«Μυστικές» συνταγές και burger bowls στο νέο μενού των Pax Burgeristas

«Μυστικές» συνταγές και burger bowls στο νέο μενού των Pax Burgeristas Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL 

Αν είστε άνθρωπος του κέντρου, σίγουρα τα έχετε συναντήσει. Αν είστε λάτρης του burger, σίγουρα τα έχετε δοκιμάσει. Αν είστε burgeristas, σίγουρα τα έχετε λατρέψει. Τα Pax αποτελούν το απόλυτο σημείο συνάντησης για τους απανταχού burger lovers που θέλουν να ζήσουν μοναδικές στιγμές street food απόλαυσης. Η ιστορία τους ξεκινάει πριν μερικά χρόνια στη Θεσσαλονίκη, με μια ομάδα τρελών σεφ με πάθος για το σωστό, «τίμιο» burger και συνεχίζεται δυναμικά μέχρι σήμερα, με τέσσερα μαγαζιά σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Κω.

«Μυστικές» συνταγές και burger bowls στο νέο μενού των Pax Burgeristas Facebook Twitter
Η αγάπη για το burger φαίνεται σε κάθε λεπτομέρεια. Το κατάστημα της Αιόλου «παντρεύει» το παραδοσιακό με το μοντέρνο, στοιχείο που χαρακτηρίζει και τα burgers.

Πίσω από το όνομά τους κρύβεται η μυστική συνταγή που τα έχει κάνει τόσο δημοφιλή. Τα Pretty Amazing and Xtraordinary burgers, από όπου πήραν το όνομα τους τα Pax, φτιάχνονται με 100% φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά και ψήνονται τη στιγμή της παραγγελίας, εξασφαλίζοντας ένα ζουμερό και γευστικό μπιφτέκι. Τόσο το μπιφτέκι όσο και τα ψωμάκια αποτελούν αποκλειστική συνταγή που φτάνει καθημερινά στα καταστήματα για να διατηρούνται πάντα αφράτα και γευστικά. Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι φρέσκα και κορυφαίας ποιότητας, οι sauces είναι χειροποίητες, ενώ φρέσκες τηγανητές πατάτες απογειώνουν τη γευστική εμπειρία. Ένα value for money μπεργκεράδικο και μάλιστα με πολλές βραβεύσεις κοινού στο ενεργητικό του.

«Μυστικές» συνταγές και burger bowls στο νέο μενού των Pax Burgeristas Facebook Twitter
Τα 3 νέα Burger Bowls είναι τα αποδομημένα burgers των PAX και έχουν επιλογές για όλα τα γούστα.

It's a S.I.N.

Μεταξύ Κόλασης και Κήπου της Εδέμ, τα νέα πιάτα των PAX απενοχοποιούν το street food και δημιουργούν «πειρασμούς» που είναι σκέτη «αμαρτία».


Τι συμβαίνει όταν ένας σεφ περνάει τις καλοκαιρινές του διακοπές στη Νάξο και επιστρέφει στην κουζίνα των PAX με γραβιέρα Νάξου και σπιτική μαρμελάδα εμπνευσμένη από το Αιγαίο; Το αποτέλεσμα είναι το «Summer In Naxos» - το νέο limited edition burger των PAX, που «ξεροψήθηκε» κάτω από τον ήλιο και έφτασε γεμάτο ζουμερές αιγαιοπελαγίτικες καλοκαιρινές αναμνήσεις.

Ο Οδυσσέας, εμπνευστής του S.I.N., λατρεύει να αποτυπώνει τις εμπειρίες του σε ένα burger και να παντρεύει τοπικά υλικά κορυφαίας ποιότητας με τις κλασικές αρχές της γενέτειρας του street food. Όπως δηλώνει ο ίδιος: «Φέτος πήγα διακοπές στη Νάξο. Γενικά στο νησί φάγαμε εξαιρετικά καλά, οπότε κάτι μέσα μου έλεγε να δημιουργήσω ένα burger of the month εμπνευσμένο από όλα όσα δοκίμασα εκεί! Γραβιέρα Νάξου. Θα εκπλαγείς μόλις καταλάβεις πόσο πολύ ταιριάζει στο burger! Στο νησί όταν ζητούσες τυριά, συνήθιζαν να τα σερβίρουν με μαρμελάδες.

Έτσι η ιδέα ξεκίνησε με δύο βασικά στοιχεία: τη γραβιέρα Νάξου και τη μαρμελάδα. Η Νάξος φημίζεται και για τις εξαιρετικές της πατάτες και έτσι σκέφτηκα να φτιάξουμε λεπτοκομμένα, τραγανά τσιπς πατάτας. Αυτό θα μας έδινε μια επιπλέον υφή, οπότε και ταίριαξε αμέσως. Αφού είχα βρει τρία βασικά στοιχεία, αποφάσισα ανάμεσα από αυτά να μπει ένα τέλεια μαγειρεμένο τηγανητό αυγό. Στη Νάξο έτρωγα κάθε μέρα αυγά, οπότε το υποσυνείδητο λειτούργησε άμεσα.
"Λόκαλ" για εμένα δε σημαίνει μόνο να χρησιμοποιήσω ένα ντόπιο υλικό. Θέλω να έχει και λόγο ύπαρξης. Αποτέλεσμα αυτού είναι πολύ συχνά να παντρεύω τεχνικές-συνταγές-ιδέες από το εξωτερικό με κάποια Ελληνικά προϊόντα.»

«Μυστικές» συνταγές και burger bowls στο νέο μενού των Pax Burgeristas Facebook Twitter
Το “Summer in Naxos” a.k.a. S.I.N. με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ, σπιτική́ μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς Φλώρινας, τηγανητό́ αυγό́, σπιτικά́ chips πατάτας και μαγιονέζα.

Ring My ...Bowl

Τα αγαπημένα PAX Burgers ξέρουν να εκπλήσσουν με ξεχωριστές συνταγές που δε θα βρείτε πουθενά αλλού - ειδικά για όσους θέλουν κάτι εναλλακτικό. Η αγάπη τους για το λαχταριστό burger, δημιούργησε την ανάγκη για κάτι μοναδικό, που θα είναι σαν burger - αλλά δε θα είναι. Έτσι, λοιπόν, μας συστήνουν τα Burger Bowls. Τα Burger Bowls είναι burger χωρίς ψωμάκι, που κλείνουν μέσα τους όλη τη νοστιμιά ενός αυθεντικού PAX burger.

«Μυστικές» συνταγές και burger bowls στο νέο μενού των Pax Burgeristas Facebook Twitter
Στο Chicken Bowl επιλέγεις εσύ αν θα το απολαύσεις με στήθος κοτόπουλου σχάρας ή fried buttermilk chicken, sauce από honey mustard sauce ή spicy mayo. Συνοδεύεται με yellow rice, coleslaw, καλαμπόκι, sticks φρέσκου αγγουριού, καρότου και κρεμμυδιού, ψητά τοματίνια, pico de gallo.


Για τους αμετανόητους burgeristas, το PAX Burger Bowl με φρέσκο μοσχαρίσιο μπιφτέκι, american cheddar, bacon, τηγανητό αυγό, onion rings, tater tots, πίκλες αγγουριού και pax sauce θα ενθουσιάσει. Αν πάλι θέλετε κάτι πιο ελαφρύ, δοκιμάστε το Chicken Bowl με yellow rice, coleslaw, καλαμπόκι, sticks φρέσκου αγγουριού, καρότου και κρεμμυδιού, ψητά τοματίνια, pico de gallo και επιλογή ανάμεσα σε honey mustard sauce ή spicy mayo. Ο γαστρονομικός Κήπος της Εδέμ, δεν είναι άλλος από το Garden Bowl, ένα vegetarian bowl με χειροποίητο μπιφτέκι από κινόα και κολοκύθι, yellow rice, χαλούμι, ψητά τοματίνια, baby σπανάκι, ρόκα, sticks φρέσκου κολοκυθιού, αγγουριού, καρότου και κρεμμυδιού, honey mustard sauce.

«Μυστικές» συνταγές και burger bowls στο νέο μενού των Pax Burgeristas Facebook Twitter
Το Garden Bowl είναι η ιδανική vegetarian επιλογή με χειροποίητο μπιφτέκι από κινόα και κολοκύθι, yellow rice, χαλούμι, ψητά τοματίνια, baby σπανάκι, ρόκα, sticks φρέσκου κολοκυθιού, αγγουριού, καρότου και κρεμμυδιού, honey mustard sauce.


Τα Burger Bowls απευθύνονται σε πολλά διαφορετικά γούστα - ενώ είναι ιδανικά ως πλήρη και χορταστικά γεύματα για το lunch break από τη δουλειά.

«Μυστικές» συνταγές και burger bowls στο νέο μενού των Pax Burgeristas Facebook Twitter
Το PAX Burger Bowl είναι το πιο εναλλακτικό γεύμα που θα φας, μ φρέσκο μοσχαρίσιο μπιφτέκι, american cheddar, bacon, τηγανητό αυγό, onion rings, tater tots, πίκλες αγγουριού και pax sauce σε πίτα αλευριού.

The Burger you Deserve

Αν πάλι είστε τύπος σταθερός, που αγαπάτε τα κλασικά και θέλετε να τα απολαμβάνετε στην καλύτερη εκδοχή τους, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το Τhe Original burger με 100% φρέσκο μοσχαρίσιο μπιφτέκι, κέτσαπ, μουστάρδα, κρεμμύδι, και πίκλες. Η ίδια εκδοχή σερβίρεται και με american cheddar και ακούει στο όνομα The Cheesy Original. Το Best Seller του καλοκαιριού Oldboy με buttermilk chicken κλέβει τις εντυπώσεις, ενώ οι λάτρεις των πιο ψαγμένων γεύσεων θα λατρέψουν το Goat Cheese & Truffle με κατσικίσιο τυρί, σοταρισμένα μανιτάρια, beer caramelized onions και χειροποίητη truffle mayos.

Το απόλυτο urban στέκι των burger lovers σας περιμένει για να σας προσφέρει μοναδικές εμπειρίες - ενώ αν προτιμάτε να μείνετε σπίτι με την παρέα, τα PAX θα σας βρουν όπου κι αν είστε και θα σας φέρουν με delivery τις ξεχωριστές τους γεύσεις.

«Μυστικές» συνταγές και burger bowls στο νέο μενού των Pax Burgeristas Facebook Twitter

Καταστήματα
Αθήνα: Αιόλου 34 & Αθηναΐδος 12
Θεσσαλονίκη: Καλαποθάκη & Βενιζέλου 8, Κέντρο
Mediterranean Cosmos, Πυλαία

https://www.paxburgers.gr/
Ακολουθήστε τα PAX στο Facebook & Instagram

«Μυστικές» συνταγές και burger bowls στο νέο μενού των Pax Burgeristas Facebook Twitter
Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.