Γεωργία: Η πρόεδρος αρνήθηκε να υπογράψει τον νόμο που περιορίζει τα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+

Γεωργία: Η πρόεδρος αρνήθηκε να υπογράψει τον νόμο που περιορίζει τα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Facebook
0

Αρνήθηκε να υπογράψει τον νόμο που περιορίζει τα δικαιώματα της κοινότητας LGBT+, η  πρόεδρος της Γεωργίας Σαλομέ Ζουραμπισβίλι, φιλοευρωπαία και σε ρήξη με την φιλορωσική κυβέρνηση της χώρας, όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες της γεωργιανής προεδρίας.

Η Σαλομέ Ζουραμπισβίλι «αρνήθηκε να υπογράψει τον νόμο και τον ανέπεμψε στο κοινοβούλιο χωρίς να προβάλει το βέτο της», δήλωσε η εκπρόσωπος της προεδρίας της Γεωργίας. Ωστόσο, ο νόμος μπορεί να τεθεί σε ισχύ διότι ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου έχει την εξουσία να υπογράψει το κείμενο του νόμου σε περίπτωση άρνησης της προεδρίας.

Υπενθυμίζεται πως το κοινοβούλιο της Γεωργίας ενέκρινε το νόμο «περί οικογενειακών αξιών», ο οποίος περιορίζει τα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και διεθνείς οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταδίκασαν την κίνηση, χαρακτηρίζοντάς την ως παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών.

Ο νόμος, που είναι αντίστοιχος με τον ισχύοντα στη Ρωσία, υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος «Το Γεωργιανό Όνειρο» με 84 ψήφους υπέρ και καμία κατά, ενώ η αντιπολίτευση μποϊκόταρε τη διαδικασία, κατηγορώντας την κυβέρνηση για υπερσυντηρητική και αντιδυτική στροφή.

Ο νέος νόμος απαγορεύει την «προπαγάνδα των ομοφυλοφιλικών και αιμομικτικών σχέσεων» στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τις τηλεοπτικές εκπομπές, καθώς και τις «συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις που προωθούν τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αυτοεξόριστος Χουάν Κάρλος γράφει τα απομνημονεύματά του: «Σκάνδαλα εν όψει...»

Διεθνή / Ο αυτοεξόριστος Χουάν Κάρλος γράφει τα απομνημονεύματά του: «Σκάνδαλα εν όψει...»

Για ποια οικονομικά σκάνδαλα και εξωσυζυγικές σχέσεις μιλά στο βιβλίο του ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας, διερωτώνται όσοι -πιθανόν- εμπλέκονται στις σκοτεινές υποθέσεις - Έγραψα απομνημονεύματα διότι έχω την αίσθηση ότι μου κλέβουν την ιστορία μου, είπε ο Χουάν Κάρλος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ναόμι Κάμπελ:

Διεθνή / Ναόμι Κάμπελ: Η Unicef διαψεύδει πως ήταν συνεργάτης της φιλανθρωπικής οργάνωσης του μοντέλου

Το διάσημο μοντέλο κατηγορείται ότι τα χρήματα που έμπαιναν στα ταμεία του ιδρύματός της για φιλανθρωπίες, πήγαιναν σε πεντάστερα ξενοδοχεία και προσωπικά έξοδα
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Πελικό: Ένα μεταξένιο φουλάρι συμβολικό δώρο για τη Ζιζέλ από γυναικεία οργάνωση της Αυστραλίας

Διεθνή / Υπόθεση Πελικό: Ένα μεταξένιο φουλάρι συμβολικό δώρο για τη Ζιζέλ από γυναικεία οργάνωση της Αυστραλίας

 Η γυναικεία οργάνωση της Αυστραλίας «Older Womens Network» χαρακτηρίζει τη Ζιζέλ Πελικό μια «γενναία γυναίκα» που αντιμετωπίζει με θάρρος τους βιαστές της
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ