Το σπανιότερο άλμπουμ στον κόσμο πρόκειται να παρουσιαστεί στην Αυστραλία

Το σπανιότερο άλμπουμ στον κόσμο πρόκειται να παρουσιαστεί στην Αυστραλία Facebook Twitter
φωτ.: Wutangcashew
0

Το σπανιότερο άλμπουμ του κόσμου, που ηχογραφήθηκε από το συγκρότημα χιπ-χοπ Wu-Tang Clan, πρόκειται να εκτεθεί σε μια αυστραλιανή γκαλερί τέχνης. Οι επισκέπτες θα μπορούν να ακούσουν τη μουσική, η οποία έχει ακουστεί μόνο από λίγους εκλεκτούς από την κυκλοφορία της.

Το συγκρότημα χιπ-χοπ της Νέας Υόρκης κυκλοφόρησε μόνο ένα φυσικό αντίγραφο του έβδομου άλμπουμ του, με τίτλο Once Upon a Time in Shaolin, το 2014. Αυτό το μοναδικό αντίγραφο βρισκόταν σε ένα ασημένιο κουτί επικαλυμμένο με κοσμήματα, διακοσμημένο με μια κέρινη σφραγίδα με το λογότυπο Wu-Tang Clan και συνοδεύεται από δερματόδετες νότες επένδυσης. Χωρίς να είναι διαθέσιμο για ψηφιακή λήψη ή σε κάποια πλατφόρμα stream, αυτό το άλμπουμ είναι ένας από τους πιο σπάνιους και πιο αινιγματικούς δίσκους που έχουν δημιουργηθεί ποτέ.

Αφού έκανε το CD, το συγκρότημα το αποθήκευσε σε ένα θησαυροφυλάκιο υψηλής ασφάλειας στο ξενοδοχείο Royal Mansour στο Μαρακές του Μαρόκου. Οι Wu-Tang Clan δημοπράτησαν τον δίσκο μέσω του Paddle8 το επόμενο έτος με μια νομική συμφωνία που ορίζει ότι ο αγοραστής δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί εμπορικά τη μουσική μέχρι το 2103.

Μάλιστα, το γκρουπ πρόσθεσε μια ακόμα ρήτρα στη συμφωνία, η οποία ανέφερε: «Το αγοραστικό μέρος συμφωνεί επίσης ότι ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της προβλεπόμενης περιόδου 88 ετών, ο πωλητής μπορεί νόμιμα να σχεδιάσει και να επιχειρήσει να εκτελέσει μία (1) ληστεία για να κλέψει μια φορά το Upon A Time In Shaolin, η οποία, εάν είναι επιτυχής, θα επέστρεφε όλα τα δικαιώματα ιδιοκτησίας στον πωλητή. Η εν λόγω ληστεία μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο από τα ενεργά μέλη των Wu-Tang Clan και/ή τον ηθοποιό Μπιλ Μάρεϊ, χωρίς νομικές επιπτώσεις».

Τα τελευταία δέκα χρόνια, το CD έχει εμπλακεί σε διαμάχες και έρευνα του FBI λόγω των συναλλαγών του πρώην ιδιοκτήτη του, Μάρτιν Σκρέλι, Διευθύνοντος Συμβούλου της Turning Pharmaceuticals.

Το άλμπουμ κατέχει αυτή τη στιγμή το ρεκόρ του πιο ακριβού άλμπουμ που έχει ποτέ πωληθεί. Αυτή τη στιγμή είναι δανεικό στο Μουσείο Παλαιάς και Νέας Τέχνης της Τασμανίας (Μόνα). Το Mona θα φιλοξενήσει αποκλειστικά πάρτι ακρόασης για δέκα ημέρες τον Ιούνιο, κατά τη διάρκεια των οποίων το κοινό θα μπορεί να ζήσει ένα επιμελημένο δείγμα 30 λεπτών του άλμπουμ στο πλαίσιο της έκθεσης Namedropping, η οποία διερευνά τις έννοιες του status, της φήμης και της «ανθρώπινης αναζήτησης».

«Κάθε τόσο, ένα αντικείμενο σε αυτόν τον πλανήτη έχει μυστικιστικές ιδιότητες που ξεπερνούν τις υλικές του συνθήκες», δήλωσε ο Διευθυντής Επιμελητών της Mona, Jarrod Rawlins, σε μια νέα δήλωση. «Το Once Upon a Time in Shaolin είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό άλμπουμ, οπότε… ήξερα ότι έπρεπε να το βάλω σε αυτή την έκθεση».

Με πληροφορίες απο Far Out Magazine

Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θέλω τα τραγούδια μου να γίνουν καραόκε για να τα τραγουδούν με πάθος οι μεθυσμένοι θείοι»

Μουσική / «Θέλω τα τραγούδια μου να γίνουν καραόκε για να τα τραγουδούν με πάθος οι μεθυσμένοι θείοι»

Η Michelle Gurevich γράφει μουσική για την ψυχή και τις εμπειρίες της, με μια γερή δόση μαύρου χιούμορ και αφοπλιστικής ειλικρίνειας. Μιλά στη LiFO λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Fuzz.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Κοντσέρτο για πιάνο του Έντβαρντ Γκριγκ: Ένα νεανικό έργο που δεν ξεπεράστηκε ποτέ

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Κοντσέρτο για πιάνο του Έντβαρντ Γκριγκ: Ένα νεανικό έργο που δεν ξεπεράστηκε ποτέ

Πώς είναι άραγε να γράφεις το κορυφαίο σου έργο στα 25 σου χρόνια; Πόση αγωνία αισθάνεται ένας συνθέτης που καταλαβαίνει ότι όλοι προσδοκούν από εκείνον το επόμενο μεγάλο έργο; Πού κρύβεται η ακαταμάχητη δύναμη του Κοντσέρτου για πιάνο του Έντβαρντ Γκριγκ; Η Ματούλα Κουστένη εξερευνά ένα από τα διασημότερα έργα για πιάνο και ορχήστρα, την ομορφιά του και την ιστορία του.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Μπάρι Άνταμσον: «Το ροκ εν ρολ ήταν από τα τελευταία κινήματα που άλλαξαν πραγματικά τον κόσμο»

Μουσική / «Το ροκ εν ρολ ήταν από τα κινήματα που άλλαξαν πραγματικά τον κόσμο»

Λίγο πριν προσγειωθεί στην Αθήνα για ένα χορταστικό συναυλιακό διήμερο, ο πολυτάλαντος Μπάρι Άνταμσον μιλά για τη σκηνή του Mad-chester, για το ροκ εν ρολ που όσο «γερνάει» τόσο δυναμώνει, για τη γνωριμία του με τον Λιντς και τον εθισμό.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Συνέντευξη Saturday Night Satan

Μουσική / «Όσο υπάρχει κόσμος που πηγαίνει στις συναυλίες, θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε κι εμείς»

Mε μια γυναικεία φωνή να ηγείται, αντλώντας έμπνευση από τον horror κινηματογράφο και με επιρροές από τα ’70s και ’80s, οι Saturday Night Satan φέρνουν νέο αέρα στην εγχώρια metal σκηνή.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
Δείτε ολόκληρη την πρώτη συνέντευξη της Björk on camera μετά μια δεκαετία

Μουσική / Δείτε ολόκληρη την πρώτη συνέντευξη της Björk on camera μετά μια δεκαετία

«Μη σταματάτε. Έχουμε αφθονία. Έχουμε λύσεις. Μπορούμε να αρχίσουμε πάλι από την αρχή»: Η Björk παρουσιάζει την προσωπική της ουτοπία με το πρότζεκτ «Cornucopia» και μιλάει μπροστά στην κάμερα, για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό. 
THE LIFO TEAM
ΕΠΕΞ O Tsolimon βλέπει όνειρα με γιαπωνέζικα καρτούν

Μουσική / Ο Tsolimon έγραψε ένα άλμπουμ κλαίγοντας και οδηγώντας

Στον πρώτο του προσωπικό δίσκο, ο νεαρός τραγουδοποιός που λατρεύει τον Λεξ και τα Pokemon συνδυάζει την ηλεκτρονική μπαλάντα με το ραπ και το ζεϊμπέκικο. Όταν έστειλε το «Καλό» στον Κραουνάκη, εκείνος του απάντησε πως πρέπει να το τραγουδήσει η Στανίση - τελικά, το είπε ο ίδιος και η Δεσποινίς Τρίχρωμη.
M. HULOT
Ο Bad Bunny και το μέλλον της urbano μουσικής

Μουσική / Ο Bad Bunny και το μέλλον της παρεξηγημένης urbano μουσικής

Το «Debí tirar más fotos» του 30χρονου Πορτορικανού μουσικού είναι ένα λάτιν αριστούργημα αφιερωμένο στις ρίζες του, στην ιστορία του Πουέρτο Ρίκο και στις σύγχρονες κοινωνικές προκλήσεις, όπως ο υπερτουρισμός και η εποχή του Τραμπ, που πλήττει τους μετανάστες.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Η «Δύναμη του πεπρωμένου» αποτελεί τα τελευταία 150 χρόνια έναν διαρκή θρίαμβο της μουσικής ιδιοφυΐας του Βέρντι

Μουσική / Η «Δύναμη του πεπρωμένου»: Ο θρίαμβος της μουσικής ιδιοφυΐας του Βέρντι

Η όπερα που απασχόλησε τον Τζουζέπε Βέρντι επί είκοσι χρόνια και θεωρείται από τις σημαντικότερες του διεθνούς ρεπερτορίου επιστρέφει στην Εθνική Λυρική Σκηνή, με μια παράσταση αντάξια της φήμης της.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Το συναρπαστικό, άχρονο, χαμένο άλμπουμ της Ούρσουλα Λε Γκεν

Πέθανε Σαν Σήμερα / Το συναρπαστικό, άχρονο, χαμένο άλμπουμ της Ούρσουλα Λε Γκεν

H πολυβραβευμένη συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας που πέθανε σαν σήμερα, το 2018, είχε συνεργαστεί με τον συνθέτη Todd Barton στη δημιουργία ενός φιλόδοξου πρότζεκτ που εκτείνονταν πέρα από τη συγγραφή.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
«Θα πατήσεις σε λουλούδια, θα πατήσεις και σε σκατά για να βρεις διεξόδους»

Μουσική / Αεκτζής, αναρχικός, καζαντζιδικός: Η ανορθόδοξη πορεία του Γιάννη Μπαχ Σπυρόπουλου στο ελληνικό τραγούδι

Συνθέτης, στιχουργός, αρθρογράφος, ζωγράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, ο Γιάννης Μπαχ Σπυρόπουλος έχει γράψει τη δική του ιστορία στην ελληνική δισκογραφία.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
«Για μένα αυτό είναι οι ταινίες, μια περιπέτεια έξω και πέρα από την ηθική»

Οθόνες / «Για μένα αυτό είναι οι ταινίες, μια περιπέτεια έξω και πέρα από την ηθική»

Μια μεγάλη κουβέντα με τον σκηνοθέτη και μουσικό Γιάννη Βεσλεμέ που κυκλοφορεί ταυτόχρονα το νέο του άλμπουμ και η ρετροφουτουριστική του ταινία «Αγαπούσε τα λουλούδια περισσότερο». (SPOILER ALERT)
M. HULOT
Laurent Garnier

Μουσική / «Βλέπω μαριονέτες να παίζουν μουσική έχοντας τα ακουστικά περισσότερο στον λαιμό παρά στα αυτιά»

Με αφορμή ένα επικό τετραπλό mix –house, techno, UK focus και downtempo– για τα 25 χρόνια λειτουργίας του θρυλικού fabric, ο Γάλλος παραγωγός, DJ και πρόσφατα χρισμένος ιππότης της Λεγεώνας της Τιμής Laurent Garnier μιλά για το τότε και το τώρα της ηλεκτρονικής μουσικής.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ