Τέλειο brunch και κοκτέιλ στο σπίτι, με delivery από το Mademoiselle Facebook Twitter
Sweet Pink Pancakes

Τέλειο brunch και κοκτέιλ στο σπίτι, με delivery από το Mademoiselle

0

Το τρυφερό concept με τα λουλούδια, το βελούδο, τα floral και τα εντυπωσιακά pancakes το έχουμε δει στην Αθήνα ξανά. Μας αρέσει, όμως, πολύ και θέλουμε να υπάρχει. Αρχικά γιατί είναι ευαίσθητο και μετά γιατί έρχεται σε αντίθεση με το minimal design ή τη σκαδιναβική φιλοσοφία που έχει γίνει πια η πρώτη επιλογή πολλών για τη διακόσμηση των μαγαζιών τους.

Αυτοί ήταν οι βασικοί λόγοι για να μου κινήσει το ενδιαφέρον το Mademoiselle. Επιπλέον, μου άρεσε το spot στο οποίο βρίσκεται. Ο Βύρωνας είναι μια ζωντανή γειτονιά αλλά δεν έχει πολλά, ανάλογα μαγαζιά. Ο Παναγιώτης Γκικαράκης και ο Στέφανος Καμπουράκης, εμπνευστές και ιδιοκτήτες του μαγαζιού, μεγάλωσαν σε αυτήν και το γνωρίζουν πολύ καλά. Γι' αυτό και αποφάσισαν να δημιουργήσουν το Mademoiselle εκεί.


Ντελικάτο, τρυφερό και ροζ, το Mademoiselle αγαπήθηκε από τους θαμώνες του γιατί εκτός από τις γεύσεις του, πρόσφερε την ευκαιρία για πολλές ινσταγκραμικές φωτογραφίες και stories. Και μπορεί προσωπικά να μη μου αρέσει να φωτογραφίζομαι μπροστά σε επιγραφές neon και να μη δίνω βάση σε όλη αυτή την ιστορία, αλλά δίνω βάση στο καλό φαγητό και άκουσα σοβαρά την άποψη πολλών που είχαν δοκιμάσει τα πιάτα του Mademoiselle και είχαν πολλά, καλά σχόλια να κάνουν. Γι' αυτό και αποφάσισα να παραγγείλω από εκεί το κυριακάτικό μου brunch στο σπίτι και να κάνω την ημέρα μου λίγο πιο ενδιαφέρουσα εν μέσω καραντίνας και πανδημίας.

Χάρηκα ιδιαίτερα που υπάρχουν επαγγελματίες έτοιμοι να προσαρμοστούν στις επιταγές της εποχής και είναι σε θέση όχι μόνο να στείλουν το φαγητό αλλά και κάτι από την ατμόσφαιρα του μαγαζιού τους.


Και, φυσικά, δεν παρήγγειλα λίγα πράγματα. Εξάλλου, ανεξαρτήτου εποχής και συνθηκών, οι Κυριακές παραμένουν από τις πιο «πεινασμένες» μέρες γι' αυτό και η παραγγελία μου ήταν γενναία, τόσο σε γλυκές, όσο και αλμυρές γεύσεις.

Το φαγητό έφτασε στην ώρα του, μέσα σε περιποιημένες συσκευασίες, με ροζ λεπτομέρειες που μου έφτιαξαν την διάθεση. Το καλύτερο ήταν ότι το περιεχόμενο στα boxes ήταν σε άριστη κατάσταση και δεν έφτασε αναποδογυρισμένο και αλλοιωμένο, όπως φοβόμουν. Να εξηγήσω τι εννοώ. Πάντα φοβάμαι ότι δεν θα φτάσουν σώα τα γλυκά ή αλμυρά εδέσματα με εντυπωσιακά toppings, γι' αυτό και πολλές φορές αναβάλλω την παραγγελία τους. Βέβαια, οι ιδιοκτήτες του Mademoiselle, Παναγιώτης Γκικαράκης και Στέφανος Καμπουράκης, με είχαν καθησυχάσει ότι οι συσκευασίες έχουν επιλεγεί με μεγάλη προσοχή για να μεταφέρονται σωστά τα προϊόντα τους, κάτι που επιβεβαιώθηκε με το που άνοιξα τα κουτιά.

Τέλειο brunch και κοκτέιλ στο σπίτι, με delivery από το Mademoiselle Facebook Twitter
Πράσινη σαλάτα με βαλεριάνα, καρύδια και ψητό μανούρι.


Αρχικά, δοκίμασα τα Smoked Salmon Pancakes. Η ποσότητα των υλικών ήταν σωστή, ο καπνιστός σολομός νόστιμος και το αβγό σωστά τηγανισμένο. Ωραία στημένο το πιάτο και χορταστικό, θα μπορούσα να το επιλέξω ξανά και, μάλιστα, όταν θέλω να αποφύγω κάτι πιο αμαρτωλό όπως το δεύτερο πιάτο, τα αβγά Benedict σε εκδοχή Mademoiselle. Με χειροποίητη Hollandaise, φρέσκο και βουτυράτο κρουασάν, αβγά ποσέ και προσούτο Ιταλίας, το πιάτο δίκαια είναι το best seller του μαγαζιού. Προσωπικά, μου άρεσε το ίδιο πολύ και το Croque Madame, με το αγιορείτικο ψωμί, την απαλή σάλτσα mornay (μπεσαμέλ με αβγά και τυρί) αλλά και το καπνιστό χοιρινό Κερκίνης, που του έδινε περισσότερη ένταση στην γεύση.


Καλή επιλογή ήταν και η πράσινη σαλάτα με τη βαλεριάνα, τα καρύδια και το ψητό μανούρι. Δροσερή και χορταστική, μου άρεσε που στήριζε την οξύτητά της στη vinaigrette σύκου, όπως μου άρεσε ότι δεν φλυαρούσε με πολλά και διάφορα υλικά αλλά είχε μόνο καρύδια και αποξηραμένα σύκα, που αγαπώ να τα απολαμβάνω τον χειμώνα.

Τέλειο brunch και κοκτέιλ στο σπίτι, με delivery από το Mademoiselle Facebook Twitter
Αβγά Benedict σε εκδοχή Mademoiselle.


Για γλυκό, παρήγγειλα τα Sweet Pink Pancakes. Και σε αυτή την περίπτωση, η εμφάνιση του πιάτου ήταν εντυπωσιακή. Τα χειροποίητα pancakes ήταν ανάλαφρα, η πραλίνα φουντουκιού με τη λευκή σοκολάτα, ακραία λαχταριστές και τα φρούτα εποχής σε σωστή αναλογία, έτσι ώστε να μη θεωρούνται απλώς διακόσμηση του πιάτου αλλά να συμμετέχουν και στη γεύση του.


Μαζί με το φαγητό, ζήτησα να μου φέρουν και ένα από τα cocktails του καταλόγου. Εξάλλου, ο Παναγιώτης Γκικαράκης είναι ένας εξαιρετικός barman με ιστορία πίσω του και δεν θα μπορούσα να μην παραγγείλω ένα από τα signature cocktails.


Προτίμησα το Paolita με βότκα, ανανά, macadamia nut, salted caramel και lime που αποδείχθηκε ιδανικό για να συνοδέψει τα πιάτα μου και ακόμα πιο ιδανικό για να μου θυμίσει το καλοκαίρι και τις ξέγνοιαστες στιγμές του.

Τέλειο brunch και κοκτέιλ στο σπίτι, με delivery από το Mademoiselle Facebook Twitter
Paolita με βότκα, ανανά, macadamia nut, salted caramel και lime.


Το Mademoiselle ήταν μία από τις πρώτες παραγγελίες φαγητού στο σπίτι το διάστημα της δεύτερης καραντίνας και με άφησε απόλυτα ικανοποιημένη. Χάρηκα ιδιαίτερα που υπάρχουν επαγγελματίες έτοιμοι να προσαρμοστούν στις επιταγές της εποχής και είναι σε θέση όχι μόνο να στείλουν το φαγητό αλλά και κάτι από την ατμόσφαιρα του μαγαζιού τους.


Μιλώντας, μάλιστα, με τα παιδιά, έμαθα πως έχουν πολλές σκέψεις για το μέλλον και πως συνεχίζουν να ανανεώνονται με κάθε τρόπο, έτσι ώστε να κρατάνε ζωντανό το ενδιαφέρον των θαμώνων τους. Εμείς, περιμένουμε να ανοίξει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η εστίαση έτσι ώστε να το ανακαλύψουμε αυτό από κοντά. Προς το παρόν, το Mademoiselle έρχεται με το e-food στο σπίτι μας και ρίχνει όσο ροζ χρειαζόμαστε για να διώξουμε το γκρίζο.

Τέλειο brunch και κοκτέιλ στο σπίτι, με delivery από το Mademoiselle Facebook Twitter
Ντελικάτο, τρυφερό και ροζ, το Mademoiselle αγαπήθηκε από τους θαμώνες του γιατί εκτός από τις γεύσεις του, πρόσφερε την ευκαιρία για πολλές ινσταγκραμικές φωτογραφίες και stories.


Mademoiselle, Μαγνησίας 91, Βύρωνας, Τηλ 2114050944, Facebook, Instagram

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Γεύση / Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Μπορεί ένα εστιατόριο να είναι μια ιστορία πάθους, ταλέντου, απανωτών δυσκολιών και επιμονής; Φυσικά και μπορεί. Ο restaurateur Κώστας Πισιώτης αφηγείται την πορεία του μικρού εστιατορίου του Συντάγματος, λίγο πριν αυτό ξεκινήσει το νέο του κεφάλαιο. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Γεύση / Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Το πιο κλασικό ελληνικό πρωινό, η τυρόπιτα, φτιάχνεται και ψήνεται μπροστά μας σε ένα μικρό μαγαζί που συνεχίζει τη θεσσαλική παράδοση στην Αθήνα. Την πρότεινε ο Σωτήρης Κοντιζάς και τη δοκιμάσαμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Ηχητικά Άρθρα / Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Φτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. Ο M. Hulot περιγράφει τις αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό αυτό το πολύ απλό «φαγητό των γιαγιάδων».
M. HULOT