The Blind Spot: Δοκιμάσαμε τα νέα aperitivi του καταλόγου

The Blind Spot: Δοκιμάσαμε τα νέα aperitivi του καταλόγου Facebook Twitter
Το Blind Negroni με έξτρα συστατικά στη βασική συνταγή με τζιν, βερμούτ και Campari, το θυμάρι και τη φράουλα, διατηρούσε την πικράδα του, αλλά ήταν σαφέστατα πιο αρωματικό και πιο ελληνικό. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
0

Θεωρείται για πολλούς ένα hipster στέκι, κάτι που δεν καταλαβαίνω και μάλλον δεν θα καταλάβεις και εσύ, αφού συγκεντρώνει κόσμο με διαφορετικά στυλ και διαθέσεις, και ίσως εκεί να βρίσκεται η επιτυχία του.


Δίπλα στο γνωστό μπαρμπέρικο The Blind Dandies, δημιουργημένο από την ίδια ομάδα, το νέο καφέ του Χαλανδρίου δεν ακολουθεί το ύφος των μαγαζιών γύρω του και έτσι διαφοροποιείται ευχάριστα. Η διακόσμηση σε σκανδιναβικό ύφος και οι ρετρό λεπτομέρειες με τη συμμετοχή των πράσινων φυτών είναι, αδιαμφισβήτητα, ένας έξυπνος τρόπος για να δημιουργήσει κάποιος ένα μαγαζί που επιτρέπει στους καλεσμένους του να αναπνέουν ελεύθερα και να χαλαρώνουν.


Αφορμή για την επίσκεψή μου ήταν τα νέα aperitivi που πρόσθεσε στον κατάλογο ο Αλέξανδρος Steptensko, ο οποίος έχει αφομοιωθεί στην ομάδα εδώ και καιρό, προσφέροντας ακόμα περισσότερους λόγους για να ανανεώνεις με συνέπεια τις επισκέψεις σου στο Blind Spot. Εννοείται πως δεν θα μπορούσα να περιοριστώ μόνο στη δοκιμή των κοκτέιλ, όταν ξέρω πως μέσα στην ανοιχτή κουζίνα βρίσκεται ο Χρήστος Τσουφλάς με ενδιαφέρουσες γαστρονομικές προτάσεις.

Το καλύτερο που συμβαίνει στο Blind Spot είναι η συνολική διάθεση για αυτοσχεδιασμό και δημιουργία στο μενού.


Έτσι, ενώ περίμενα τον Αλέξανδρο να ετοιμάσει το πειραγμένο του negroni, μπόρεσα να απολαύσω ένα Salmon Bae με λευκό μπέγκελ, εξαιρετικό μαριναρισμένο σολομό, γουακαμόλε και φινόκιο. Αν το σκεφτείς, αυτό που μόλις περιέγραψα είναι η συντομογραφία ενός πλήρους πρωινού ή ενός δεκατιανού που θέλεις να σε κρατήσει μέχρι το απόγευμα και αποτυπώνει με ακρίβεια την διάθεση του Blind Spot για γεύσεις που κάνουν focus στην υγεία, την ενέργεια και την ευεξία.

The Blind Spot: Δοκιμάσαμε τα νέα aperitivi του καταλόγου Facebook Twitter
Το Blind Spot έχει διακόσμηση σε σκανδιναβικό ύφος και οι ρετρό λεπτομέρειες με τη συμμετοχή των πράσινων φυτών επιτρέπουν στους καλεσμένους να χαλαρώνουν. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO


Κάπου εδώ εμφανίστηκε μπροστά μου το Blind Negroni που ανυπομονούσα να δοκιμάσω, ως λάτρης του συγκεκριμένου κοκτέιλ. Με έξτρα συστατικά στη βασική συνταγή με τζιν, βερμούτ και Campari, το θυμάρι και τη φράουλα, το συγκεκριμένο negroni διατηρούσε την πικράδα του, αλλά ήταν σαφέστατα πιο αρωματικό και πιο ελληνικό.


Βέβαια, ως ανατροπή, ένα άλλο κοκτέιλ κέρδισε τις εντυπώσεις μου και αυτό ήταν το Blind Star με βάση τη βότκα και διανθισμένο με passion fruit, σπιτική anglaise, σορμπέ λεμόνι και Aperol. Η εξαιρετική ισορροπία στα συστατικά και η όξινη φρεσκάδα που άφηνε στο στόμα με έκαναν να το κατατάξω στη Νο1 θέση ανάμεσα στα τέσσερα που έφτασαν στο τραπέζι.


Και επειδή τα aperitivi έχουν δημιουργηθεί για να ανοίγουν την όρεξη, η σαλάτα Japan Pop με noodles φαγόπυρο, σέλερι, αγγούρι και έναν ζουμερό, τέλεια μαριναρισμένο σολομό, ήταν ό,τι έπρεπε για να μπορέσω να συνεχίσω τη δοκιμή τους με ακόμη μεγαλύτερη διάθεση.

The Blind Spot: Δοκιμάσαμε τα νέα aperitivi του καταλόγου Facebook Twitter
Ο Αλέξανδρος Steptensko πρόσθεσε νέα aperitivi στον κατάλογο. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
The Blind Spot: Δοκιμάσαμε τα νέα aperitivi του καταλόγου Facebook Twitter
Ο Χρήστος Τσουφλάς βρίσκεται στην ανοιχτή κουζίνα με ενδιαφέρουσες, γαστρονομικές προτάσεις. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO


Συνέχισα, λοιπόν, με το Aperol Sour που είναι ελαφρώς φθινοπωρινό, με Aperol, μανταρίνι, elderflower και λεμόνι και για το τέλος άφησα το διαχρονικής αξίας Gin n Tonic με Bulldog gin, elderflower tonic, κάρδαμο και φύλλα kafir lime που είναι μια από τις καλύτερες εκδοχές ενός κλασικού κοκτέιλ που έχω δοκιμάσει ποτέ.


Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω πως το καλύτερο που συμβαίνει στο Blind Spot είναι η συνολική διάθεση για αυτοσχεδιασμό και δημιουργία στο μενού. Αν ρωτήσεις τόσο τον Αλέξανδρο Steptensko όσο και τον Χρήστο Τσουφλά ποιες γεύσεις έχουν στα σκαριά και τι θα προσφέρουν στο νέο μενού, δεν έχουν μια ακριβή απάντηση.


Το μόνο σίγουρο που μπορούνε να πουν, πέρα από τα aperitivi, είναι τα δύο νέα πιάτα που πρόκειται και να γίνουν τα επόμενα best sellers του μαγαζιού. Το πρώτο είναι η κινόα με γαρίδες και πουρέ φινόκιο και το δεύτερο, οι κροκέτες πάπιας με σάλτσα κόκκινων σταφυλιών.


Επειδή το healthy μπορεί να είναι και απίστευτα γκουρμέ και το μίνιμαλ μπορεί να έχει μοναδική και ιντριγκαδόρικη γεύση, το Blind Spot είναι αποφασισμένο να συνεχίσει τις εκπλήξεις. Well done, παιδιά.

The Blind Spot: Δοκιμάσαμε τα νέα aperitivi του καταλόγου Facebook Twitter
Σαλάτα Japan Pop με noodles φαγόπυρο, σέλερι, αγγούρι και μαριναρισμένο σολομό. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
The Blind Spot: Δοκιμάσαμε τα νέα aperitivi του καταλόγου Facebook Twitter
Aperol Sour που είναι ελαφρώς φθινοπωρινό, με Aperol, μανταρίνι, elderflower και λεμόνι. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
The Blind Spot: Δοκιμάσαμε τα νέα aperitivi του καταλόγου Facebook Twitter
Gin n Tonic με Bulldog gin, elderflower tonic, κάρδαμο και φύλλα kafir lime. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
The Blind Spot: Δοκιμάσαμε τα νέα aperitivi του καταλόγου Facebook Twitter
Το Blind Star με βάση τη βότκα και διανθισμένο με passion fruit, σπιτική anglaise, σορμπέ λεμόνι και Aperol.. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

The Blind Spot, Αγίας Παρασκευής 29, Χαλάνδρι, Τηλέφωνο: 21 1118 7135, Facebook, Instagram

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Proveleggios: Το κερδισμένο στοίχημα του Σωτήρη Κοντιζά

Γεύση / Proveleggios: Το κερδισμένο στοίχημα του Σωτήρη Κοντιζά

Ο πεζόδρομος της Παραμυθίας, εκεί όπου το υπέροχο κτίριο του Αριστομένη Προβελέγγιου στέγαζε μέχρι πριν από μερικούς μήνες μια αποθήκη παιχνιδιών, είναι πλέον συνεχώς γεμάτος με κόσμο που έρχεται να δοκιμάσει το «όχι-εστιατόριο» του Σωτήρη Κοντιζά.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT