Φάνης Μπαμπούλας και Υιός
«Σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, στη χώρα μας, εκτός των άλλων, δέχτηκε ισχυρό πλήγμα και η αιμοδοσία, με τα επίπεδά της να μειώνονται επικίνδυνα. Έτσι, σκεφτήκαμε να ιδρύσουμε τον πρώτο Σύλλογο Αιμοδοσίας Οίκου Τελετών».

Φάνης Μπαμπούλας και Υιός

Ενας διαφορετικός Σύλλογος Αιμοδοσίας.

Η γραμματεία του νοσοκομείου προσπαθεί να εξηγήσει ότι οι φιάλες που θα δοθούν προέρχονται από τον σύλλογο αιμοδοσίας ενός οίκου τελετών: αυτό είναι ένα σκηνικό που επαναλαμβανόταν όλο το 2022 σε νοσοκομεία της χώρας που χρειάστηκαν φιάλες για έκτακτα περιστατικά.

 

«Την ίδια ευχάριστη έκπληξη αντιμετωπίσαμε και όταν κάναμε τις πρώτες επαφές για να ξεκινήσουμε τον δικό μας σύλλογο αιμοδοσίας», αναφέρει ο Φάνης Μπαμπούλας, ιδρυτής του γνωστού οίκου τελετών «Φάνης Μπαμπούλας και Υιός».

 

«Προτού φτάσουμε στην ιδέα, ακούσαμε την ανάγκη», προσθέτει ο Βασίλης Μπαμπούλας. «Σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, στη χώρα μας, εκτός των άλλων, δέχτηκε ισχυρό πλήγμα και η αιμοδοσία, με τα επίπεδά της να μειώνονται επικίνδυνα. Έτσι, σκεφτήκαμε να ιδρύσουμε τον πρώτο Σύλλογο Αιμοδοσίας Οίκου Τελετών».  

 

Φάνης Μπαμπούλας και Υιός
«Θέλαμε να περάσουμε το μήνυμα ότι ακόμα και μέσα από ένα γραφείο τελετών που όλοι έχουμε συνδυάσει με αρνητικές εικόνες μπορεί να γεννηθεί κάτι σπουδαίο, μπορεί να γεννηθεί ζωή».

 

Λίγες ημέρες αργότερα, το κατάστημα «Φάνης Μπαμπούλας και Υιός» στο κέντρο της Αθήνας (Ακαδημίας 33) έβγαλε την πρώτη αφίσα για την επερχόμενη αιμοδοσία, κίνηση που μιμήθηκαν τα καταστήματα της γειτονιάς, ενώ η καμπάνια στα social media της εταιρείας υπενθύμιζε ότι λίγα λεπτά αρκούν για να σωθεί μια ζωή. Όλα ήταν έτοιμα για το όχημα αιμοδοσίας από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» που έφτασε νωρίς το πρωί εκείνης της ημέρας, στήνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία του έναν χώρο αιμοληψίας σε γραφείο οίκου τελετών. Λίγες ώρες αργότερα, αναχωρούσε γεμάτο με φιάλες από αίμα, καθώς για τέσσερις ολόκληρες ώρες το κατάστημα ήταν συνεχώς γεμάτο κόσμο!

 

«Περαστικοί, φοιτητές, επαγγελματίες, γείτονες, τουρίστες, φίλοι της σελίδας μας στο Facebook, κάλυψαν κάθε διαθέσιμο κρεβάτι αιμοληψίας μέχρι το μεσημέρι, τροφοδοτώντας τον σύλλογό μας με δεκάδες φιάλες αίματος, οι οποίες μοιράζονται σε κάθε νοσοκομείο της χώρας που το έχει ανάγκη», τονίζει ο Βασίλης, με τον πατέρα του να εξηγεί τον συμβολισμό της κίνησης: «Θέλαμε να περάσουμε το μήνυμα ότι ακόμα και μέσα από ένα γραφείο τελετών που όλοι έχουμε συνδυάσει με αρνητικές εικόνες μπορεί να γεννηθεί κάτι σπουδαίο, μπορεί να γεννηθεί ζωή».

 

Φάνης Μπαμπούλας και Υιός
Λίγες ημέρες αργότερα, το κατάστημα «Φάνης Μπαμπούλας και Υιός» στο κέντρο της Αθήνας (Ακαδημίας 33) έβγαλε την πρώτη αφίσα για την επερχόμενη αιμοδοσία, κίνηση που μιμήθηκαν τα καταστήματα της γειτονιάς, ενώ η καμπάνια στα social media της εταιρείας υπενθύμιζε ότι λίγα λεπτά αρκούν για να σωθεί μια ζωή.

 

Ήδη η εταιρεία προγραμματίζει τις επόμενες αιμοδοσίες της σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, διευρύνοντας ακόμα περισσότερο το πεδίο των δράσεών της, από ειδικούς κουμπαράδες στις τελετές για την ετήσια στήριξη της οργάνωσης «Μέριμνα», που προσφέρει εδώ και 27 χρόνια ανακουφιστική φροντίδα σε ανθρώπους που πενθούν, μέχρι πρωτογενές επιστημονικό υλικό σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή και viral καμπάνιες για ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα. Οι ενέργειες αυτές, που «θάβουν» τα στερεότυπα, έχουν γίνει αντικείμενο μελέτης πτυχιακών και διπλωματικών εργασιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό και παρουσιάζονται σε σεμινάρια marketing και επικοινωνίας. 

 

«Με τον Ευθύμιο Σαββάκη στον ρόλο της στρατηγικής και του marketing όλα αυτά τα χρόνια και με μια πλειάδα νέων εξαιρετικών συνεργατών σε κάθε μορφή του περιεχομένου μας, όπως η Μαγδαληνή Χατζοπούλου στα social media, προσπαθούμε να παίρνουμε θέση σε κοινωνικά ζητήματα πάντα με αξιοπρέπεια, φροντίδα και σεβασμό, χαρακτηριστικά που αποτελούν στοιχεία του DNA μας από το 1976».        

 

www.baboulas.gr

Facebook: Fanis Baboulas & Son

Instagram: fanis_baboulas_and_son 

Υγεία & Ευεξία
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Scroll to top icon