σύκου μετά την καλοκαιρινή σιέστα ένα απόγευμα του Αυγούστου, ξέρεις πώς είναι αυτή η αίσθηση της ανέμελης απόλαυσης που για λίγα λεπτά σε κάνει να ξεχνάς οτιδήποτε άλλο συμβαίνει γύρω σου. Αυτά τα συναισθήματα ξυπνά το Fig, το νέο all-day σποτ που δημιουργήθηκε στο Παλαιό Φάληρο για να ομορφύνει μια γειτονιά γεμάτη γραφεία εταιρειών, δικηγορικά γραφεία και λογιστές. Μέσα σε αυτή την τεχνοκρατική ατμόσφαιρα ξεπήδησε ένα πανέμορφο στέκι που σου φτιάχνει τη διάθεση για να ξεκινήσεις τη μέρα σου, να κάνεις διάλειμμα από τη δουλειά ή να πιεις το πιο απολαυστικό after office drink.


Οι ιδιοκτήτες, η Κωνσταντίνα και ο Βασίλης, αδέρφια και πολιτικοί μηχανικοί, δημιούργησαν έναν minimal χώρο, όπου το ξύλο και το τσιμέντο συνδυάζονται με τα μεταλλικά στοιχεία, αναδεικνύοντας μια μοντέρνα αισθητική που σε ενθουσιάζει από την πρώτη στιγμή.
Στο Fig ο πρωινός καφές θα σε ξυπνήσει με τον πιο γευστικό τρόπο, προσφέροντας επιλογές specialty και single origin της AREA51, που θα συνοδεύσεις με υγιεινές συνταγές πρωινών, σπιτικά κέικ και χειροποίητα γλυκά.

Άλλωστε, εδώ η κουζίνα ετοιμάζει συνεχώς ολόφρεσκα πιάτα για κάθε στιγμή της ημέρας, όπως δροσερές σαλάτες, μπέργκερ, σάντουιτς και λαχταριστές πίτσες που αποπνέουν σπιτική φροντίδα και πολλή αγάπη για την ποιοτική διατροφή. Ανάμεσα στις επιλογές του μενού, υπάρχουν εξαιρετικές vegan προτάσεις τόσο στις αλμυρές όσο και στις γλυκές συνταγές για όσους ακολουθούν αυτήν τη φιλοσοφία διατροφής – και όχι μόνο... (αρκεί να δοκιμάσεις το vegan κέικ με σύκο!)

Aυτό το στέκι ήρθε για να αποδείξει πως ένας χώρος μπορεί να γίνει οικείο συναίσθημα που σε κάνει να χαμογελάς!


Η λίστα κρασιών περιλαμβάνει εκλεκτές ετικέτες που έχει επιμεληθεί ο sommelier Δημήτρης Μπαλανίκας, ενώ στα κοκτέιλ θα βρεις την υπογραφή Elias Stergiopoulos. Προτάσεις κλασικές αλλά και signature –must-try η μείξη με σύκο– που μπορείς να απολαμβάνεις καθημερινά στον υπέροχο χώρο του Fig αλλά και κάθε Τετάρτη στο Happy Wednesday, που προσφέρει όλα τα κοκτέιλ με 6 ευρώ.

Fig Cafe: Ένα νέο all-day σποτ στο Παλαιό Φάληρο ομορφαίνει μια γειτονιά γεμάτη γραφεία Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO


Αν κάποιο απόγευμα προς βραδάκι βρεθείς στην περιοχή, εκείνη τη μαγική ώρα που έχει αδειάσει η γειτονιά, και ακούσεις από κάπου house lounge ήχους, να ξέρεις πως έρχονται από τον κήπο του Fig, ίσως την πιο όμορφη γωνιά της περιοχής που σε παρασύρει μακριά από την καθημερινότητα. Ανάμεσα σε όλα εκείνα που θα απολαύσεις –όλα εκλεκτά και διαλεγμένα με προσοχή– θα βρεις φυσικά και το σύκο σε διάφορες εκδοχές (αποξηραμένο, μαρμελάδα και τσάτνεϊ), για να σου θυμίζει πως απλά πράγματα μπορούν να σου φτιάξουν τη διάθεση.

Εξάλλου, αυτό το στέκι ήρθε για να αποδείξει πως ένας χώρος μπορεί να γίνει οικείο συναίσθημα που σε κάνει να χαμογελάς!
Fig – Ιt's a feeling!

Fig Cafe: Ένα νέο all-day σποτ στο Παλαιό Φάληρο ομορφαίνει μια γειτονιά γεμάτη γραφεία Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Πεντέλης 27, Παλαιό Φάληρο, 210 9426467, FΒ: figathens, Instagram: figathens, Ανοικτά: Δευτέρα-Παρασκευή, 7:00-23:00 

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς αποφασίζει κανείς να ανοίξει τώρα εστιατόριο στην Αθήνα;

Γεύση / Πώς αποφασίζει κανείς να ανοίξει τώρα εστιατόριο στην Αθήνα;

Οι άνθρωποι πίσω από τρία καταστήματα φαγητού που εμφανίστηκαν εν μέσω πανδημίας ‒ένα ιταλικό εστιατόριο, ένα ιδιαίτερο ψητοπωλείο και μια αποκλειστικά vegan τζελατερία‒ μιλούν για την απόφασή τους να ξεκινήσουν τώρα κάτι καινούργιο.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ
Στοα Φιξ: Η Γωγώ Δελογιάννη άνοιξε γαστρο-καφενείο σε μια στοά του κέντρου

Γεύση / Στοα Φιξ: Η Γωγώ Δελογιάννη άνοιξε γαστρο-καφενείο σε μια στοά του κέντρου

Κατεβήκαμε τα σκαλάκια της Στοάς Φιξ και συναντήσαμε τη δημοφιλή σεφ στο πρώτο προσωπικό της βήμα, ένα γαστρονομικό καφενείο που ίδια η ήθελε να μοιάζει με «κάτι ανάμεσα σε Ζόναρς και Δίπορτο».
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ