Το σκάνδαλο του Pornhub και το μεγάλο πρόβλημα του διαδικτύου σε ένα νέο ντοκιμαντέρ του Netflix

Το σκάνδαλο του Pornhub και το μεγάλο πρόβλημα του διαδικτύου σε ένα νέο ντοκιμαντέρ του Netflix Facebook Twitter
Δισεκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται το Pornhub κάθε μήνα.
0

«Θυμάσαι το πρώτο πορνό βίντεο που είδες;» Αυτή είναι η πρώτη ερώτηση που γίνεται στο ντοκιμαντέρ «Money Shot: The Pornhub story» που πρόσφατα βγήκε στο Netflix και πραγματεύεται τη θυελλώδη διαμάχη που ξέσπασε γύρω από έναν πορνογραφικό κολοσσό. Μια διαμάχη που τα τελευταία χρόνια έχει παρασύρει στη δίνη της μεγάλα δημοσιογραφικά μέσα, διάσημες πορνοστάρ, βαρύγδουπα tweets, χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, εκατομμύρια υπογραφές και χιλιάδες βίντεο προβληματικού περιεχομένου, διαθέσιμου δωρεάν με ένα κλικ, στο διαδίκτυο. 

Ας ξεκινήσουμε όμως από τα βασικά. Το Pornhub είναι πολύ πιο επιδραστικό απ' ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί. Και αυτό ίσως περνά απαρατήρητο, γιατί οι περισσότεροι το έχουν στο μυαλό τους ως μια υπόθεση πολύ προσωπική, κάτι που δεν μοιράζονται δημοσίως και μπορούν να κάνουν από την άνεση του δωματίου τους, χωρίς να έρθουν σε άμεση επαφή με κανέναν.

Δισεκατομμύρια άνθρωποι θα το επισκεφτούν κάθε μήνα. Πριν από τρία χρόνια η έρευνα μιας εταιρείας digital marketing το κατέταξε στις τεχνολογικές εταιρείες με την τρίτη μεγαλύτερη επίδραση στην κοινωνία του 21ου αιώνα, μετά την Google και το Facebook. Η καναδέζικη εταιρεία, στην οποία ανήκει πλέον το Pornhub, η MindGeek, διαχειρίζεται κι άλλες σελίδες πορνογραφικού περιεχομένου, όπως τα Redtube, Youporn, XTube κ.ά.

Μολονότι το όλο εγχείρημα ξεκίνησε από τρεις φοιτητές που τους άρεσε να βλέπουν γυμνές γυναίκες, το brand κατέληξε στην εταιρεία που θα το απογείωνε, καταφέρνοντας να αξιοποιήσει στο μέγιστο τα στατιστικά από τις αναζητήσεις και να δημιουργήσει έναν πορνογραφικό κολοσσό. 

Το Ρornhub είναι πολύ πιο επιδραστικό απ' ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί. Κι αυτό ίσως περνά απαρατήρητο, γιατί οι περισσότεροι το έχουν στο μυαλό τους ως μια υπόθεση πολύ προσωπική, κάτι που δεν μοιράζονται δημοσίως και μπορούν να κάνουν από την άνεση του δωματίου τους, χωρίς να έρθουν σε άμεση επαφή με κανέναν. 

Κάθε χρόνο, οι πιο δημοφιλείς αναζητήσεις των χρηστών μιας χώρας γίνονται viral, ταξιδεύουν στα δημοσιογραφικά μέσα, αναλύονται με βάση τις παγκόσμιες προτιμήσεις, που αλλάζουν.

Ωστόσο, ο κόσμος συνεχίζει να επισκέπτεται φανατικά το Pornhub από το 2008, οπότε και έκανε την πρώτη του εμφάνιση, αποτελώντας τότε κάτι σαν το pirate bay του πορνό, με πειρατικά και ερασιτεχνικά βίντεο – βεβαίως, σταδιακά άλλαξε τα δεδομένα, προσφέροντας ατελείωτο πορνογραφικό περιεχόμενο στους επισκέπτες του. 

Το Netflix, το σκάνδαλο του Pornhub και το μεγάλο πρόβλημα του διαδικτύου Facebook Twitter
Το Netflix φέρνει στην κάμερα του «Money Shot» διάσημες πορνοστάρ που ζητούσαν εδώ και χρόνια την επαλήθευση χρηστών που αναρτούν περιεχόμενο στο Pornhub. Η πορνοστάρ Siri Dalh είναι μία απ' αυτούς.

Το 2018, μια δεκαετία μετά, τα πράγματα θα άλλαζαν στη λειτουργία του. Μέχρι τότε μικρό μέρος των εσόδων πήγαινε στους πορνοστάρ. Εκείνη τη χρονιά λάνσαρε το Μodel Ηub, ένα παράλληλο site, όπου οι πορνοστάρ και οι δημιουργοί περιεχομένου πορνό θα μπορούσαν να διαφημίζουν και να πουλάνε έναντι συγκεκριμένου χρηματικού ποσού τα βίντεό τους – κάτι σαν το ΟnlyFans δηλαδή. Αυτό, λόγω του traffic που έφερνε η δωρεάν πλευρά του Pornhub, άρχισε να συμφέρει τους πορνοστάρ, που είδαν θετικά την κατάσταση.

Για να βγάλει ένας δημιουργός χρήματα από τα βίντεό του, βέβαια, ήταν απαραίτητο να πιστοποιηθεί. Εάν όμως ήθελε απλώς να το μοιράσει δωρεάν στην πλατφόρμα, όπως γινόταν μέχρι τότε, το μόνο που χρειαζόταν ήταν να έχει ένα email. Όπως ακριβώς στο YouTube, έτσι και εδώ, ανέβαζες το αρχείο, του έδινες τίτλο, πρόσθετες τα tags και το βίντεο σου ήταν «επάνω», τη στιγμή που γύρω του διαφημιστικά banners συνέχιζαν να αποφέρουν χρήματα στην εταιρεία μέσω της προβολής του.

Από τότε που το Pornhub άρχισε να σαρώνει στο διαδίκτυο, η ποσότητα άρχισε να παίζει καθοριστικό ρόλο στον τρόπο που το πορνογραφικό περιεχόμενο έφερνε χρήματα: όσο περισσότερα τα βίντεο, τόσο περισσότερα τα κέρδη από τις διαφημίσεις. 

Το αίτημα της επαλήθευσης χρηστών

Το Netflix φέρνει στην κάμερα του «Money Shot» διάσημες πορνοστάρ που ζητούσαν εδώ και χρόνια την επαλήθευση χρηστών που αναρτούν περιεχόμενο στο Pornhub. Δεν ήθελαν να ανεβάζουν τη δουλειά τους σε έναν ιστότοπο όπου μπορούσε να ανεβάσει βίντεο κάθε καρυδιάς καρύδι. Η απάντηση που έπαιρναν ήταν απλώς πως η εταιρεία «επεξεργάζεται το ζήτημα». 

Στο επίκεντρο της ταινίας βρίσκεται o πόλεμος που θα ακολουθούσε μεταξύ ακτιβιστών ή και χριστιανικών οργανώσεων που στοχοποιούσαν το Pornhub, ισχυριζόμενες πως πλουτίζει από βίντεο θυμάτων, και της ίδιας της εταιρείας.

Οι πορνοστάρ παρουσιάζονται να βρίσκονται κάπου στη μέση, δεχόμενοι τα πυρά του κόσμου και, όπως φαίνεται, ζημιωμένοι από το ντόμινο των επιπτώσεων στο επάγγελμά τους και τις καμπάνιες ενάντια σε ένα μέσο που αξιοποιούσαν για να προωθήσουν τη δουλειά τους. Κάποιοι μάλιστα κατηγορήθηκαν ότι προπαγάνδισαν υπέρ του Pornhub. Όμως πώς ξεκίνησαν όλα; 

Το Netflix, το σκάνδαλο του Pornhub και το μεγάλο πρόβλημα του διαδικτύου Facebook Twitter
Οι πορνοστάρ βρέθηκαν ζημιωμένοι από το ντόμινο επιπτώσεων στο επάγγελμά τους και τις καμπάνιες ενάντια σε ένα μέσο που αξιοποιούσαν για τη δουλειά τους.

Το κίνημα #Traffickinghub

Το κίνημα «#Traffickinghub» άρχισε να κατακλύζει τα social media στις αρχές του 2020. Τα tweets διαδέχονταν το ένα το άλλο, υποστηρίζοντας ότι ανάμεσα στα εκατομμύρια βίντεο που βρίσκονταν στην πλατφόρμα υπήρχαν κάποια με άτομα που δεν είχαν δώσει ποτέ τη συγκατάθεσή τους για την ανάρτησή τους, με ανήλικους, θύματα κακοποίησης κ.ά.

Στην «Guardian» διαβάζουμε ότι το κίνημα αυτό είχε οργανωθεί από μια ομάδα Ευαγγελιστών στην Αμερική, την Exοdus Cry. «Shut it down», «Take down Big Porn»: οι λεζάντες στο Twitter έφερναν στο προσκήνιο όλο και περισσότερους ισχυρισμούς θυμάτων ότι είδαν τα βίντεό τους αναρτημένα χωρίς τη θέλησή τους.

Η Laila Mickelwait, εκ των εκπροσώπων του κινήματος, ανέφερε ότι είχαν συγκεντρώσει 2.000.000 υπογραφές για να κλείσει το Pornhub με την κατηγορία της συνέργειας σε σωματεμπορία, βιασμό και κακοποίηση ανδρών, γυναικών και παιδιών. 

Το Netflix, το σκάνδαλο του Pornhub και το μεγάλο πρόβλημα του διαδικτύου Facebook Twitter
Η Laila Mickelwait ανέφερε ότι είχαν συγκεντρωθεί 2.000.000 υπογραφές για να κλείσει το Pornhub με την κατηγορία για συνενοχή σε σωματεμπορία, βιασμό, κακοποίηση ανδρών, γυναικών και παιδιών.

Οι «New York Times» εν δράσει

Το άρθρο του δημοσιογράφου Nicholas Kristof, «Τα παιδιά του Pornhub», ήταν αυτό που προκάλεσε την πιο μαζική αντίδραση και έντονη κινητικότητα από διαφορετικές μεριές, παρουσιάζοντας την ιστορία της Serena K. Fleites, ενός κοριτσιού που μικρότερη είχε στείλει ορισμένα βίντεο στο αγόρι της. Εκείνο τα μοιράστηκε με φίλους κι αυτά κατέληξαν στο Pornhub.

Αφού επιχείρησε με τη βοήθεια της μητέρας της να τα κατεβάσει, είδε ότι αυτό πετύχαινε μόνο με κάποια, που όμως, μετά από λίγο, τα έβλεπε και πάλι ανεβασμένα. Το σημείο αυτό παρουσιάζεται ως κομβικό για την εξέλιξή της.  

Η Dani Pinter, Senior Legal Counsel της NCOSE, ισχυρίζεται στο ντοκιμαντέρ ότι το Pornhub γνώριζε αυτές τις περιτπώσεις, εσκεμμένα άφηνε τέτοια βίντεο να υπάρχουν στη σελίδα και τα προωθούσε λόγω της ζήτησης που είχαν.

Η ονομασία της συγκεκριμένης οργάνωσης, όπως αναφέρεται στο «Money Shot», αποτελεί προϊόν rebranding μιας χριστιανικής οργάνωσης, της Morality in Media, που θεωρεί την πορνογραφία ως «εγγενώς επιβλαβή». 

Ο σάλος γιγαντώθηκε. Οι αναρτήσεις πολλαπλασιάστηκαν. Οι αναφορές σε βίντεο γίνονταν η μία μετά την άλλη. Οι πορνοστάρ άρχισαν να λαμβάνουν μηνύματα από φίλους που τους ρωτούσαν τι συνέβαινε.

Σύντομα το θέμα της ποιότητας του moderating, του ελέγχου του περιεχομένου που έκανε η εταιρεία, τέθηκε υπό αμφισβήτηση. Στο ντοκιμαντέρ βλέπουμε να μιλάει ένας πρώην εργαζόμενος της MindGeek και να αναφέρει πως οι moderators έπαιρναν οδηγίες για να τσεκάρουν τα βίντεο όσο το δυνατό πιο γρήγορα, αναφέροντας πως περνούσαν από μπροστά τους ακόμη και 700 βίντεο τη μέρα. 

Το ντόμινο και οι επιπτώσεις στους σεξεργαζόμενους 

Η απόφαση της Μastercard και της Visa να σταματήσουν να αποτελούν τρόπο πληρωμής των υπηρεσιών του site του Pornhub, σύμφωνα με το «Money Shot», τελικά ζημίωσε τους δημιουργούς του περιεχομένου, τους ίδιους τους πορνοστάρ. Αυτό είναι και το κεντρικό θέμα του δεύτερου μέρους του ντοκιμαντέρ.

Οι περισσότεροι από αυτούς στράφηκαν στο ΟnlyFans (το οποίο στο παρελθόν είχε ανακοινώσει το ban του πορνογραφικού περιεχομένου, μόνο και μόνο για να το πάρει πίσω αμέσως μετά) και εδώ εξηγούν το πώς κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μια κατάσταση που αφενός δεν έλυνε το πρόβλημα καθαυτό, αφετέρου είχε επιπτώσεις στη δυνατότητά τους να πουλήσουν το υλικό τους. 

Μετά από έρευνα που έγινε στο περιεχόμενό του, το Pornhub απαγόρευσε τελικά σε όλους τους μη επαληθευμένους χρήστες να ανεβάζουν βίντεο και την ίδια στιγμή διέγραψε, όπως δήλωσε, εκατομμύρια βίντεο μη πιστοποιημένων χρηστών που υπήρχαν ήδη στο site του. Οι νομικές κινήσεις εις βάρος της εταιρείας, βέβαια, συνεχίστηκαν. 

Το Netflix, το σκάνδαλο του Pornhub και το μεγάλο πρόβλημα του διαδικτύου Facebook Twitter
«Το ζήτημα της κυκλοφορίας υλικού στο διαδίκτυο χωρίς συναίνεση δεν είναι πρόβλημα του Pornhub αλλά του ίντερνετ». Φωτ: Netflix

Οι αλλαγές στο νομικό πλαίσιο

Πριν περάσει ο καινούργιος νόμος SESTA FOSTA, αυτός που υπήρχε ως τότε, ο νόμος 230 περί ευπρέπειας στις επικοινωνίες, προέβλεπε πως εάν κάποιος παρείχε διαδραστικές υπηρεσίες δεν ήταν υπεύθυνος για ό,τι δημοσιευόταν στο site του. Όταν το Κογκρέσο αποφάσισε να δράσει, ψηφίστηκε ο νόμος κατά της εμπορίας στο διαδίκτυο και κατά της συνέργειας σε εμπορία.

Στο εξής, εάν υπήρχε όντως πρόβλημα με το περιεχόμενο ιστοσελίδων, διέτρεχαν κίνδυνο και οι εταιρείες στις οποίες ανήκαν. Το ντοκιμαντέρ αναφέρει, ωστόσο, πως λόγω αυτού του νόμου, και πολλοί εργαζόμενοι επέστρεψαν σε επικίνδυνες συνθήκες εργασίας και το πρόβλημα γενικά δεν διευθετήθηκε. 

«Ο SESTA FOSTA είχε επίπτωση στον τρόπο που οι εργαζόμενοι στο σεξ προωθούνται διαδικτυακά. Από την ψήφισή του εφαρμόζεται περισσότερη λογοκρισία σε πλατφόρμες όπως το Τwitter και το Instagram», λέει η πορνοστάρ Siri Dalh στην κάμερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Σεπτέμβριο του 2022 το Instagram έκανε οριστικό ban στον λογαριασμό του Pornhub. 

Το πορνό και το ίντερνετ

Η Yiota Souras, senior VP και γενική σύμβουλος της NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children) εξηγεί πώς διαχειρίζονται αναφορές που φτάνουν στο γραφείο του οργανισμού. Μεταξύ άλλων, λέει πως «η λειτουργία ενός πορνογραφικού site είναι σαν αυτή των sites κοινωνικής δικτύωσης. Είναι σαν να έχεις ένα εργοστάσιο πυροτεχνημάτων και να επιτρέπεις το κάπνισμα. Δημιουργείς μια εκρηκτική κατάσταση για τα πιο ευάλωτα μέλη του πληθυσμού μας».

Η ίδια, βέβαια, η σκηνοθέτιδα του ντοκιμαντέρ, Suzanne Hillinger, παρουσίασε τα πράγματα κάπως πιο σύνθετα στην «Guardian». Για εκείνη «το ζήτημα της κυκλοφορίας υλικού στο διαδίκτυο χωρίς συναίνεση δεν είναι πρόβλημα του Pornhub αλλά του ίντερνετ».  

«Money Shot: The Pornhub Story» | Official Trailer | Netflix

Οθόνες
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Από το Instagram στο Twitter και στο OnlyFans: Το σεξ και η πορνογραφία την εποχή της κοινωνικής δικτύωσης

Σχέσεις / Πώς το twitter έγινε η μόνη πλατφόρμα social media που επιτρέπει την πορνογραφία;

Οι εποχές που η κατανάλωση της πορνογραφίας πέρναγε από τα ειδικά sections των βιντεοκλάμπ και χρειαζόταν μεγάλο θάρρος για να περάσεις από αυτά τα ράφια έχουν παρέλθει και η σεξουαλική συμπεριφορά όσων μεγαλώνουν μέσα στη δωρεάν πορνογραφία δεν θα μπορούσε παρά να επηρεάζεται καθοριστικά.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Φυλακές, αναμορφωτήρια, trafficking

Βιβλίο / Φυλακές, αναμορφωτήρια, trafficking: Μια νέα έκδοση για «Κορίτσια στο περιθώριο»

Μαρτυρίες από «έγκλειστες στον μαρμαρωμένο χρόνο» συγκεντρώνονται στο καινούργιο βιβλίο της Μαρίας Φαφαλιού, κάνοντας δραματικά σημερινό ένα βίωμα που είναι παλιό.
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΥΝΑΚΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είδαμε το «Juror#2» του Κλιντ Ίστγουντ και είναι η καλύτερη αμερικανική ταινία της χρονιάς

Οθόνες / To «Juror#2» του Κλιντ Ίστγουντ είναι η καλύτερη αμερικανική ταινία της χρονιάς

Αλλά δυστυχώς δεν θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες, επειδή οι υπεύθυνοι του στούντιο θεωρούν ότι το ενήλικο σινεμά αυτού του τύπου ανήκει στις streaming πλατφόρμες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Say Nothing: Μια καθηλωτική σειρά με φόντο το βίαιο δράμα της Βόρειας Ιρλανδίας

Daily / Say Nothing: Μια καθηλωτική σειρά με φόντο το βίαιο δράμα της Βόρειας Ιρλανδίας

Η αυτοτελής σειρά κατορθώνει να λειτουργεί συγχρόνως ως ιστορική αναπαράσταση, ως συνταρακτικό δράμα, ως καθηλωτικό θρίλερ, ακόμα και ως δραματοποιημένο true crime, ειδικά για τους θεατές που δεν είναι εξοικειωμένοι με τις πολυσύνθετες πτυχές του ένοπλου αγώνα στη Βόρεια Ιρλανδία.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Η βίβλος του cult ελληνικού σινεμά

Οθόνες / Η βίβλος του cult ελληνικού σινεμά μόλις κυκλοφόρησε

Τα κείμενα του Φώντα Τρούσα για τις «βαθιά υποτιμημένες ταινίες που απελευθέρωσαν τη ματιά του θεατή από την οικογενειακή τηλεοπτική εικόνα, απενοχοποιώντας περαιτέρω το γυμνό» και για τον underground και τον πειραματικό ελληνικό κινηματογράφο κυκλοφορούν σε ένα μοναδικό, κυριολεκτικά, βιβλίο, από τα LiFO Books.
M. HULOT
Η φωνή του «τέρατος»: Ο Μάνσον με τα δικά του λόγια σ’ ένα αποκαλυπτικό νέο ντοκιμαντέρ

Οθόνες / Η φωνή του «τέρατος»: Ο Μάνσον με τα δικά του λόγια σ’ ένα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ

Ένα νέο ντοκιμαντέρ εξετάζει και αμφισβητεί όλα όσα νομίζουμε ότι γνωρίζουμε για τη διαβόητη φιγούρα, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά ηχογραφημένες συνομιλίες του σε διάστημα είκοσι ετών.
THE LIFO TEAM
Τα γεγονότα της ζωής

Οθόνες / Κασσαβέτης, Σκορσέζε, Ερίθε: 10 άχαστες προβολές στο φετινό Πανόραμα

Πρεμιέρες, παράλληλες εκδηλώσεις, αφιερώματα: Από τις 21 ως τις 27 Νοεμβρίου, οι κινηματογράφοι Τριανόν, Newman και Στούντιο φιλοξενούν το μακροβιότερο αθηναϊκό κινηματογραφικό φεστιβάλ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πάνος Χ. Κούτρας: Queer before it was cool, νυν και αεί

Οθόνες / Πάνος Χ. Κούτρας: Queer before it was cool, νυν και αεί

Ο αγαπημένος Έλληνας σκηνοθέτης ξεδίπλωσε σημαντικές στιγμές από τη ζωή και την πορεία του και αφηγήθηκε πολύτιμες ιστορίες που διαμόρφωσαν το queer σινεμά του στο φετινό Iconic Talks Powered by Mastercard που πραγματοποιήθηκε στο 65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Τα δέκα αγαπημένα animation του Αλέξανδρου Βούλγαρη (aka The Boy)

Μυθολογίες / Τα 10 αγαπημένα animation του Αλέξανδρου Βούλγαρη (aka The Boy)

«Κάθε φορά που το βλέπω προσπαθώ να καταλάβω πώς έχει οργανωθεί αυτό το χάος»: Ο Αλέξανδρος Βούλγαρης μάς καλεί να ανακαλύψουμε δέκα animation διαφορετικών τεχνικών, που τον έχουν επηρεάσει βαθιά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΝΕΤΤΑ ΓΙΑΚΙΝΤΖΗ
65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Όσα ξεχώρισαν κοινό και επιτροπές

Οθόνες / 65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Όσα ξεχώρισαν κοινό και επιτροπές

Η Fischer, επίσημος χορηγός των Βραβείων Κοινού εδώ και μια δεκαετία, στήριξε για μία ακόμη χρονιά τον θεσμό, απονέμοντας πέντε βραβεία στις ταινίες που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους των θεατών.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
«Dune: Prophecy»: Το κυνήγι του επόμενου «Game of Thrones» συνεχίζεται

Οθόνες / «Dune: Prophecy»: Το κυνήγι του επόμενου Game of Thrones συνεχίζεται

Η σειρά του HBO, που παίρνει τη σκυτάλη από το πραγματικά αξιόλογο «Penguin», προσπαθεί να επικαλεστεί τη συνταγή του μεγάλου hit του καναλιού και ξεστρατίζει από το ατμοσφαιρικό σύμπαν του Ντενί Βιλνέβ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Οι θρυλικοί boomers του 65ου φεστιβάλ θεσσαλονίκης

Pulp Fiction / Οι θρυλικοί boomers του 65ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Ρέιφ Φάινς, Ζιλιέτ Μπινός, Ματ Ντίλον: Oι διάσημοι, σχεδόν συνομήλικοι ηθοποιοί που τιμήθηκαν με Χρυσό Αλέξανδρο και έδειξαν με τις διαφορετικές επιλογές τους ισάριθμα σίκουελ στην καριέρας τους.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
«Μονομάχος II»: Αν και λιγότερο brutal από τον Ράσελ Κρόου, ο Πολ Μέσκαλ υπόσχεται αίμα στην αρένα

Οθόνες / «Μονομάχος II»: Αν και λιγότερο brutal από τον Ράσελ Κρόου, ο Πολ Μέσκαλ υπόσχεται αίμα στην αρένα

Ένα έπος δράσης και χαρακτήρων που κυλά θεαματικά, ουσιαστικά, υπερβολικά, συγκινητικά, χορταστικά και εμφατικά, όπως όλοι οι υποψήφιοι θεατές αναμένουν εδώ και πολύ καιρό.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Η πιο διάσημη υπόθεση «απαγωγής από εξωγήινους» αναβιώνει στο Netflix εν μέσω μηνύσεων

Οθόνες / Η απαγωγή του αιώνα αναβιώνει στο Netflix εν μέσω μηνύσεων

Παρότι συμμετείχε στο σενάριο του ντοκιμαντέρ «The Manhattan Alien Abduction», η Λίντα Ναπολιτάνο που ισχυρίζεται ότι απήχθη από εξωγήινους στο κέντρο του Μανχάταν προ 35ετίας μηνύει την πλατφόρμα για αθέτηση της συμφωνίας τους.
THE LIFO TEAM