Η εμπειρία του fine dining στο MFlavours του ξενοδοχείου Athens Capital Hotel

Η εμπειρία του fine dining στο MFlavours του ξενοδοχείου Athens Capital Hotel Facebook Twitter
Σολομός σοτέ με πουρέ από φακές beluga, σαλάτα παντζάρι και σάλτσα beurre blanc με πορτοκάλι.
0

Άνοιξε τις πόρτες του μόλις πριν από έναν μήνα ως μέλος της εταιρείας ελληνικών ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε., ενταγμένο στο δίκτυο της Accor, φιλοδοξώντας να προσφέρει ξεχωριστή φιλοξενία όχι μόνο σε όσους θα το επιλέξουν για τη διαμονή τους αλλά και για όλους εκείνους που θα το επισκεφτούν για να απολαύσουν ένα γεύμα στο εστιατόριό του, να κάνουν ένα διάλειμμα στο καφέ ή να περάσουν μερικές χαλαρές ώρες στο roof garden με την πισίνα και τη συγκλονιστική θέα.


Το κτίριο όπου στεγάζεται είναι ένα από το πιο ιστορικά και χαρακτηριστικά της Αθήνας. Μπορεί όλοι να το θυμούνται ως τα γραφεία της Αγροτικής Τράπεζας, αλλά όταν άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του, στα τέλη της δεκαετίας του '50, ήταν το θρυλικό King's Palace, με το διάσημο καμπαρέ και τους ακόμα πιο διάσημους θαμώνες. Σήμερα εξακολουθεί να διατηρεί την κομψότητά του, ενώ η αρχιτεκτονική ομάδα MTArchitects, που ανέλαβε τον επανασχεδιασμό του, ανέδειξε μαγικά κάθε του λεπτομέρεια.

Αν σκεφτεί κάποιος τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η εστίαση το τελευταίο, μεγάλο διάστημα, θα καταλάβει πως η άφιξη του MFlavours στο πιο κομβικό σημείο της πόλης είναι μια όμορφη ανάσα ζωής, ελπίδας και ομορφιάς που χρειαζόμαστε όλοι. 


Γι' αυτό, ακόμα κι αν έχεις αποφασίσει να επισκεφτείς μόνο το εστιατόριο MFlavours που βρίσκεται στον 9ο όροφο, δεν γίνεται να μην κάνεις ένα γρήγορο πέρασμα και από τους άλλους χώρους του ξενοδοχείου, ανακαλύπτοντας μοναδικά έργα τέχνης αλλά και τις ιδιαίτερες λεπτομέρειες που έχει προσθέσει η MKV Design στη διακόσμησή του.

Το ξενοδοχείο, σε συμφωνία με το πνεύμα όλων των MGallery Hotel Collection, είναι σαν μια γκαλερί ή σαν ένα μουσείο τέχνης που εξελίσσεται σε όλους τους χώρους του, από τις σουίτες και τα δωμάτια μέχρι την αίθουσα του Galerie Café και τους κοινόχρηστους χώρους, όπου μπορεί κανείς να βρει έργα αναγνωρισμένων αλλά και ανερχόμενων Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως ο Γιάννης Μόραλης, ο Γιάννης Αδαμάκος, ο Σπύρος Βασιλείου, ο Δημοσθένης Κοκκινίδης και πολλοί άλλοι.

Φυσικά, το πιο εντυπωσιακό και επιβλητικό έργο που μπορεί κάποιος να θαυμάσει είναι το εμβληματικό «Mappemonde» του γλύπτη Γεωργίου Λάππα, του οποίου η εγκατάστασή ξεκινά με το κεντρικό κομμάτι της σύνθεσης στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου, ενώ τα περίπου 3.000 κομμάτια που το απαρτίζουν διατρέχουν όλους τους ορόφους ως το αίθριο του ξενοδοχείου. Όλη η συλλογή των έργων τέχνης ανήκει στην οικογένεια Λασκαρίδη και η τοποθέτησή της στα διάφορα σημεία του ξενοδοχείου είναι αριστουργηματική.

Η εμπειρία του fine dining στο MFlavours του ξενοδοχείου Athens Capital Hotel Facebook Twitter
Το ξενοδοχείο, σε συμφωνία με το πνεύμα όλων των MGallery Hotel Collection, είναι σαν μια γκαλερί ή σαν ένα μουσείο τέχνης που εξελίσσεται σε όλους τους χώρους του.


Φυσικά, εμείς επισκεφτήκαμε το ξενοδοχείο για να απολαύσουμε τις προτάσεις του σεφ Δημήτρη Μπούτσαλη, επικεφαλής της κουζίνας, με sous-chef τον Δημήτρη Αρσενίδη, που τον έχουμε συναντήσει ξανά στη «Μεγάλη Βρετανία» και έχει μεγάλη εμπειρία στα εστιατόρια πεντάστερων ξενοδοχείων.

Μέσα στο πνεύμα των MGallery Hotel, και υπηρετώντας το fine dining, ο σεφ έχει δημιουργήσει ένα μενού που δεν φλυαρεί, αφιερωμένο στην ελληνική και μεσογειακή κουζίνα. Μάλιστα, επιθυμία του είναι να αλλάζει όσο το δυνατόν πιο συχνά τα πιάτα για να εκμεταλλεύεται τις πρώτες ύλες στην εποχή τους και να διατηρεί τη γεύση σε υψηλά επίπεδα.


Συγκεκριμένα, δοκιμάσαμε την πράσινη σαλάτα με μυρωδικά. Στημένη σαν ένα μικρό μποστάνι σε ένα λευκό πιάτο, είχε τέλεια ισορροπία υλικών, με την κινόα και το φαγόπυρο να εξασφαλίζουν σούπερ ενέργεια, ενώ το αβοκάντο, τα flakes λαχανικών και το φιστίκι Αιγίνης συνδράμουν αποτελεσματικά στη φίνα γεύση και το dressing κερασιoύ ολοκληρώνει τέλεια τόσο το γαστρονομικό όσο και το εικαστικό αποτέλεσμα.

Η εμπειρία του fine dining στο MFlavours του ξενοδοχείου Athens Capital Hotel Facebook Twitter
Πράσινη σαλάτα με μυρωδικά.


Ακόμα πιο ενδιαφέρον βρήκαμε το vitello tonnato με καρπάτσιο από μοσχάρι γάλακτος, tuna tataki, φινόκιο και τρούφα. Ντελικάτη γεύση που μπορείς να απολαύσεις ακόμα και με ένα κοκτέιλ ή ένα ποτήρι κρασί, απολαμβάνοντας τη θέα από το μπαλκόνι.


Συνεχίσαμε με δύο κυρίως πιάτα, εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους. Το πρώτο ήταν τα χοιρινά μάγουλα, που συνοδεύονταν από πουρέ ψητού κουνουπιδιού, αντζούγια και κρέμα μαϊντανού, και το δεύτερο ήταν σολομός σοτέ με πουρέ από φακές beluga, σαλάτα παντζάρι και σάλτσα beurre blanc με πορτοκάλι. Και στα δύο πιάτα επικρατούσε η λεπτότητα των γεύσεων και ξεχώριζε η αρμονία των υλικών.


Το γεύμα ολοκληρώθηκε με το Tarte Bali με γκανάς μαύρης σοκολάτας, τραγανή πραλίνα και quenelle από σαντιγί καραμέλας. Αυτό αλλά και όλα τα γλυκά του μενού αποτελούν δημιουργίες του chef-pâtissier της «Μεγάλης Βρετανίας» Arnaud Larher, που μας έχει μάθει στις εθιστικές συνθέσεις του.

Η εμπειρία του fine dining στο MFlavours του ξενοδοχείου Athens Capital Hotel Facebook Twitter
Tarte Bali με γκανάς μαύρης σοκολάτας, τραγανή πραλίνα και quenelle από σαντιγί καραμέλας.


Βέβαια, όπως μας ενημέρωσε ο Δημήτρης Μπούτσαλης, το μενού δεν θα αργήσει να αλλάξει, για να ακολουθήσει την εποχή και να αποκτήσει πιο χειμερινό χαρακτήρα. Συζητώντας, μάλιστα, μαζί του καταλάβαμε πως σκοπός του είναι να κάνει τακτικά αλλαγές στα πιάτα για να διατηρεί το ενδιαφέρον των επισκεπτών και να μπορεί να δημιουργεί ελεύθερα περισσότερες νέες γεύσεις.


Στα άμεσα σχέδια του σεφ, μάλιστα, είναι η δημιουργία ενός afternoon tea, στοχεύοντας στο γυναικείο κοινό. Το ξενοδοχείο, εξάλλου, έχει πολλές υπηρεσίες αφιερωμένες στο γυναικείο κοινό και δίνει βάση στην ικανοποίηση των επιθυμιών τους. Για παράδειγμα, υπάρχουν πιάτα στο μενού που προτείνονται για γυναίκες και μπορείς να τα απολαύσεις είτε στο εστιατόριο είτε στο café.


Εκτός από afternoon tea, το ξενοδοχείο σύντομα θα σερβίρει και brunch με σκοπό να γίνει το νέο σημείο συνάντησης όσων αφιερώνουν το Σάββατό τους στα ψώνια. Αν σκεφτεί κάποιος τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η εστίαση το τελευταίο, μεγάλο διάστημα, θα καταλάβει πως η άφιξη του MFlavours στο πιο κομβικό σημείο της πόλης είναι μια όμορφη ανάσα ζωής, ελπίδας και ομορφιάς που χρειαζόμαστε όλοι.

Η εμπειρία του fine dining στο MFlavours του ξενοδοχείου Athens Capital Hotel Facebook Twitter
Το roof garden του Athens Capital Hotel - MGallery με την πισίνα και τη συγκλονιστική θέα.
Η εμπειρία του fine dining στο MFlavours του ξενοδοχείου Athens Capital Hotel Facebook Twitter
Ο σεφ Δημήτρης Μπούτσαλης, επικεφαλής της κουζίνας έχει μεγάλη εμπειρία στα εστιατόρια πεντάστερων ξενοδοχείων. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Η εμπειρία του fine dining στο MFlavours του ξενοδοχείου Athens Capital Hotel Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Ελευθερίου Βενιζέλου 4 & Κριεζώτου 2, Σύνταγμα, 214 4442000

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνταγές με κουνουπίδι

Γεύση / Συνταγές με κουνουπίδι, με ένα από τα «δώρα» της χειμωνιάτικης κουζίνας

Ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος μοιράζεται ιδέες που έχουν το κουνουπίδι για πρωταγωνιστή, πιάτα που μπορούν να σταθούν τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ