Η Ζιμπάμπουε κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω χολέρας

Η Ζιμπάμπουε κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη πρωτεύουσα λόγω χολέρας Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Ζιμπάμπουε κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην πρωτεύουσα Χαράρε λόγω επιδημίας χολέρας.

Από την επιδημία της χολέρας έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής δεκάδες άνθρωποι, ενώ υπάρχουν περισσότερες από 7.000 ύποπτα κρούσματα. 

Την Τρίτη, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι στη χώρα καταγράφηκαν 7.398 ύποπτα κρούσματα, 50 επιβεβαιωμένοι θάνατοι και 109 άνθρωποι διασωληνωμένοι. 

Οι αρχές της πόλης λένε ότι η επιδημία έχει ξυπνήσει μνήμες από μια θανατηφόρα επιδημία του 2008, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους χιλιάδες άνθρωποι.

Οι αρχές ζητούν βοήθεια για τον περιορισμό της εξάπλωσης και την παροχή καθαρού νερού, λέγοντας ότι η βοήθεια που λαμβάνουν είναι ανεπαρκής.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού (IFRC), οι υγειονομικές αρχές πασχίζουν να περιορίσουν τον υψηλό αριθμό εισαγωγών μετά την επιδημία.Επικαλείται την έλλειψη υγειονομικού προσωπικού για τη διαχείριση των κρουσμάτων, καθώς και την έλλειψη προμηθειών για τη διακοπή της μετάδοσης.

Η μάχη της Ζιμπάμπουε με τη χολέρα

Η Ζιμπάμπουε δίνει μάχη με το θανατηφόρο ξέσπασμα της χολέρας τους τελευταίους μήνες εν μέσω έλλειψης πρόσβασης σε καθαρό νερό.

Το επίκεντρο της τελευταίας επιδημίας είναι το υψηλής πυκνότητας προάστιο Kuwadzana της Χαράρε, στο οποίο οφείλονται σχεδόν τα μισά από τα αναφερόμενα κρούσματα, σύμφωνα με τις αρχές.

Το ξέσπασμα οδήγησε στο θάνατο 4.000και πλέον ανθρώπων ενώ τουλάχιστον 100.000 μολύνθηκαν, γεγονός που οδήγησε σε παράλυση των βασικών υπηρεσιών στη χώρα. Αυτό ώθησε τον τότε πρόεδρο Ρόμπερτ Μουγκάμπε να συμφωνήσει σε μια ιστορική συμφωνία διαμοιρασμού της εξουσίας με τον μακροχρόνιο αντίπαλό του, Μόργκαν Τσβανγκιράι.

Το 2018, η χώρα κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την αναφορά για 20 θανάτους και περισσότερων από 2.000 κρουσμάτων που σχετίζονται με τύφο και χολέρα. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βούτσιτς για τα επεισόδια στο κοινοβούλιο: «Έφεραν καπνογόνα κρυμμένα στα εσώρουχά τους»

Διεθνή / Βούτσιτς για τα επεισόδια στο κοινοβούλιο: «Έφεραν καπνογόνα κρυμμένα στα εσώρουχά τους»

Ο Βούτσιτς αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην περίπτωση της Σόνια Ίλιτς, μιας εγκύου οκτώ μηνών, η οποία τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων χαρακτηρίζοντας το αγέννητο παιδί ως «σύμβολο της νίκης ενάντια στην έγχρωμη επανάσταση»
LIFO NEWSROOM
Τριντό: «Είμαστε Καναδοί, θα παλέψουμε και θα νικήσουμε» - Ανακοίνωσε αντίμετρα στους δασμούς του Τραμπ

Διεθνή / Τριντό: «Είμαστε Καναδοί, θα παλέψουμε και θα νικήσουμε» - Ανακοίνωσε αντίμετρα στους δασμούς του Τραμπ

«Ο Καναδάς δεν θα γίνει ποτέ η 51η πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε κατηγορηματικά, εκφράζοντας αβεβαιότητα για το αν υπάρχουν διαπραγματευτικά περιθώρια με την Ουάσινγκτον
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

«Αν θέλεις να διασφαλίσεις ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα εισβάλει ξανά στην Ουκρανία, η καλύτερη εγγύηση ασφαλείας είναι να προσφέρεις στους Αμερικανούς οικονομικό όφελος στο μέλλον της Ουκρανίας» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM