Τσακανίκα: Τη φετινή Σαρακοστή στρώνουμε το τραπέζι με παραδοσιακά υγιεινά προϊόντα της ελληνικής γης

Τσακανίκα: Τη φετινή Σαρακοστή στρώνουμε το τραπέζι με παραδοσιακά υγιεινά προϊόντα της ελληνικής γης Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Ζούμε σε μία εποχή που περισσότερο από κάθε άλλη χρονική στιγμή, θέλουμε να ξέρουμε ακριβώς τι έχουμε στο τραπέζι μας. Θέλουμε να ξέρουμε από πού προέρχονται τα υλικά που χρησιμοποιούμε στη μαγειρική μας, την ποιότητά τους και τις ευεργετικές τους ιδιότητες - θέλουμε αγνά προϊόντα, προσεκτικά επιλεγμένα.

Πόσο μάλλον την περίοδο της Σαρακοστής, μία περίοδο που στο τραπέζι μας υπάρχουν παραδοσιακά προϊόντα και που για πολλούς αποτελεί μία εποχή για πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές, είναι σημαντικό να έχουμε την επιλογή να διαλέξουμε αυτά που θα μας προσφέρουν όλα όσα χρειαζόμαστε. Παράλληλα, είναι σημαντικό να στηρίζουμε και μικρούς παραγωγούς, που βρίσκονται σε διαφορετικές περιοχές της χώρας μας και παράγουν παραδοσιακά προϊόντα με αγάπη και μεράκι, περισσότερο από ποτέ.

Κάπου εδώ έρχεται ένα παραδοσιακό παντοπωλείο, που από το 1920 έχει αναλάβει να φέρνει στα τραπέζια μας τα καλύτερα παραδοσιακά υγιεινά προϊόντα της ελληνικής γης. Όλα ξεκίνησαν από το όραμα του Γιάννη Τσακανίκα και το πρώτο κατάστημα Τσακανίκα στην Καλλιθέα - όπου υπάρχει ακόμα - και έγινε η αρχή για τα τρία καταστήματα τα οποία, περίπου 100 χρόνια μετά, παραμένουν από τα πιο γνωστά και παλιά της Αθήνας.

Από φρέσκο παραδοσιακό γιαούρτι, αγνό τυρί, φρέσκο ανθότυρο (μυζήθρα), μέχρι χειροποίητα ζυμαρικά, γευστικά παξιμάδια, φρέσκα αλλαντικά και λαχταριστά γλυκά κουταλιού, μπορεί να βρει κανείς ό,τι επιθυμεί, όλα επιλεγμένα με στόχο τη σωστή υγιεινή παραδοσιακή διατροφή του τόπου μας και με πολύ αυστηρά κριτήρια.

τσακανικας Facebook Twitter

Έτσι, τη φετινή Σαρακοστή μπορείτε να επιλέξετε από μία μεγάλη ποικιλία προϊόντων - όπως, φυσικά, τον παραδοσιακό χαλβά. Στο e-shop του Τσακανίκα, θα βρείτε πολλές διαφορετικές επιλογές, όπως χαλβά Δραπετσώνας και χαλβά Καππαδοκίας, αλλά και ταχίνι από διαφορετικούς Έλληνες παραγωγούς και επιχειρήσεις - ακόμη και ταχίνι ολικής αλέσεως.

Φτιάχνοντας το Σαρακοστιανό τραπέζι, μπορείτε να προμηθευτείτε και φρέσκο χταπόδι ή γαρίδες σε λαδόξυδο, μία μεγάλη ποικιλία από ελιές από διαφορετικά μέρη, ακόμη και φρέσκες σαλάτες. Κι αυτά είναι μόνο λίγα από τα προϊόντα που μπορείτε να βρείτε στα φυσικά καταστήματα ή το e-shop του παντοπωλείου Τσακανίκα - με μία γρήγορη διαδικτυακή περιήγηση, μάλιστα, θα ανακαλύψετε πολλές προσφορές και ειδικές τιμές.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά στο πολύ προσεγμένο και εύκολο στην περιήγηση e-shop, θα μπορέσετε να παραγγείλετε όλα όσα επιθυμείτε και να τα έχετε άμεσα στον χώρο σας και για καλωσόρισμα, το παντοπωλείο Τσακανίκα σας κάνει δώρο 5€ με τον κωδικό «welcome». Ταυτόχρονα, το ηλεκτρονικό κατάστημα εξελίσσεται συνεχώς έτσι ώστε να δίνει ακόμα περισσότερες επιλογές στους πελάτες του και παράλληλα, στο blog του παντοπωλείου θα βρείτε σύντομα αγαπημένες συνταγές, πολλές συμβουλές, αλλά και παρουσιάσεις των συνεργατών και προμηθευτών του, ανάμεσα σε άλλα.

Τσακανίκα: Τη φετινή Σαρακοστή στρώνουμε το τραπέζι με παραδοσιακά υγιεινά προϊόντα της ελληνικής γης Facebook Twitter

Ανάμεσα στα διαλεχτά προϊόντα και την εξαιρετική ποιότητα, στο site του παντοπωλείου μπορεί να βρει κανείς έναν ιδιαίτερο χάρτη προϊόντων. Πρόκειται για έναν διαδραστικό χάρτη ο οποίος δείχνει όλες τις «γωνιές» της Ελλάδας από τις οποίες προέρχονται τα προϊόντα που βρίσκονται στα ράφια και στο e-shop του παντοπωλείου Τσακανίκα. Μία γαστρονομική «περιήγηση» μέσα από την οποία μπορείτε να γνωρίσετε όλα τα προϊόντα, να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για εκείνα και να τα προσθέσετε στο καλάθι σας - και μετά στο τραπέζι σας. 

Τη φετινή Σαρακοστή, λοιπόν, επιλέγουμε αγνά υλικά και προσεκτικά επιλεγμένα προϊόντα, για ένα παραδοσιακό τραπέζι που θα είναι γεμάτο από πολλές διαφορετικές γεύσεις Ελλάδας, με βασικά στοιχεία την ποιότητα και την ποικιλία.

Περισσότερες πληροφορίες για το παντοπωλείο Τσακανίκα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Χαροκόπου 67 Καλλιθέα: 2109591050

Προσκόπων & Αιδινίου 9, Ν. Σμύρνη: 2109374722

Φυλής 47 & Καραϊσκάκη, Χασιά: 2102411445

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Γεύση / Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Το πιο κλασικό ελληνικό πρωινό, η τυρόπιτα, φτιάχνεται και ψήνεται μπροστά μας σε ένα μικρό μαγαζί που συνεχίζει τη θεσσαλική παράδοση στην Αθήνα. Την πρότεινε ο Σωτήρης Κοντιζάς και τη δοκιμάσαμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Ηχητικά Άρθρα / Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Φτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. Ο M. Hulot περιγράφει τις αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό αυτό το πολύ απλό «φαγητό των γιαγιάδων».
M. HULOT
Συνταγές με κουνουπίδι

Γεύση / Συνταγές με κουνουπίδι, με ένα από τα «δώρα» της χειμωνιάτικης κουζίνας

Ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος μοιράζεται ιδέες που έχουν το κουνουπίδι για πρωταγωνιστή, πιάτα που μπορούν να σταθούν τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT