Tα καλυτερότερα cookies τα κάνω εγώ

Tα καλυτερότερα cookies τα κάνω εγώ Facebook Twitter
1
Tα καλυτερότερα cookies τα κάνω εγώ Facebook Twitter

Από το σάιτ του περιοδικού ΓΚΡΕΚΑ (Κείμενο : Gelly K. Rais, Φωτογραφίες : Gertrude Gary Milk)

Θυμάστε μια διαφήμιση, προ αμνημονεύτων, με πρωταγωνίστρια μια «νέα νοικοκυρά» που προσπαθώντας να εντυπωσιάσει την πεθερά της, σέρβιρε έτοιμη πανακότα και εκείνη ξεγελασμένη την ρωτούσε » Ιταλίδα μαμά; Ιταλίδα γιαγιά;».

 

Όσο η επίδοξη νύφη είχε σχέση με την Ιταλία, άλλο τόσο έχω κι εγώ με την Αμερική και τον Καναδά. Μεγαλώνοντας με τη βέρα-ως-το-κόκκαλο ελληνίδα γιαγιά μου δεν γεύτηκα ξενικά εδέσματα. Όμως σαν γνήσια ξενομανής ελληνίς έφηβη τα είδα όλα να παρελαύνουν σε οθόνες πολλάκις και-αν μη τι άλλο- τα λιμπίστηκα. Ομολογώ σήμερα και δίχως φόβο ή πάθος πως ραβανί δεν ξέρω να κάνω αλλά στα cookies είμαι “μανούλα”.

 

Tα καλυτερότερα cookies τα κάνω εγώ Facebook Twitter

 

Υλικά :

 

400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

250 γρ. βούτυρο

180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

180 γρ. καστανή ζάχαρη

250 γρ. μαύρη σοκολάτα (κουβερτούρα)

250 γρ. λευκή σοκολάτα (κουβερτούρα)

2 αυγά

7 κουταλάκια της σούπας σοκολάτα σε σκόνη Cadburry

1 στικ βανίλιας

3 γρ. μαγειρική σόδα

1 κουταλάκι της σούπας αλάτι

1 κουταλάκι της σούπας baking powder

 

Eκτέλεση :

 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C και απλώνετε ένα αντικολλητικό χαρτί επάνω σε ένα ταψί.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε με μίξερ το βούτυρο για 10 λεπτά μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Προσθέστε τη ζάχαρη (και την κρυσταλλική και την καστανή) και συνεχίζετε να χτυπάτε για άλλα 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε τα αυγά και χτυπάτε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

 

Σε ένα ξεχωριστό μπολ αναμιγνύετε τη σοκολάτα σε σκόνη,το αλάτι και τη βανίλια.

Βάζετε το μίξερ σε μεσαία ταχύτητα και προσθέτετε σιγά-σιγά το μείγμα με τη σοκολάτα σε σκόνη στο μείγμα με το βούτυρο.

Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το baking και προσθέτετε και αυτό το μείγμα στο μίξερ διατηρώντας πάντα τη μεσαία ταχύτητα.

 

Παράλληλα τεμαχίζετε τις σοκολάτες σε μικρά κομματάκια και τα προσθέτετε στο υπόλοιπο μείγμα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.

Με ένα κουτάλι παίρνετε κουταλιές από το μείγμα και τις βάζετε στη λαδόκολλα σε απόσταση περίπου 5 εκατοστών τη μια από την άλλη γιατί στη συνέχεια θα απλώσουν.

 

Ψήνετε την κάθε φουρνιά για 10 με 15 λεπτά ώστε τα cookies να είναι ακόμα μαλακά στο κέντρο όταν τα βγάζετε από το φούρνο. Τα αφήνετε για 5 λεπτά ακόμα στη λαδόκολλα αφού τα ξεφουρνίσετε και έπειτα τα μεταφέρετε σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως.

 

 

Tα καλυτερότερα cookies τα κάνω εγώ Facebook Twitter

 

Tα καλυτερότερα cookies τα κάνω εγώ Facebook Twitter

 

Η “μανούλα” σας συμβουλεύει να τα φάτε ζεστά και λαχαριστά! Αν δεν καταβροχθίσετε το ταψί με τη μια γεμίστε ένα βαζάκι και καλοπιάστε τη γειτόνισσα!

 

Tα καλυτερότερα cookies τα κάνω εγώ Facebook Twitter

 

Tα καλυτερότερα cookies τα κάνω εγώ Facebook Twitter

 

 

*Ακολουθήστε το ΓΚΡΕΚΑ στο Facebook >> εδώ

 

 

Γεύση
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Γεύση / Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Μπορεί ένα εστιατόριο να είναι μια ιστορία πάθους, ταλέντου, απανωτών δυσκολιών και επιμονής; Φυσικά και μπορεί. Ο restaurateur Κώστας Πισιώτης αφηγείται την πορεία του μικρού εστιατορίου του Συντάγματος, λίγο πριν αυτό ξεκινήσει το νέο του κεφάλαιο. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Γεύση / Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Το πιο κλασικό ελληνικό πρωινό, η τυρόπιτα, φτιάχνεται και ψήνεται μπροστά μας σε ένα μικρό μαγαζί που συνεχίζει τη θεσσαλική παράδοση στην Αθήνα. Την πρότεινε ο Σωτήρης Κοντιζάς και τη δοκιμάσαμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

1 σχόλια