Ίλον Μασκ: Η Neuralink έκανε την πρώτη εμφύτευση μικροτσίπ σε ανθρώπινο εγκέφαλο

Ίλον Μασκ: Η Neuralink έκανε την πρώτη εμφύτευση μικροτσίπ σε ανθρώπινο εγκέφαλο Facebook Twitter
0

Ο Ίλον Μασκ ανακοίνωσε πως η Neuralink- η startup που ίδρυσε ο δισεκατομμυριούχος- προχώρησε στην πρώτη εμφύτευση μικροτσίπ σε ανθρώπινο εγκέφαλο. 

Σε ανάρτηση που έκανε στο X, ο Ίλον Μασκ ανέφερε ότι ο εν λόγω άνθρωπος «αναρρώνει καλά» και πως τα «αρχικά αποτελέσματα είναι υποσχόμενα».

Το πρώτο προϊόν της Neuralink ονομάζεται «Telepathy» (τηλεπάθεια), έγραψε ακόμη ο δισεκατομμυριούχος. 

«Σου επιτρέπει να ελέγχεις το τηλέφωνο ή τον υπολογιστή σου και μέσω αυτών σχεδόν κάθε συσκευή, απλά με τη σκέψη. Οι πρώτοι χρήστες θα είναι εκείνοι που έχουν χάσει τον έλεγχο των άκρων τους», ανέφερε ο Ίλον Μασκ, που έφερε ως παράδειγμα τον Στίβεν Χόκινγκ.

«Φανταστείτε να μπορούσε να επικοινωνήσει ταχύτερα από ότι ένας δακτυλογράφος ή ένας δημοπράτης. Αυτός είναι ο στόχος», έγραψε. 

Ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων έδωσε πέρυσι το «πράσινο φως» στη Neuralink προκειμένου να προχωρήσει στην πρώτη δοκιμαστική εμφύτευση μικροτσίπ σε ανθρώπινο εγκέφαλο. Η μελέτη με τίτλο Prime αποτελείκ μια δοκιμή για την ασύρματη διασύνδεση εγκεφάλου- υπολογιστή, προκειμένου να αξιολογηθεί η ασφάλεια του εμφυτεύματος και του ρομπότ το οποίο το τοποθετεί. 

Η μελέτη θα αξιολογήσει τη λειτουργικότητα της διεπαφής, η οποία επιτρέπει σε ανθρώπους με τετραπληγία να ελέγχουν συσκευές με τη σκέψη τους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας. 

Με πληροφορίες από Guardian

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ομάδα φοιτητών εκτόξευσε «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Τech & Science / Φοιτητές Ελληνοαμερικανού κοσμήτορα μηχανικής εκτόξευσαν «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Η επιτυχία έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας, Γιάννης Γιόρτσος είναι Κοσμήτορας της σχολής μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στην οποία σπουδάζουν οι φοιτητές που έσπασαν το ρεκόρ
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι, μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Τech & Science / Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Η προοπτική για συστήματα τεχνητής νοημοσύνης με δικά τους συμφέροντα και ηθική αξία «δεν είναι πλέον ένα θέμα μόνο για την επιστημονική φαντασία ή το μακρινό μέλλον» λένε οι επιστήμονες
LIFO NEWSROOM
Τα φάρμακα «μπλοκμπάστερ» για την απώλεια βάρους αποκαλύπτουν όσα ακόμη δεν κατανοούμε για την παχυσαρκία

Τech & Science / Η παχυσαρκία είναι ασθένεια: Τι δείχνει πολυετής έρευνα στα νέα φάρμακα για την απώλεια βάρους

Πώς λειτουργούν τα GLP-1 φάρμακα - Η αμφιλεγόμενη χρήση, οι παρενέργειες, το υψηλό κόστος και η διαπίστωση πως οι περισσότεροι σταματούν έπειτα από 12 εβδομάδες
LIFO NEWSROOM