Μια γουλιά MASTIQUA σε κάνει διπλά ευτυχισμένο

Μια γουλιά MASTIQUA σε κάνει διπλά ευτυχισμένο

Απολαυστικό μα πάνω από όλα όμως ευεργετικό για τον οργανισμό μας. Σύμφωνα με νέα μελέτη αποδεικνύεται ως το αντίδοτο κόντρα σε ένα σύνδρομο που ταλαιπωρεί πολύ κόσμο.

ADVERTORIAL

 

Ένα προϊόν-έμβλημα για τον τόπο καταγωγής του, μια ευχάριστη γευστική παρέα, παράλληλα όμως ένα άκρως ευεργετικό υδατικό εκχύλισμα για την υγεία μας. Η αγαπημένη μας μαστίχα Χίου για πολλούς είναι ένα ευχάριστο ποτηράκι που συνοδεύει τον μεζέ, για άλλους πάλι χρησιμοποιείται προκειμένου να σβήνει τη γεύση από το φαγητό. Πλέον έχει βρει χώρο και σε έναν νέο τομέα, εκείνον του ανθρακούχου νερού, στο οποίο προσφέρει το άρωμα και τη φρεσκάδα της αποτελώντας ένα υπέροχο και παράλληλα γευστικό «εναλλακτικό» ποτό. Αυτό είναι το μαστιχόνερο, ή αλλιώς MASTIQUA.

 


Όπως γίνεται κατανοητό, κάθε άνθρωπος που λατρεύει να αποτυπώνεται στον ουρανίσκο του αυτή η ελαφριά και παράλληλα γλυκιά γεύση ενός δυνατού αλκοολούχου ποτού, η MASTIQUA ή έστω τα αναψυκτικά MASTIQUA με πραγματικό μαστιχόνερο από το ποτό-έμβλημα της Χίου, έχει διαφορετικά συναισθήματα ωστόσο όλα συνοδεύονται από ένα χαμόγελο. Σκέψου απλά πόσες φορές έχεις πιεί μαστίχα και τι χαμόγελο σου προκάλεσε ή έστω πόσο ωραία ένιωσες και μόνο που μάσησες μια τσίχλα με την αντίστοιχη γεύση. Αυτό λοιπόν το υπέροχο συναίσθημα αποτυπώνεται μετά από μια γουλιά από ένα μπουκάλι MASTIQUA.

 

Μια γουλιά MASTIQUA σε κάνει διπλά ευτυχισμένο

 


Παράλληλα όμως με την απλόχερη χαρά και τα συναισθήματα που σου ξυπνάει η παρέα της, είναι γνωστό πως η MASTIQUA έχει και ένα know how να μας βγάζει ασπροπρόσωπους και από ιατρικής πλευράς. Δεν είναι δα άγνωστο ότι το βασικό συστατικό της, η ρητίνη μαστιχόδεντρου (Pistacia Lentiscus var. Chia), ένα φυσικό προϊόν με υψηλή περιεκτικότητα σε βιοενεργά συστατικά και ισχυρές αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές δράσεις αποτελεί και ένα «εναλλακτικό» αντιβιοτικό για πολλές ασθένειες και σύνδρομα που κυκλοφορούν. 

 

 

Ξέρεις πόσο καλό κάνεις στον οργανισμό σου;


Κάθε γουλιά MASTIQUA είναι μεν απόλαυση, πάνω από όλα όμως είναι υγεία. Υπάρχει μεγαλύτερη χαρά; Ένα ανθρακούχο νερό με γεύση κοινώς αποδεκτή (και κάτι παραπάνω) και πάνω από όλα ευεργητική για την υγεία σου; Πρόσφατη μελέτη που διενεργήθηκε από την ομάδα του επιστημονικού δυναμικού του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και του αμερικάνικου Rutgers (The Effectiveness of a Natural Aqueous Extract of Chios Mastic in the Management of Irritable Bowel Syndrome: The MASTIQUA Randomized Controlled Clinical Trial) ανέδειξε μία ακόμα πτυχή στις θεραπευτικές αρετές της μαστίχας, κάνοντάς να αισθανόμαστε λίγο καλύτερα για τους εαυτούς μας κάθε φορά που τη γευόμαστε. 

 


Όποτε βρίσκεσαι απέναντι σε ένα μπουκάλι από τα αναψυκτικά MASTIQUA αναλογήσου απλά το δώρο που κάνεις στον οργανισμό σου πέρα από την ευχάριστη παρέα του. Όπως αποδείχτηκε άλλωστε πέρα από την αναγνώρισή της ως φυσικό φάρμακο, αποδείχτηκε ότι αποτελεί μεγάλο σύμμαχο κόντρα σε όσους υποφέρουν από το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου. 

 

 

Μια γουλιά MASTIQUA σε κάνει διπλά ευτυχισμένο

 

 

Για αυτό να αισθάνεσαι περήφανος για τη MASTIQUA που καταναλώνεις

Δεν ξέρουμε αν κάποια στιγμή η μαστίχα ή το μαστιχόνερο θα κυκλοφορεί (και) στα φαρμακεία, η ουσία είναι  ότι αποδεικνύεται πέρα για πέρα θεραπευτική και παράλληλα ευεργετική όπως αποδείχτηκε μάλιστα ύστερα από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε.

 

Συγκεκριμένα η κατανάλωσή της απεδείχθη το απόλυτο αντιβιοτικό κόντρα στον κοιλιακό πόνο και το φούσκωμα, τη δυσαρέσκεια με τη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος καθώς και την επίδραση των συμπτωμάτων αυτών στην ποιότητα ζωής. Παράλληλα είναι ένας τρόπος βελτίωσης διαφόρων παραμέτρων, όπως του αισθήματος δυσφορίας, την επιτέλεση καθημερινών δραστηριοτήτων, την εικόνα σώματος, την ανησυχία για την υγεία, την αποφυγή τροφής, τις κοινωνικές σχέσεις, ακόμα και τη σεξουαλική υγεία. Όλα αυτά έχουν εκτιμηθεί μέσω της σταθμισμένης κλίμακας IBS Symptom Severity Scale (IBS-SSS).
 

 

Η μελέτη

Όπως είπαμε παραπάνω, η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την ομάδα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου επικεντρώθηκε προκειμένου να διαπιστωθεί το κατά πόσο μπορεί η MASTIQUA να ωφελήσει τους ασθενείς με ΣΕΕ (σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου). 

 

Στο πείραμα πήραν μέρος 55 ενήλικες (74,5% γυναίκες, 47,3% παχύσαρκων και μ.ο. ηλικίας 44 ετών) με ΣΕΕ στην περιοχή της Αττικής, στους οποίους μοιράστηκαν ειδικά ροφήματα που περιείχαν διάφορες ποσότητες μαστίχας Χίου ή άλλα αντίστοιχα με παρόμοια χαρακτηριστικά χωρίς όμως το συγκεκριμένο συστατικό επί 3 μήνες.

 

 

Μια γουλιά MASTIQUA σε κάνει διπλά ευτυχισμένο

 

 

Μετά το τέλος του πειράματος διαπιστώθηκε ότι η κατανάλωση εκχειλισμάτων εμπλουτισμένων με υδατικό εκχύλισμα μαστίχας Χίου μπορεί να μειώσει τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής ασθενών με ΣΕΕ. Οι περισσότεροι ασθενείς μάλιστα χαρακτήρισαν τη γεύση, την επίγευση, το άρωμα και την υφή των ροφημάτων MASTIQUA ως καλή ή πολύ καλή και δήλωσαν ότι θα ήταν πρόθυμοι να τα καταναλώνουν και μετά το τέλος της μελέτης καθώς και να τα προτείνουν σε άλλους.

 

Για τους περισσότερους, μια γουλιά από τα αναψυκτικά MASTIQUA είναι μια υπέροχη καθημερινή συνήθεια που τους κάνει να ξεδιψάνε παίρνοντας μια γεύση από το γλυκό μαστιχόνερο, στην πραγματικότητα όμως έχει να προσφέρει πολύ περισσότερα. Ένας μικρός θησαυρός για την υγεία, που εκτός από ευχάριστη γεύση, η ιατρική αναδεικνύει τις ολοένα και περισσότερες θεραπευτικές ιδιότητες που διαθέτει.

 

Υγεία & Ευεξία
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Scroll to top icon