Αδυνατίζεις μασώντας τσίχλα;

Facebook Twitter
0

Από τη Μαρία Παπαπαναγιώτου

 

Είναι γενικά παραδεκτό πως για να χάσουμε κιλά απαιτείται κατ΄αρχήν αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες μας και βέβαια άσκηση. Τα επιστημονικά νεά για αυτούς που βαριούνται ή δεν το έχουν πάρει απόφαση όμως να αλλάξουν διατροφικές συνήθειες είναι μάλλον αισιόδοξα.

 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ερευνών του Πανεπιστημίου Syracuse σε συνεργασία με το αυστραλιανό Πανεπιστήμιο Murdoch το μάσημα τσίχλας θα μπορούσε να βοηθήσει πολύ περισσότερο απ' ότι φανταζόμαστε.

 

Οι επιστήμονες αναφέρουν στην δημοσίευση της μελέτης τους στην επιθεώρηση Journal of Medicinal Chemistry, ότι η ορμόνη PYY ρυθμίζει την όρεξη και την ενέργεια γιατί απελευθερώνεται σε μεγαλύτερες ποσότητες στο αίμα όταν οι άνθρωποι τρώνε ή αθλούνται. Οι παχύσαρκοι έχουν μικρότερη συγκέντρωση της PΥΥ στη κυκλοφορία του αίματος  τους.      

                                                                                                                 

Όταν πειραματικά χορηγήθηκε ενδοφλεβίως η ορμόνη, κατάφερε να μείωσει την όρεξη και στους παχύσαρκους και στους αδύνατους συμμετέχοντες στην έρευνα κανοντάς τους να κατανάλωσουν όλους λιγότερες θερμίδες

Όταν η ορμόνη PYY λαμβάνεται σε υγρή μορφή δεν «δουλεύει» καλά σύμφωνα με τους ερευνητές καθώς διαλύεται στο στομάχι και δεν καταφέρνει ποτέ να φτάσει στο κυκλοφορικό σύστημα που είναι και το ζητούμενο. Έτσι σκέφτηκαν να μιμηθούν το παράδειγμα με τις τσίχλες νικοτίνης αποφασίζοντας να προσανατολίσουν τις ερευνές τους πια στη δημιουργία ενός συμπληρώματος διατροφής με τη μορφή τσίχλας για όσους επιθυμούν χωρίς εξαντλητικές δίαιτες και προγράμματα ασκήσεων να ρυθμίσουν την ορεξή τους και να χάσουν κιλά.

                

Οι ερευνητές αποκάλυψαν ότι το ασφαλέστερο “όχημα” για να μπορέσει μια ορμόνη ως συστατικό της τσίχλας να διοχετεύεται στην κυκλοφορία του αίματος είναι να “ντυθεί” η ποσότητα της ορμόνης με τη βιταμίνη B12 και όλο αυτό στη συσκευασία μιας τσίχλας σαν τις κοινές τσίχλες που μασάμε όλοι.

Πως θα λειτουργεί; 'Oπως τα τσιρότα νικοτίνης χρησιμοποιούνται για να κατασιγάσουν την επιθυμία για τσιγάρο μέχρι να καταφέρουμε να απεξαρτηθούμε από τον εθισμό έτσι και η τσίχλα θα χρησιμοποιηθεί για να ξεγελάσει και κυρίως να ελέγξει το αίσθημα πείνας.

Αν και η τσίχλα νέας τεχνολογίας δεν έχει ακόμη επίσημα ανακοινωθεί, φαίνεται ότι πρόκειται όταν κυκλοφορήσει να αποτελέσει ένα τα πιο περιζήτητα και επιτυχημένα φαρμακευτικά παρασκεύασματα των καιρών ύστερα από τα χάπια τύπου viagra που σάρωσαν τη προηγούμενη δεκαετία. 
 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Υγεία & Σώμα / Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Ο παιδικός καρκίνος είναι μια πολύ δύσκολη δοκιμασία. Όμως καμιά οικογένεια δεν είναι μόνη γιατί έχει συμπαραστάτη εδώ και 42 χρόνια τη «Φλόγα», ενώ το ιατρικό οπλοστάσιο διευρύνεται με πρωτοποριακές θεραπείες που εφαρμόζονται στα ελληνικά νοσοκομεία και η χώρα αποκτά περισσότερους δότες μυελού των οστών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM
Νόσος ALS: Ο κορυφαίος ερευνητης James Berry στην Ελλάδα

Υγεία & Σώμα / Ο ειδικός της νόσου ALS στην Ελλάδα: Νέες θεραπείες και ελπίδα για το μέλλον

Σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο Αιγινήτειο, ο δρ. James D. Berry μίλησε για τη σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια ALS, τις θεραπείες που έχουν εγκριθεί και εκείνες που βρίσκονται σε στάδιο κλινικών δοκιμών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού βοηθά να αλλάξουμε νοοτροπία απέναντι στον καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα ζωής» έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχημένη προσπάθεια πρόληψης του καρκίνου του μαστού, η οποία αποτελεί τη ναυαρχίδα στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για χρόνια νοσήματα που υλοποιούνται στην Ελλάδα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Οι ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Οι ογκολογικοί ασθενείς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μονάχα την ίδια τη νόσο αλλά και όλα τα εμπόδια που συναντούν στην πορεία. Ένα από αυτά, που δυσκολεύονται να υπερπηδήσουν, αφορά το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης, δύο στάδια καθόλου αλληλένδετα στην πράξη, για τα οποία μας μιλά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), Γιώργος Καπετανάκης.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Υγεία & Σώμα / Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Δύο γυναίκες που ζουν με τη διατροφική διαταραχή περιγράφουν τα επεισόδιά τους και εξηγούν πώς είναι να μην απολαμβάνεις το φαγητό αλλά να το χρειάζεσαι για να αποφορτιστείς.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ινστιτούτο Copernicus: Βαριά η σκιά της κλιματικής αλλαγής στην υγεία των Ελλήνων

Υγεία & Σώμα / Η κλιματική αλλαγή και οι σοβαρές επιπτώσεις της στην υγεία των Ελλήνων

Η κλιματική αλλαγή εξελίσσεται ραγδαία, με την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία να σηκώνουν το μεγαλύτερο φορτίο, καθώς το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Copernicus προβλέπει τριπλασιασμό των θανάτων από τη ζέστη μέχρι το τέλος του αιώνα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
«Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Lifo Videos / «Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Ο Κωνσταντίνος Κατσούδας, διαβητικός και συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Riding4Diabetes, μοιράζεται μια βαθιά προσωπική ιστορία, μιλά για τη σημασία της ενημέρωσης γύρω από τον διαβήτη και την αξία της εξάλειψης του στίγματος γύρω από τη νόσο.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Για πρώτη φορά πλάνο εντοπισμού της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων παθογόνων

Υγεία & Σώμα / Αναζητώντας την αλήθεια για τις πανδημίες: Το πλάνο του ΠΟΥ για τη δημόσια υγεία

Στο ερώτημα από πού προήλθε ο «ένοχος» για κάθε επιδημική έξαρση στοχεύει να δώσει απάντηση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα πλήρες πλάνο για τον εντοπισμό της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων (παλιότερων) παθογόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ