Μέλος των Pussy Riot δραπέτευσε από τη Μόσχα

τι διαβαζουμε Facebook Twitter
Ο γιός του δικτάτορα Μάρκος, Φερντινάντ «Μπονγκμπόνγκ» Μάρκος Τζούνιορ, είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών στις Φιλιππίνες.
0

ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ ΜΑΚΡΟΝ ΚΑΙ ΝΤΡΑΓΚΙ
«Θα έχουμε μια ειρήνη να οικοδομήσουμε αύριο, ας μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό. Θα πρέπει να το κάνουμε με την Ουκρανία και τη Ρωσία γύρω από το τραπέζι (...) Αλλά αυτό δεν θα γίνει με άρνηση, ούτε με αποκλεισμό του ενός από τον άλλο, ούτε καν με ταπείνωση», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμ. Μακρόν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, ο Μακρόν είχε επίσης πει ότι «όταν η ειρήνη επιστρέψει στο ευρωπαϊκό έδαφος, πρέπει να οικοδομήσουμε νέες ισορροπίες ασφαλείας» χωρίς «να υποκύψουμε ποτέ στον πειρασμό της ταπείνωσης ή στο πνεύμα της εκδίκησης».

Πρόσθεσε ότι «στο παρελθόν, έχουν ήδη καταστρέψει τα μονοπάτια της ειρήνης πάρα πολύ», παραλληλίζοντας τη Συνθήκη των Βερσαλλιών που συνήφθη μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, η οποία σημαδεύτηκε από την «ταπείνωση» της Γερμανίας — σαφής αναφορά στις απόψεις του Τζον Κέυς που διατύπωσε στο βιβλίο του «Οι οικονομικές συνέπειες της ειρήνης» (1919). 

Παράλληλα χθες στη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, είπε στον πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, οι ηγέτες θα πρέπει να εργαστούν προς την κατεύθυνση «της δυνατότητας να επέλθει κατάπαυση του πυρός και να ξεκινήσουν, και πάλι, κάποιες αξιόπιστες διαπραγματεύσεις». Πρόσθεσε ότι «στην Ιταλία και την Ευρώπη τώρα, οι άνθρωποι θέλουν να βάλουν τέλος σε αυτές τις σφαγές και αυτή τη βία, αυτό το μακελειό».

Οι συγκλίνουσες αυτές απόψεις των δύο ηγετών σηματοδοτούν την ευρωπαϊκή πολιτική όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία, η οποία δεν απέχει μεν πολύ, αλλά δεν ταυτίζεται με την πολιτική Μπάιντεν. 

• • •

ΟΥΚΡΑΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΝΕΚΡΗ
Η Εθνική Ένωση Δημοσιογράφων της Ουκρανίας ανακοίνωσε στο Facebook τον θάνατο της δημοσιογράφου και μπλόγκερ, Oksana Haidai, η οποία σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό του ρωσικού πυροβολικού βορειοανατολικά του Κιέβου, μεταξύ 11 και 12 Μαρτίου.

Ήταν γνωστή για τις ιστορικές της δημοσιεύσεις και τις αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το ψευδώνυμο «Ruda Pani», στις οποίες κατήγγειλε τον ιμπεριαλισμό της ρωσικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την εφημερόδα Gazeta, είκοσι δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, μεταξύ αυτών και εκπρόσωποι ξένων μέσων ενημέρωσης.

Πηγή: Gazeta

Oksana Haidai Facebook Twitter
Η δημοσιογράφος και μπλόκερ, Oksana Haidai, σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό του ρωσικού πυροβολικού  βορειοανατολικά του Κιέβου, μεταξύ 11 και 12 Μαρτίου.

• • •

ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΣΧΑ
Οι ρωσικές αρχές κήρυξαν την Τρίτη φυγάδα το μέλος των Pussy Riot, Μαρία Αλεχίνα, επειδή αρνήθηκε να εμφανιστεί σε ακρόαση δικαστηρίου της Μόσχας.

Γράφοντας στο Instagram, η καλλιτέχνιδα ανέφερε ότι δικάστηκε ερήμην διότι αφαίρεσε το ηλεκτρονικό της βραχιόλι, το οποίο έκοψε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. 

Οι αρχές θεώρησαν την κίνηση αυτή ως «κακόβουλη παραβίαση» των όρων αναστολής που της είχαν δοθεί τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν κρίθηκε ένοχη για την ενθάρρυνση άλλων να παραβούν τους περιορισμούς της covid-19, επειδή κάλεσε τους Ρώσους να διαμαρτυρηθούν υπέρ του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι.

Η ακτιβίστρια καταδικάστηκε σε 12 μήνες «περιορισμένης ελευθερίας», απόφαση που απαγόρευε στην Αλεχίνα να βγαίνει από το σπίτι της τη νύχτα, να αναχωρεί από τη Μόσχα ή να συμμετέχει σε μαζικές εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η Αλεχίνα διέφυγε στο εξωτερικό.

Πηγή: The Moscow Times

Μαρία Αλεχίνα Facebook Twitter
Το μέλος των Pussy Riot, Μαρία Αλεχίνα, που βρισκόταν υπό περιορισμό, κατάφερε να διαφύγει από τη Μόσχα και καταζητείται

• • •

Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, έχει καταντήσει κλισέ ότι η ήπια στάση της Γερμανίας, και ιδίως της Άνγκελα Μέρκελ, απέναντι στο Κρεμλίνο υπήρξε υπερβολικά αφελής, και εν πολλοίς ευθύνεται για τα σημερινά τραγικά γεγονότα.

Αποτιμήσεις αποφάσεων που εσκεμμένα αγνοούν το ιστορικό πλαίσιο στο οποίο ελήφθησαν είναι προβληματικές, ιδίως όταν καλύπτουν περίοδο 30 ετών — από την κατάρρευση της ΕΣΣΔ και την επανένωση των δύο Γερμανιών μέχρι σήμερα — και μπορούν να αδικήσουν κατάφωρα τους αποφασίζοντες εκείνης της εποχής. 

Ο νέος τόμος με έγγραφα «για την εξωτερική πολιτική της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας» από το 1991, που δόθηκε στη δημοσιότητα περιέχει ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με την ανατολική επέκταση του ΝΑΤΟ, την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας.

Δύο κορυφαίες προσωπικότητες της μεταπολεμικής γερμανικής και ευρωπαϊκής πολιτικής δεσπόζουν: Ο καγκελάριος, Χέλμουτ Κολ, και ο αντικαγκελάριος και υπουργός των Εξωτερικών, Χανς-Ντίντριχ Γκένσερ.

Η κατάσταση ήταν εξαιρετικά πολύπλοκη και επικίνδυνη, καθώς άρχιζαν να αναπτύσσονται φυγόκεντρες δυνάμεις. Τα πράγματα θα μπορούσαν να ξεφύγουν και να εξελιχθούν σε εμφύλιες και εθνοτικές συγκρούσεις. Έχοντας εξασφαλίσει την επανένωση της Γερμανίας, ο Κολ εκτίμησε ότι «η διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης δεν μπορεί να είναι προς το συμφέρον μας...». Όταν έγινε σαφές ότι η Σοβιετική Ένωση οδηγείτο προς διάλυση, οι Γερμανοί τάχθηκαν υπέρ της ένταξης της Ουκρανίας σε μια συνομοσπονδία με τη Ρωσία και άλλες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες. Ωστόσο, την αναγνώρισε ευθύς μετά το δημοψήφισμα στο οποίο το εντυπωσιακό 90% ζήτησε την ανεξαρτησία της.    

Παράλληλα, σταθερή ήταν η άρνηση των Κολ και Γκένσερ για επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς. Όπως λέει ο Γκένσερ το 1991: «Αρχικά, οι πρώην χώρες του Συμφώνου της Βαρσοβίας επεδίωκαν την πρόθεση να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ. Σε εμπιστευτικές συζητήσεις αποθαρρύνθηκαν να το πράξουν».

Το δημοσίευμα του Spiegel αναφέρει ότι αποχαρακτηρισμένα έγγραφα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον Πούτιν υπέρ της θέσης του ότι υπήρξε «υπόσχεση» για μη επέκταση του ΒΑΤΟ προς ανατολάς. Ενδεικτικά αναφέρει: «Την 1η Μαρτίου 1991, ο Γκένσερ δήλωσε στις ΗΠΑ ότι ήταν αντίθετος με την ανατολική επέκταση του ΝΑΤΟ με την αιτιολογία ότι ‘κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων των 2+4 (δύο Γερμανίες, ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία, ΕΣΣΔ) οι Σοβιετικοί ενημερώθηκαν ότι δεν υπήρχε πρόθεση επέκτασης του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά’». Επίσης, στις 18 Απριλίου, ο Γκένσερ είπε στον Έλληνα ομόλογό του ότι είχε πει στους Σοβιετικούς: «Η Γερμανία θέλει να παραμείνει μέλος του ΝΑΤΟ ακόμη και μετά την επανένωση. Σε αντάλλαγμα, δεν θα επεκταθεί προς τα ανατολικά ...». 

Εν πάση περιπτώσει, τόσο ο Κολ όσο και ο Μιτεράν και ο πατήρ Μπους ήταν πολύ επιφυλακτικοί για βιαστικές αποφάσεις που αφορούσαν την ανεξαρτησία χωρών, και οι δύο πρώτοι και για το ΝΑΤΟ. Ο λόγος είναι προφανής. Οι κίνδυνοι ήταν μεγάλοι να οδηγηθεί η Ευρώπη σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις και συνεπώς απαιτείτο σωφροσύνη. Βεβαίως, σήμερα είναι εξαιρετικά απλό καθένας να παίρνει «αποφάσεις» για εκείνη την εποχή.  

Πηγή: Spiegel 

Kohl Genscher Facebook Twitter
Ο Γερμανός καγκελάριος, Χέλμουτ Κολ, και ο αντικαγκελάριος και υπουργός των Εξωτερικών, Χανς-Ντίντριχ Γκένσερ. Φωτ.: Getty Images/Ideal Image

• • •

Ο ΩΡΑΙΟΤΕΡΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΡΟΜΟΣ
Χαζεύοντας στο διαδίκτυο έπεσα σε ένα άρθρο της Κριστίν Ζενίν στη Libération που εκθείαζε μια ποιήτρια του 19ου αιώνα, ονόματι Λουίζ Ακερμάν (1813 – 1890). 

Το πρώτο που με εντυπωσίασε ήταν ένα πορτραίτο της. «Ήταν μια ηλικιωμένη κυρία με ταπεινή εμφάνιση. Το χοντρό μάλλινο πλεκτό, που τύλιγε τα μάγουλά της, έκρυβε τα λευκά μαλλιά της, το τελευταίο στολίδι που περιφρονούσε όπως περιφρονούσε όλα τα άλλα. [...] έμοιαζε με ενοικιάστρια καθισμάτων», γράφει ο Ανατόλ Φρανς στη νεκρολογία της.

Αυτή η ήσυχη, αθόρυβη γυναίκα, μια νοικοκυρά στην εμφάνιση και τον τρόπο ζωής της, προκάλεσε διπλό σκάνδαλο με την ποίησή της και τα γραπτά της. Ούτε η γυναικεία ποίηση μπορούσε να γίνει αποδεκτή αν δεν ήταν λυρική, ούτε μια γυναίκα που τολμά να ομολογήσει δημόσια την αθεΐα της, αφού θεωρείτο αυτονόητο ότι το θρησκευτικό συναίσθημα είναι «έμφυτο στις γυναίκες».

Ο συντηρητικός Τύπος την αποκάλεσε «προυντονική Πυθία» και «θηλυκό Σατανά», ενώ κορόιδευε την εμφάνιση και την ηλικία της. Οι προοδευτικοί την επαίνεσαν μεν, αλλά με λίαν ανδροπρεπές λεξιλόγιο. Ο Ζιλ Μπαρμπέ ντ' Ορεβιγί θαυμάζει αυτά τα «ασεβή, αθεϊστικά, — αποφασιστικά αθεϊστικά — θλιβερά, λυπηρά και υπέροχα» ποιήματα, εκφράζοντας παράλληλα την έκπληξή του ότι αυτή η «απλή και σοβαρή κυρία» έγραψε «τον ωραιότερο λογοτεχνικό τρόμο που έχει γραφεί μετά τα «Άνθη του Κακού» του Μπωντλέρ. Και είναι ακόμη πιο ωραίο, επειδή στο κακό — το απόλυτο κακό — είναι πιο αγνό». Ο Ορεβιγί την κάνει σχεδόν άντρα («αυτός ο θηλυκός Ωριγένης, κατάφερε να σκοτώσει μέσα της το φύλο της και να το αντικαταστήσει με κάτι ουδέτερο και φρικτό, αλλά ισχυρό»)· ή μια από τις «Διαβόλισσες» του («κάτι σαν δαίμονας, και, ηθικά αλλά και αισθητικά, είναι ενδιαφέρον, ένας δαίμονας!») που δημοσίευσε την ίδια χρονιά και το οποίο της αφιερώνει: «Στη μεγάλη διαβόλισσα, οι μικρές».

Πηγή: Libération

Paul Merwart Facebook Twitter
Paul Merwart, «Πορτραίτο της Λουίζ-Βικτορίν Σοκέ, Κυρία Ακερμάν». (Πηγή: Gallica)
Τι διαβάζουμε σήμερα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 11/05 - ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΗΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ-Εκτός από τον πόλεμο του Πούτιν υπάρχει και αυτός του Μπάιντεν

LiFO politics / Εκτός από τον πόλεμο του Πούτιν υπάρχει και αυτός του Μπάιντεν

Ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου μιλάει στη Βασιλική Σιούτη για τις επιδιώξεις του Πούτιν με την εισβολή στην Ουκρανία και εξηγεί γιατί θεωρεί πως «αυτή τη στιγμή έχουμε δύο πολέμους, τον άδικο πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία και τον τυχοδιωκτικό πόλεμο του Μπάιντεν απέναντι στη Ρωσία».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

«Για μένα η Αθήνα ήταν πιο όμορφη από το Παρίσι, η Αθήνα μου έμαθε ότι μπορεί κανείς να ανήκει οπουδήποτε»: Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σάρα Γουίλερ γράφει στην Telegraph για την Αθήνα του 1982 όπως την έζησε
THE LIFO TEAM
Είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ

Σήμερα: Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ · · · είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; · · · οι Anonymous προκάλεσαν μποτιλιάρισμα στη Μόσχα · · · σύννεφο γεννάει θεωρίες συνωμοσίας · · · εκπληκτικός Αλκαράθ · · · τι χρωστάμε στο μέλλον · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Σήμερα: Η λίμνη Mead στη χαμηλότερη στάθμη της · · · προβληματική η τιμή πλαφόν στο αέριο · · · παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία · · ·  εξαιρούνται από τις κυρώσεις τα ρωσικά μέταλλα · · · Ζελένσκι και Μακρόν συνομιλούν το πρωί της εισβολής · · ·  οι Κλίντον ξέχασαν την κόρη τους στο Κρεμλίνο · · ·  πάγωσε, πάγωσε, πάγωσε · · · ένας εξαιρετικός Φουτζίτα
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Τι διαβάζουμε σήμερα / Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Σήμερα: Όχι στην αυστηρή χορτοφαγία · · · παίζουμε με τη φωτιά · · · πληρωμές σε ρούβλια και γουάν · · ·  οι δημόσιες πισίνες θύματα των τιμών της ενέργειας · · · Ρωσία και Ουκρανία αναζητούν οπλισμό στο εξωτερικό · · · γέφυρα κατέρρευσε στα εγκαίνια της · · · αντικείμενα από ελεφαντόδοντο στον Ναό του Δαβίδ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Σήμερα: 10ετή φυλάκιση σε γιατρό ∙ ∙ ∙ ο ΟΠΕΚ+ αντιδρά στην πτώση της τιμής του πετρελαίου ∙ ∙ ∙ η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ ∙ ∙ ∙ μείωση-ρεκόρ των εκπομπών CO2 στην Κίνα ∙ ∙ ∙ το CERN θέλει προειδοποίηση μιας ημέρας ∙ ∙ ∙ Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε «πιθανότατα» τη δημοσιογράφο ∙ ∙ ∙ το καρμπόν ποτέ δεν πεθαίνει  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Σήμερα: Δίωξη Τούρκου καθηγητή · · · μαζική διαδήλωση στην Πράγα · · · η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα · · · πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία η Ινδία · · · ρεκόρ σεξουαλικών επιθέσεων στον αμερικανικό στρατό · · · ο ωμός φασισμός του Νταλί · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Σήμερα: Μάθημα πρώτο, η εκκένωση · · · όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία · · · στα ύψη ο πληθωρισμός στην Τουρκία · · · δικαίωση των Ουιγούρων · · · η τεχνολογική μοναδικότητα είναι φαντασίωση · · · το παράδοξο των διακοπών · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Σήμερα: Ρωσίδα ηθοποιός σε δίκη · · · η διαμάχη για τις βίζες · · · προς καλό τέλος για τα πυρηνικά τού Ιράν · · · ο περιορισμός των αμβλώσεων είναι αμαρτία · · · ο σταχανοβισμός θέλει να βασιλεύσει · · · μια ιστορική ομιλία του Γκορμπατσώφ   
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ντομάτες προκαλούν μποτιλιάρισμα · · · «Αν όχι εγώ, τότε ποιος; Και αν όχι τώρα, πότε;» · · · ξέρει κανείς τι είναι τα υπερκέρδη; · · · η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο · · · το μεγαλύτερο στρατιωτικό μπλοκ της ιστορίας · · · επιστροφή στη δεκαετία του ‘70 · · · Ζακ-Λουί Νταβίντ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Σήμερα: Κι όμως άγαλμα του Καρλ Μαρξ · · · αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία; · · · εξορθολογισμός των εξορκισμών · · · δίχως μουστάρδα πώς να φας · · · μια γλώσσα πεθαίνει · · · καλοδιατηρημένο τμήμα της Φλαμινίας Οδού · · · ένα αγέραστο άλμπουμ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Τι διαβάζουμε σήμερα / Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Σήμερα: DON’T PAY UK · · · τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές · · · «ο άνθρωπος της τρύπας» πέθανε · · · μόνον ντόπιοι στις διαφημίσεις · · · μικρή η συγκέντρωση για τον Ρούσντι · · · δωσ’ μου έναν Λεόνε · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Σήμερα: Κατεδαφίστηκε μνημείο στη Ρίγα • • • ιστορικό ρεκόρ στα μερίσματα • • • οι προθέσεις του Πούτιν μέσω του ποδοσφαίρου • • • η Χάγη ζητάει εξαίρεση από τις κυρώσεις • • • το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος» • • • υποχώρησε δραματικά το ενδιαφέρον για την Ουκρανία • • • εσφαλμένοι οι ισχυρισμοί περί ρωσικής αυτοκρατορίας • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Τι διαβάζουμε σήμερα / Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Σήμερα: Ένα γιγαντιαίο ουκρανικό χέρι • • • ο Καναδάς επιστρέφει όλες τις τουρμπίνες • • • Ουκρανός πρέσβης επικρίνει τον Πάπα • • • ποδοσφαιρικός αγώνας διάρκειας 267 λεπτών • • • τηλεργασία και Βιρτζίνια Γουλφ • • • εξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί • • • τυχαία ανακάλυψη γυναικείου τάφου των Βίκινγκς
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ARMY USA

Τι διαβάζουμε σήμερα / 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Σήμερα: Η 15χρονη Ντάρια Ντούγκιν σε διαδήλωση • • • υπάρχουν κάποια όρια • • • πολιτική θύελλα λόγω κακής πρόβλεψης θύελλας • • • κατάσκοπος ή μπλόγκερ; • • • η μάχη του γκολφ • • • 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ξεκινά το ουκρανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου • • • καλό προμήνυμα • • • η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο • • • χαμόγελα στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν • • • τιμές της ινσουλίνης • • • μια θαρραλέα δημοσιογραφική έρευνα • • • κανένα πρόβλημα πάρκινγκ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σήμερα: Κατάργηση νόμου της αποικιοκρατίας κατά της ομοφυλοφιλίας • • • ο υπερεκτιμημένος Αλεξάντερ Ντούγκιν • • • η Νορβηγία δεν θα εξάγει ηλεκτρικό ρεύμα • • • ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο • • • το τίμημα της ελευθερίας • • • παίζουν με τη φωτιά στην Ουκρανία • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ