Ο Πούτιν, όμορφος και στοχαστικός, στην Πελοπόννησο

Ο Πούτιν, όμορφος και στοχαστικός, στην Πελοπόννησο Facebook Twitter
Από την τελετή αναγόρευσης του Ρώσου Προέδρου Β. Πούτιν σε επίτιμο διδάκτορα των τμήματος Οικονομικών επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Φεβρουάριος 2001. Φωτ.: ΕΠΑ
0

ΔΙΑΒΑΖΩ μια καταγέλαστη είδηση: «Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αφαίρεσε τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα από τον Πούτιν». Ομόφωνα, μάλιστα.

Το ερώτημα είναι όχι γιατί του αφαιρέθηκε, αλλά γιατί τού δόθηκε.

Τού είχε, λέει, απονεμηθεί τον Φεβρουάριο του 2018 «για το σύνολο του έργου του και για την προσφορά του στις ελληνορωσικές σχέσεις, τα γράμματα, τις τέχνες, την κοινωνία και τη δημοκρατία».

Είχε γίνει, μάλιστα, ειδική τελετή στην οποία είχε παρευρεθεί ο κ. Κατρούγκαλος (ο οποίος διαμαρτυρόταν σθεναρά πριν λίγες μέρες επειδή απελαύνονται οι Ρώσοι διπλωμάτες που μάς κούναγαν απειλητικά το δάχτυλο για όσα γράφουμε).

Τόσες γελοιότητες μαζεμένες!

Ο Πούτιν, όμορφος και στοχαστικός, στην Πελοπόννησο Facebook Twitter
Από την αναγόρευση του Πούτιν σε διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Φωτ.: Από το twitter της Ρωσικής Πρεσβείας

Ο Πούτιν, και η προσφορά του στη Δημοκρατία! Ο Πούτιν! Που με δίκες παρωδία φυλακίζει κάθε αντιπολιτευόμενο (όταν δεν καταφέρνει να τον δηλητηριάσει), που έχει τσιμεντώσει το Κρεμλίνο σε ένα σύστημα δεσποτισμού και τρόμου.

Ο Πούτιν και η προσφορά του στην κοινωνία! Πού μισεί κάθε έκφραση της ανοιχτής, ελεύθερης σκέψης, περιφρονεί και διώκει απηνώς τις μειονότητες, σιχαίνεται με ακατανόητη ένταση τα γυναικεία και LGBT δικαιώματα.

Ο Πούτιν, και η προσφορά του στα γράμματα! Που είναι απίθανο να έχει ανοίξει βιβλίο στη ζωή του και όλα πάνω του κραυγάζουν το αντίθετο της γνώσης, του στοχασμού, της καλλιέπειας.

Πάμπολλα Δυτικά Ιδρύματα, πανεπιστήμια, σχολές, δέχονται να ξεπλύνουν τα λεφτά των εγκληματικών χορηγών τους, χωρίς να ρωτάνε πολλά για την προέλευση ενός τέτοιου πλούτου. Υπάρχουν πτέρυγες σε μουσεία και έδρες σε πανεπιστήμια υψηλού κύρους που φέρουν το όνομα κλεφτών και λαθρεμπόρων.

Θα μου πεις, συνηθισμένα πράγματα. Το Πανεπιστήμιο Αθηνών, είχε κάνει τον Πούτιν επίτιμο διδάκτορα των Οικονομικών το 2001. Και η ερίτιμος Ακαδημία Αθηνών είχε κάνει επίτιμο μέλος της την ζοφερή γυναίκα του Ρουμάνου δικτάτορα, Έλενα Τσαουσέσκου, μια γυναίκα πλήρως ανυπόληπτη και αγράμματη, πριν το εξεγερμένο πλήθος την δολοφονήσει μέσα στο φαραωνικό παλάτι της.

Ο Πούτιν, όμορφος και στοχαστικός, στην Πελοπόννησο Facebook Twitter
Από την τελετή αναγόρευσης του Ρώσου Προέδρου Β. Πούτιν σε επίτιμο διδάκτορα των τμήματος Οικονομικών επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Φεβρουάριος 2001. Φωτ.: ΕΠΑ

Και πάμπολλα Δυτικά Ιδρύματα, πανεπιστήμια, σχολές, δέχονται να ξεπλύνουν τα λεφτά των εγκληματικών χορηγών τους, χωρίς να ρωτάνε πολλά για την προέλευση ενός τέτοιου πλούτου. Υπάρχουν πτέρυγες σε μουσεία και έδρες σε πανεπιστήμια υψηλού κύρους που φέρουν το όνομα κλεφτών και λαθρεμπόρων.

Κάθε «Νονός» χρειάζεται το Βατικανό του.

Οπότε το φτωχό και ασήμαντο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, γιατί να αποτελέσει εξαίρεση; Ποιος ξέρει τι παίχτηκε πίσω από την γελοία απόδοση τιμών σε έναν οιονεί δικτάτορα και την ακόμη πιο γελοία αφαίρεσή τους.

Το ανατριχιαστικό είναι ότι το χρήμα μπορούσε πάντα και μπορεί ακόμη να αγοράσει αβασάνιστα το συγχωροχάρτι του «πνευματικού» κόσμου.

Ο Πούτιν, όμορφος και στοχαστικός, στην Πελοπόννησο Facebook Twitter
Μια πρόσφατη φωτογραφία του προστάτη των γραμμάτων και της Δημοκρατίας καθώς αναγγέλλει την εισβολή στην Ουκρανία
Οπτική Γωνία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζέφρι Σακς: «Η κατάληψη των πανεπιστημίων από τον Τραμπ δεν θα πετύχει»

Οπτική Γωνία / Τζέφρι Σακς: «Η κατάληψη των πανεπιστημίων από τον Τραμπ δεν θα πετύχει»

Ο καθηγητής Οικονομικών και διευθυντής του Κέντρου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια σχολιάζει στη LiFO τη σύγκρουση που έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης Τραμπ και των αμερικανικών πανεπιστημίων και πώς βλέπει την επόμενη μέρα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Αθήνα: Τα ηλεκτρικά πατίνια και το χάος της μικροκινητικότητας/ Πώς θα μπει τάξη στο χάος με τα ηλεκτρικά πατίνια στην Αθήνα;/ «Δεν γίνεται να μην έχουμε πατίνια γιατί είναι επικίνδυνο να κυκλοφορήσουν»

Ρεπορτάζ / Τι θα γίνει επιτέλους με τα ηλεκτρικά πατίνια στην Αθήνα;

Τα ηλεκτρικά πατίνια είναι η νέα τάση μετακίνησης στην πόλη αλλά προς το παρόν δημιουργούν αρκετά προβλήματα και προκαλούν αντιδράσεις. Πώς θα μπουν όρια στην άναρχη κυκλοφορία τους και τη στάθμευσή τους και ποιες υποδομές χρειάζονται;
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Τα μεγάλα έργα που αλλάζουν τη χώρα: Ποια προχωρούν και ποια καθυστερούν

Ρεπορτάζ / Τα μεγάλα έργα που αλλάζουν τη χώρα: Ποια προχωρούν και ποια καθυστερούν

Νέοι αυτοκινητόδρομοι, νέες γραμμές μετρό, νοσοκομεία, σιδηρόδρομοι, αεροδρόμια. Στις μακέτες όλα φαίνονται φανταστικά. Πότε όμως στ' αλήθεια παραδίδονται, πόσο κοντά στις μακέτες θα είναι η πραγματικότητα; Και ποια οφέλη μπορεί να προσφέρουν στην κοινωνία και την οικονομία;
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Απειλείται η οικονομία από νέο κραχ;

Οπτική Γωνία / Έρχεται νέο παγκόσμιο κραχ;

Εμπορικοί πόλεμοι, γεωπολιτικές απειλές και ο κίνδυνος παγκόσμιας ύφεσης. Πόσο θα επηρεαστεί η Ελλάδα από τη νέα εποχή Τραμπ; Ο καθηγητής Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, Κώστας Μήλας, μιλά στη LiFO.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Μπορεί μια φεμινίστρια να είναι χριστιανή; 

Οπτική Γωνία / Μπορεί μια φεμινίστρια να είναι χριστιανή; 

Υπάρχει τελικά ασυμβίβαστο μεταξύ χριστιανισμού και φεμινισμού; Μπορούν οι δύο ταυτότητες να συνυπάρξουν ή πρόκειται για έναν αδύνατο συνδυασμό; Δύο γυναίκες παραθέτουν τα επιχειρήματα κάθε πλευράς.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Το πράσινο της Αθήνας και τα πάθη του

Ρεπορτάζ / Το πράσινο της Αθήνας και τα πάθη του

Το πράσινο της πόλης μπορεί να είναι περιορισμένο, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις είναι αξιόλογο - και η άνοιξη το φέρνει ξανά στο προσκήνιο, μαζί με τα προβλήματά του. Λύσεις υπάρχουν· το ζητούμενο είναι να εισακουστούν.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ζωή, όπως Ζορό

Βασιλική Σιούτη / Ζωή, όπως Ζορό

Τιμωρός του κατεστημένου ή εκπρόσωπος μιας δήθεν αντισυστημικής ελίτ που παίζει με τα σπίρτα; Η δημοσκοπική εκτόξευσή της είναι γεγονός και όλοι προσπαθούν να μαντέψουν πόσο θα κρατήσει και ποιες θα είναι οι συνέπειες.   
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
«Πράγματι, μεγάλος αριθμός των Ένορκων Διοικητικών Εξετάσεων καταλήγουν σε απαλλακτικά πορίσματα»

Οπτική Γωνία / Οι ΕΔΕ στην Ελλάδα: Πόσες καταλήγουν σε απαλλακτικά πορίσματα;

Πότε διενεργείται μια Ένορκη Διοικητική Eξέταση; Είναι αλήθεια ότι μεγάλος αριθμός ΕΔΕ καταλήγουν στο αρχείο και τι πρέπει να αλλάξει στο ρυθμιστικό πλαίσιο; Μιλά στη LiFO ο δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, Νίκος Βιτώρος.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ακαρνανικά Όρη: Ενεργειακές Κοινότητες-«μαϊμού» και διά της πλαγίας

Ρεπορτάζ / Ακαρνανικά Όρη: Ενεργειακές κοινότητες-«μαϊμού» και διά της πλαγίας

Μια κραυγαλέα κατάχρηση του θεσμού των ενεργειακών κοινοτήτων στα Ακαρνανικά Όρη αμαυρώνει τον θεσμό, παρακάμπτει την περιβαλλοντική νομοθεσία και αποκαλύπτει την αδυναμία της διοίκησης να ελέγξει την επιχειρηματική δραστηριότητα που βλάπτει το περιβάλλον και την οικονομία.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ