MusicAeterna, Θεόδωρος Κουρεντζής

MusicAeterna, Θεόδωρος Κουρεντζής Facebook Twitter
0

Ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής της Ορχήστρας και Χορωδίας MusicAeterna, ο χαρισματικός Θεόδωρος Κουρεντζής θεωρείται διάδοχος των μεγάλων μαέστρων της Ρωσικής Σχολής. Γεννήθηκε στην Αθήνα και στις αρχές του 1990 πήγε στη Ρωσία για να συνεχίσει τις μουσικές του σπουδές στην Αγ. Πετρούπολη κοντά στον περίφημο δάσκαλο Ιλία Μουσίν. Στη διάρκεια των σπουδών του γοητεύθηκε από αυτή τη χώρα με την τεράστια μουσική παράδοση και αποφάσισε να την κάνει δεύτερη πατρίδα του.

Ο Θεόδωρος Κουρεντζής είναι σήμερα καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Όπερας και του Μπαλέτου του Περμ και καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντιαγκίλεφ, ενώ διετέλεσε Μουσικός Διευθυντής της Κρατικής Όπερας του Νοβοσιμπίρσκ (2004-2010).

Η MusicAeterna (ορχήστρα και χορωδία) απαρτίζεται από εξαιρετικούς σολίστ και φημίζεται για τις αυθεντικές της ερμηνείες σε ένα ρεπερτόριο που εκτείνεται από την παλιά μουσική μέχρι τον 20ό και 21ο αιώνα. Διευθυντής της χορωδίας είναι ο Βιτάλι Πολόνσκι. Από το 2012 η MusicAeterna και ο Θεόδωρος Κουρεντζής έχουν αποκλειστική συνεργασία με τη Sony Music.

Το σύνολο έχει εμφανιστεί στη Βιέννη, στο Άμστερνταμ, το Λονδίνο, το Μπάντεν Μπάντεν, τη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη και το Περμ.
Ο Θεόδωρος Κουρεντζής παράλληλα με τη δραστηριότητά του στο Περμ και τις εμφανίσεις του με τη MusicAeterna συνεργάζεται με κορυφαίες ορχήστρες του κόσμου (Φιλαρμονική της Βιέννης, του Μονάχου, Ορχήστρα Δωματίου Μάλερ κ.ά.) και εμφανίζεται σε μουσικά κέντρα όπως η Όπερα της Ζυρίχης, το Κόβεντ Γκάρντεν, η Όπερα του Παρισιού, το Θέατρο Μπολσόι κ.α. Επίσης έχει στενή και πολύχρονη συνεργασία με το Τεάτρο Ρεάλ της Μαδρίτης.

Έχει τιμηθεί τέσσερις φορές με το βραβείο «Χρυσή Μάσκα», μια από τις σημαντικότερες θεατρικές διακρίσεις στη Ρωσία, ενώ ισάριθμες φορές περιλήφθηκε στην κατηγορία «Καλύτερος Μαέστρος».

Μουσική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλέξης Παπαδημητρίου: Ο συνθέτης των επιτυχιών, που πέθανε προχθές

Απώλειες / Αλέξης Παπαδημητρίου (1944-2024): Ο συνθέτης επιτυχιών που τραγούδησαν όλοι οι Έλληνες

Τραγούδια του συνθέτη και τραγουδοποιού Αλέξη Παπαδημητρίου, που πέθανε προχθές σε ηλικία 80 ετών, είχαν ερμηνεύσει οι Μαρινέλλα, Πάριος, Καλογιάννης, Κανελλίδου κ.ά., όπως και όλη η ελληνική ποπ του ’80 και του ’90.
ΦΩΝΤΑΣ ΤΡΟΥΣΑΣ
Μια ιστορία για τη μουσική της ταινίας «Ρεμπέτικο»

Μουσική / Μια ιστορία για τη μουσική της ταινίας «Ρεμπέτικο»

Ο Σταύρος Ξαρχάκος περιγράφει όλα όσα συνέβησαν και τις δυσκολίες που υπήρξαν μέχρι να δημιουργηθεί το θρυλικό σάουντρακ, το οποίο τέσσερις δεκαετίες μετά θα παρουσιαστεί ολόκληρο για πρώτη φορά.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ
10 Πράγματα για τον Eric Prydz

Μουσική / H επιρροή του «Pryda» στην ηλεκτρονική μουσική και τα άλλα πρόσωπα του Eric Prydz

Ο Σουηδός DJ και παραγωγός με τα χίλια ψευδώνυμα, που σταμάτησε να παίζει επιτυχίες του όπως το «Call on Me» και έβαλε τα visuals στις μεγάλες dance διοργανώσεις, θα βρίσκεται στο Primer Festival το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Ο βασιλιάς της Όπερας λεγόταν Λουτσιάνο, ήταν προληπτικός, ανοικονόμητος, ανεπανάληπτος

Πέθανε Σαν Σήμερα / Ο βασιλιάς της Όπερας λεγόταν Λουτσιάνο, ήταν προληπτικός, ανοικονόμητος, ανεπανάληπτος

Στις 6 Σεπτεμβρίου του 2007 σιγεί για πάντα η πιο υπέροχη φωνή που πέρασε από τα λυρικά θέατρα τον 20ό αιώνα και έμεινε στην ιστορία με το όνομα Λουτσιάνο Παβαρότι
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ