Wine is Fine: Για κρασί στον δρόμο των πομολάδικων

Wine is Fine: Η νέα άφιξη που θα συζητηθεί θα σερβίρει κρασί στον δρόμο των πομολάδικων Facebook Twitter
Από αριστερά: Σταύρος Χρυσαφίδης, Rafael Wallon-Brownstone και Τhomas Brengou. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Ο Rafael Wallon-Brownstone έχει εργαστεί στον χώρο της μουσικής και της μόδας, ως παραγωγός και DJ έχει συνεργαστεί με fashion brands όπως τα Marios Schwab, Christian Cota, Yigal Azrouel και έχει επιμεληθεί τα σάουντρακ στις επιδείξεις τους, ενώ έχει αναλάβει τα decks σε κλαμπ της Νέας Υόρκης, του Σάο Πάολο, του Τόκιο, της Ζυρίχης, του Βερολίνου. Μέχρι που αποφάσισε να εγκαταλείψει αυτήν τη δουλειά για να ανοίξει ένα izakaya εστιατόριο στο 9ο διαμέρισμα του Παρισιού, μετά ένα δεύτερο και ακόμη ένα στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής.

Τελειώνοντας τις σπουδές του στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της La Cambre στις Βρυξέλλες, ο Τhomas Brengou γνώρισε τον Rafael, άρχισαν να κάνουν παρέα και δούλεψαν μαζί για το περιοδικό που λεγόταν «SNATCH». Όταν δημιούργησε το event agency του ο Τhomas, ο Rafael ήταν ακόμα στον χώρο ως DJ, τα βρήκαν αμέσως λοιπόν και ήρθαν κοντά, μοιράστηκαν πολλά πάρτι, πολύ φαγητό και άλλο τόσο κρασί.

Και οι δύο είναι μεγαλωμένοι στο Παρίσι, η φιλία τους μετράει πλέον περισσότερα από δέκα χρόνια. Ανάμεσα στις καραντίνες, όταν ο Τhomas αποφάσισε να φύγει από την πόλη τους και να πουλήσει το πρακτορείο που είχε δημιουργήσει, η αγάπη του για την Αθήνα και η σκέψη να κατοικήσει σε αυτήν μετατράπηκαν σε κάτι παραπάνω από μια φαντασίωση.

«Τα τελευταία πέντε χρόνια, κάθε φορά που ερχόμουν στην Αθήνα για διακοπές έβρισκα τον φίλο μου τον Γιώργο (σ.σ. Σουμπάσης). Περνάγαμε ωραία πίνοντας καφέ και μιλώντας για τα αγαπημένα μας μέρη στο εξωτερικό, ενώ γεννιόταν σιγά σιγά η ιδέα να κάνουμε κάτι μαζί». Ξεκίνησε, λοιπόν, να προσγειώνεται πιο συχνά εδώ και έτσι άρχισαν να δουλεύουν μαζί πάνω στο side project του, για το brand ME THEN δηλαδή.

Όσο για το τι συνέβαινε στην Αθήνα όλη αυτή την περίοδο, το κρασί ανέβαινε, τα wine bars της αυξάνονταν και εξελίσσονταν σε μερικά από τα πιο ωραία μπιστρό της πόλης και τα νέα εστιατόρια πρόσεχαν ιδιαίτερα τις λίστες τους, τα φυσικά κρασιά έγιναν η απόλυτη τάση, τόσο που μπορούσαμε να τα προμηθευτούμε και από τα πιο καλά καφέ της πόλης.

Θέλουν η εικόνα όσων προσφέρουν να είναι εναλλασσόμενη και δυναμική κι εμείς να μην ξέρουμε τι ακριβώς θα φάμε φτάνοντας εκεί, αλλά να έχουμε τη βεβαιότητα πως θα είναι κάτι καλό.

Wine is Fine: Η νέα άφιξη που θα συζητηθεί θα σερβίρει κρασί στον δρόμο των πομολάδικων Facebook Twitter
Το μαγαζί μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια σύγχρονη cave à manger. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Στο μεταξύ, τον Ιούνιο του 2022 ο Rafael παντρεύτηκε, πούλησε τα εστιατόριά του και ανυπομονούσε να εγκατασταθεί στο εξωτερικό. Ήθελε να πάει στο Μεξικό, αλλά ο Thomas τον έπεισε πως πέφτει πολύ μακριά, πως η Αθήνα είναι καλύτερη. «Ένιωσα ότι ο καλύτερός μου φίλος έβλεπε ζεστά ένα τρελό σχέδιο. Ήρθε χωρίς εμένα εδώ, για να υλοποιήσει μια ιδέα μόνος του, και γρήγορα ερωτεύτηκε κι αυτός την πόλη. Όταν ξανασυναντηθήκαμε δεν χρειάστηκε καν να τον πείσω, ούτε καν με χαιρέτησε, απλώς μίλησε για το μαγαζί και τον Σεπτέμβριο μετακόμισε κανονικά».

Με τον Σταύρο Χρυσαφίδη γνωρίστηκαν την Καθαρά Δευτέρα της ίδιας χρονιάς, σε ένα τραπέζι που είχε στηθεί σε ένα σπίτι στην Κερατέα. «Αφού τρώγαμε όλη μέρα καταπληκτικό φαγητό στα κάρβουνα, ο Σταύρος αποφάσισε να φτιάξει βόνγκολε στις έξι το απόγευμα ‒ ερωτευτήκαμε». Και επειδή το φαγητό ενώνει, πόσο μάλλον όταν είναι νόστιμο, οι τρεις τους έδεσαν και αποφάσισαν να συνεργαστούν στο Wine is Fine, τη νέα άφιξη που η hip Αθήνα περιμένει πώς και πώς.

Wine is Fine: Η νέα άφιξη που θα συζητηθεί θα σερβίρει κρασί στον δρόμο των πομολάδικων Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Wine is Fine: Η νέα άφιξη που θα συζητηθεί θα σερβίρει κρασί στον δρόμο των πομολάδικων Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Αφού σπούδασε οικονομικά και χρηματοοικονομικά, ο τρίτος του εγχειρήματος βρέθηκε να εργάζεται σε ένα θέατρο του Λονδίνου. Τότε ήταν που ένας φίλος του τον έβγαλε στο Palomar του Σόχο σαν ευχαριστώ για τα εισιτήρια μιας παράστασης που του είχε εξασφαλίσει. Μόλις κάθισε στην μπάρα μπροστά από την ανοιχτή κουζίνα του εστιατορίου, βλέποντας τη φωτιά στον Josper φούρνο του και τον τρόπο που δούλευε η μπριγάδα γύρω της, κάτι συνέβη μέσα του: «Σκέφτηκα “μέχρι να αποφασίσω και να δω τι θα κάνω γιατί να μην εργάζομαι σε ένα μέρος όπου θα μπορώ να τρώω τέτοιο φαγητό κάθε μέρα;”».

Έστειλε την επόμενη κιόλας μέρα βιογραφικό, στην αρχή τον πήγαιναν για λογιστή, μια και έψαχναν εκείνη την περίοδο, αλλά τελικά βρήκαν μάγειρα και ας μην είχε κάνει ούτε σέρβις πριν. Ο Σταύρος βρήκε τον εαυτό του στις κουζίνες. Φεύγοντας από το Palomar συνεργάστηκε με την ομάδα του The Clove Club για το άνοιγμα του Luca στο Λονδίνο, βρέθηκε στο ξενοδοχείο Les Trois Rois της Βασιλείας, στο Palais Royal του Παρισιού, σε ένα ραμενάδικο της Γιοκοχάμα, στη Σπονδή και το Ρακόρ της Αθήνας.

Μέλος των Nomade et Sauvage πλέον, της ομάδας μαγείρων που γυρίζουν τη χώρα και μαγειρεύουν στη φύση με ξύλα και ταβάδες, είναι έτοιμος να παρουσιάσει στην πόλη ένα εναλλασσόμενο μενού που θα επηρεάζεται απ’ όλες τις κουζίνες με τις οποίες έχει καταπιαστεί, από την εβραϊκή, τη γαλλική, την ιταλική, τη γιαπωνέζικη, την ελληνική, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι τα πιάτα του θα είναι fusion.

Πριν ακόμα ανακοινώσουν τη δημιουργία του μαγαζιού της, η τριάδα αυτή είχε αρχίσει να συζητιέται μεταξύ όσων φροντίζουν να ενημερώνονται για το τι παίζει στην Αθήνα, μια και έστησαν ένα event γύρω από το κρασί σε ένα απρόσμενο μέρος. Μετακομίζοντας στην Ελλάδα, οι δυο Παριζιάνοι φίλοι ανακάλυψαν την έννοια του καφενείου, που τους ενθουσίασε.

«Μετά από μήνες έρευνας για το μέρος όπου θα στήναμε το πρότζεκτ και το concept δεν μπορούσαμε να περιμένουμε άλλο, έτσι αποφασίσαμε να φέρουμε κρασί που ξέραμε από το Παρίσι και να κάνουμε κάτι. Ζώντας στο Κουκάκι, αγαπάμε το καφενείο “Το Αρχοντικό” στη Ζαν Μωρεάς, την ατμόσφαιρα, το μπιλιάρδο, τον ιδιοκτήτη του.

Πήραμε τηλέφωνο τον Σταύρο, δημιουργήσαμε τρία διαφορετικά σάντουιτς (σ.σ. ανάμεσά τους ένα με σαρδέλα μαρινάτη, χαρίσα, αγιολί, φινόκιο και πατάτα, το οποίο θα σερβίρουν και στο μαγαζί), απολαύσαμε φυσικό κρασί και καλό φαγητό με φίλους, μέχρι που η αστυνομία σταμάτησε το πάρτι».

Wine is Fine: Η νέα άφιξη που θα συζητηθεί θα σερβίρει κρασί στον δρόμο των πομολάδικων Facebook Twitter
Χειροποίητο πατέ. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Έψαξαν πολύ μέχρι να βρουν το ιδανικό για εκείνους μέρος για να υλοποιήσουν την ιδέα τους και δεν το είχαν βάλει σκοπό να εγκατασταθούν τόσο κέντρικά, μέχρι που έμαθαν πως η γιαγιά ενός φίλου τους έψαχνε να δώσει έναν χώρο στον δρόμο των πομολάδικων και των ειδών κιγκαλερίας του εμπορικού τριγώνου, στην οδό Βύσσης, «είχαμε περιέργεια να τον επισκεφτούμε, αλλά όχι και ενθουσιασμό».

Τελικά, ερωτεύτηκαν με την πρώτη ματιά το μαγαζί-γωνία στον πεζόδρομο, με την τριγωνική, τύπου flatiron κάτοψη και τα μεγάλα παράθυρα, με τις παλιές διευθύνσεις δίπλα του, που παραμένουν μέχρι σήμερα ζωντανές. Το έφεραν στα μέτρα τους, δίνοντάς του μια βιομηχανική αισθητική, αφήνοντας τις καλωδιώσεις και τους αεραγωγούς να φαίνονται, εκμεταλλεύτηκαν όλο του το ύψος, που φτάνει τα τέσσερα μέτρα, ενώ το υλικό του ξύλου, με το οποίο έφτιαξαν την μπάρα τους, και το inox της ανοιχτής τους κουζίνας κυριαρχούν στον χώρο. Και κάπως έτσι έστησαν μια σύγχρονη cave à manger.

Η επαφή τους με το κρασί όμως πώς ξεκίνησε; «Μεγαλώσαμε με αυτό και νομίζω ότι τόσο εγώ όσο και ο Raf είχαμε τις μαμάδες μας να μας βάζουν να δοκιμάζουμε κρασί πριν από την ηλικία των δέκα ετών. Ένα εξαιρετικό μπουκάλι κρασί έπρεπε να το μοιραστούν με όλους, ακόμα και με τα παιδιά».

Ποια βλέπουν να είναι η δική μας σχέση μαζί του; «Οι Αθηναίοι είναι παθιασμένοι με το κρασί, υπάρχει πραγματική κουλτούρα, γνώση και ενδιαφέρον γι’ αυτό». Τι διαφορετικό θέλουν να προσφέρουν με το δικό τους wine bar σε αυτή την πόλη; «Αυτό που μας λείπει είναι η ελαφρότητα της στιγμής που μοιραζόμαστε και που παράγει το κρασί».

Wine is Fine: Η νέα άφιξη που θα συζητηθεί θα σερβίρει κρασί στον δρόμο των πομολάδικων Facebook Twitter
Μοσχαρίσιο ταρτάρ. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Wine is Fine: Η νέα άφιξη που θα συζητηθεί θα σερβίρει κρασί στον δρόμο των πομολάδικων Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Παρομοιάζουν το Wine is Fine με παιδική χαρά, αφού μπορεί να μας συστηθούν με μικρά πιάτα και ένα γαλλικού στυλ μενού, με χειροποίητο πατέ, δυο-τρεις σαλάτες, μοσχαρίσιο ταρτάρ, γαρίδες βραστές με μαγιονέζα, μπουργκινιόν με πουρέ πατάτας και ένα πιάτο με άγρια μανιτάρια σοτέ για κυρίως, αλλά θα αφήσουν τον εαυτό τους ελεύθερο να εμπνευστεί από τα κρασιά και από τους παραγωγούς που έχουν αρχίσει να γνωρίζουν· θα κινούνται με ελευθερία, χρησιμοποιώντας ντόπιες ύλες και υλικά από τα διάφορα deli μεταναστών της πόλης, «γιατί αυτό είναι η Αθήνα του τώρα», όπως θα μου πει ο Σταύρος, και έχει δίκιο.

Για αρχή, θα προμηθεύονται τα τυριά και τα αλλαντικά τους από το Provence, το ψωμί τους από το Τρομερό Παιδί, σχεδιάζουν διάφορα pop-up με φίλους τους που θα ταξιδέψουν μέχρι εδώ, θέλουν η εικόνα όσων προσφέρουν να είναι εναλλασσόμενη και δυναμική κι εμείς να μην ξέρουμε τι ακριβώς θα φάμε φτάνοντας εκεί, αλλά να έχουμε τη βεβαιότητα πως θα είναι κάτι καλό. Δηλαδή ο Σταύρος και ο Rafael είναι φανατικοί της ramen, γι’ αυτό και αν ποτέ θελήσουν να φτιάξουν, δεν θα διστάσουν να τη σερβίρουν.

Wine is Fine: Η νέα άφιξη που θα συζητηθεί θα σερβίρει κρασί στον δρόμο των πομολάδικων Facebook Twitter
Οι συντηρητές μας θα γεμίσουν αποκλειστικά με κρασιά που είναι καλοφτιαγμένα, από ανθρώπους που αγαπούν τη γη τους, τα αμπέλια τους και το κρασί. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Με εβδομήντα-ογδόντα ετικέτες προς το παρόν, η λίστα τους θα αποτελείται από φυσικά κρασιά απ’ όλο τον κόσμο, προτάσεις από τον ελληνικό αμπελώνα και πολλές από τον γαλλικό προφανώς, «είμαστε δύο εναντίον ενός». Πίσω στο Παρίσι, ο Thomas θυμάται να γνωρίζει το ελληνικό κρασί μέσω της δουλειάς του Ιάσονα Λίγα του Τετράμυθου. Γιατί πιστεύουν στα φυσικά κρασιά; «Δεν χρειάζεται να τα πιστέψουμε, είναι εδώ, είμαστε τα παιδιά του κινήματος των φυσικών κρασιών που είναι πολύ παλιότερο και εξαπλώθηκε με τη δική μας γενιά.

Πέρα από το hype που υπάρχει γύρω τους, το κίνημα των φυσικών κρασιών έχει μια κοινωνική πλευρά, έχει να κάνει με το να καλλιεργούμε τη γη καλύτερα, να παράγουμε και να καταναλώνουμε ποιοτικότερα προϊόντα, να περνάμε καλά με αυτά. Οι συντηρητές μας, λοιπόν, θα γεμίσουν αποκλειστικά με κρασιά που είναι καλοφτιαγμένα, από ανθρώπους που αγαπούν τη γη τους, τα αμπέλια τους και το κρασί».

Θα προσφέρουν πολλές επιλογές σε ποτήρι, οι οποίες θα αλλάζουν τακτικά. Γιατί μας προτείνουν να επιλέξουμε ένα wine bar για μια έξοδό μας και όχι οποιοδήποτε άλλο μπαρ; «Γιατί το να μοιράζεσαι το ίδιο ποτό από το ίδιο μπουκάλι, που όμως δεν είναι ποτέ ακριβώς το ίδιο, έχει κάτι το μαγικό».

Θα δώσουμε σημασία στη μουσική αυτού του νέου wine bar; Στο Wine is Fine είναι πολύ περήφανοι για το ηχοσύστημά τους, για τα ξύλινα custom ηχεία και το subwoofer-έργο τέχνης που έχει σχεδιάσει για εκείνους ο Matéo Garcia, ενώ το στυλ και η διάθεση θα αλλάζουν κατά τη διάρκεια της ημέρας: θα ακούμε από ιαπωνική funk και μεξικάνικη τζαζ, από Aaliyah μέχρι τους ZZ top και από Tom Waits μέχρι Drake. Με είχαν ήδη από την Aaliyah.

Wine is Fine: Η νέα άφιξη που θα συζητηθεί θα σερβίρει κρασί στον δρόμο των πομολάδικων Facebook Twitter
Έψαξαν πολύ μέχρι να βρουν το ιδανικό για εκείνους μέρος για να υλοποιήσουν την ιδέα τους και δεν το είχαν βάλει σκοπό να εγκατασταθούν τόσο κέντρικά. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Βύσσης 6, Aθήνα

Το Wine is Fine ανοίγει την Τετάρτη 15 Μαρτίου.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Dear Manouka: To νέο wine bar-restaurant του Παγκρατίου ξεφεύγει από τα συνηθισμένα

Γεύση / Dear Manouka: To νέο wine bar-restaurant του Παγκρατίου ξεφεύγει από τα συνηθισμένα

Η όψη ενός νεοκλασικού σπιτιού του 1890 στον πεζόδρομο της Ηρώνδα δεν μαρτυρά με τίποτα όσα θα συναντήσετε στο εσωτερικό: fusion επιλογές, προτάσεις από τον διεθνή αμπελώνα και κλασικά κοκτέιλ με απρόβλεπτες ανατροπές.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Βενιαμίν: Ένα αλλιώτικο καφέ - μπαρ μόλις εμφανίστηκε σε μια πλατεία του Παγκρατίου

Γεύση / Βενιαμίν: Ένα αλλιώτικο καφέ-μπαρ μόλις εμφανίστηκε στο Παγκράτι

Σε έναν χώρο με αναφορές στα φινιστρίνια των αεροπλάνων και στην Μπαουχάους χρωματική παλέτα τρώμε old school brunch με ποιοτικό καφέ το πρωί, fun dining πιάτα το βράδυ και πίνουμε κλασικά κοκτέιλ. Αν δεν έχετε βρεθεί ποτέ στην πλατεία Μεσολογγίου, μάλλον ήρθε η ώρα να την αναζητήσετε στον χάρτη.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
 Pharaoh: Τρώγοντας στο wine-bar restaurant που δικαίως συζητάει όλη η Αθήνα 

Γεύση / Pharaoh: Τρώγοντας στο wine-bar restaurant που δικαίως συζητάει όλη η Αθήνα 

Τώρα που δοκιμάσαμε ένα φαγητό χωριάτικο στην πιο ατόφια εκδοχή του, πίνοντας φυσικά κρασιά και ακούγοντας eclectic μουσική από βινύλια, καταλάβαμε πως το Pharaoh ήρθε για να επηρεάσει την έξοδο της πόλης. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
oinoscent

Γεύση / Τα wine bars της Αθήνας εξελίσσονται στα πιο ωραία μπιστρό της

Πλέον κάθε hip γειτονιά της πόλης διαθέτει το δικό της μέρος που είναι αφιερωμένο στα κρασιά και προσφέρει και φαγητό. Το επίπεδό τους ανεβαίνει, οι σεφ τους έχουν βιογραφικό και ωραίες ιδέες, έτσι στο εξής δεν θα τα ξαναπιούμε ξεροσφύρι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ